Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 42 155
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
snowgirl, не се тревожи. Щом си започнала лечение, всичко ще мине. Затова е хубаво да има редовна профилактика.

Моята леля я диагностицираха с рак на шийката преди месец, но тя се намира в Германия и там малко по-бавно се случва всичко с лечението. Тук поне се действа без много чакане. Много се надявам да се оправи. Тя е млада, 50 годишна, но не се е следила изобщо последните години. Все за другите се грижеше, но не и за себе си.
Има 3ти стадий на рак и единият и бъбрек отказва. За щастие няма никакви разсейки в органите и сега започва химио и лъче терапия като се надяваме след няколко седмици да се оперира и да оздравее напълно.
Тя имаше и няколко кръвоизлива големи, наложи се кръвопреливане. Също така гнойни изтичания.
Съвсем сериозно и тежко положение. Но аз вярвам, че тя ще се оздравее.

Така че мили дами, следете се. Ако трябва ходете през 6 месеца. Аз поне така правя. Успех на всички момичета и само хубави резултати. И говорете за това с близките си, може да успеете да помогнете на някой да погледне сериозно на нещата и да се изследва, ако не го е правил скоро.

# 181
Така е, лекарката във Лора пък заяви,че чпв не се чистел никога и нямало да се оправя.

# 182
Момичета, много съм притенснена и не знам как да успокоя сестра ми и да й помогна.
Днес беше при д-р Чорбова, с която е трябвало да обсъдят резултата от хистологията след конизацията и да й изпише за имунитета какво да взима.
Разбрах, че не й е обърнала внимание и нищо не й е изписаля, а й е казала да поела билки и че добре, че е изрязала повече, че положението не било добре и се е разминала с по-лоши последици и махане на органи...
Сестра ми звучеше изплашена и вече казва, че й е все тая какво ще става. Не знам какво да я посъветвам. Само й казах, да се обади и да си запише час при доц. Карагьозов той да я следи занапред и да си купи нещо за имунитета. Благодарение на темата научих доста полезна информация и от тук виждам, че след козизация ходите на преглед след 3 месеца.
А гледам, че до края на 2022 г. са заети всички часове при Карагьозов.
Как става записването?

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 23:09 от hintt

# 183
Следи ежечасно в супердок за Карагьозов-излизат често часове от ден за ден.Скоро пак имаше така освободен!Дано всичко е наред и се оправи сестра Ви.

# 184
Два пъти попадам на час от днес за утре при Карагьозов (следете сутрин около 9  и периодично ). След Лееп/Леетц ме викат на 3 месеца за цитонамазка и гледа с колпоскоп евентуално   - не ме гледа псоледният път(не използва разтворите за намазване ) ... но гледа с камера . И вече , каза да му звънна при цито от 3та група нататък и при високорисков HPV .

# 185
Момичета за колко време излизат биопсията при професора и цитонамазката? Имам предвид Карагьозов. Една ме наплаши че рака нямал симтпоми никакви а аз нямам наистина. Даже с пръсти ме прегледа натисна корема и не ме заболя.

# 186
Преди малко имаше за Карагьозов за януари-Hintt може да видиш

# 187
Момичета за колко време излизат биопсията при професора и цитонамазката? Имам предвид Карагьозов. Една ме наплаши че рака нямал симтпоми никакви а аз нямам наистина. Даже с пръсти ме прегледа натисна корема и не ме заболя.
Цитонамазката ми излезе днес, направена на 3-ти.
За съжаление трета А група с дисплазия в канала . Това имали шанс да се промени за няколко месеца към по-добро или да очаквам пак конизация или друго…

# 188
При Карагьозов има часове за януари 2023… това вече е умопомрачително. Според мен трябва да затворят графика му в супердок. Скоро и за 2 години напред часове няма да има както е тръгнало 😐

# 189
Искаш ли моя за Юли 2022?

# 190
Момичета, тъкмо се бях поуспокоила и отново се притесних много…
Накратко - отново прегледах хистологията от lletz процедурата и нещото, което ме побърква е това:

На места се установява нахлуване на диспластичен епител в устия на цервикални жлези, (интражлезист CIN III).

Когато попитах Карагьозов, той ми каза, че не значело нищо. Било тяхна си терминология.
Доколкото аз намерих инфо на английски разбирам, че всъщност това значи Цин в канала? И че CGIN 3 е с други думи аденокарцином in situ. И че в най-честия случай препоръчват хистеректомия, тъй като лечението и проследяването са трудни и невинаги дават резултат.

Има ли някой, който е по-наясно с терминологията и който евентуално може да ме успокои?

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 01:34 от Maria95

# 191
Мария, бих се доверила на доктора, нали той е дъ бест оф дъ бест...
Правиш моята грешка, двама лекари ни успокояват, аз чета тук и се панирам всеки път като видя нов отговор. Аз лично смятам, че имаше нещо притеснително нямаше да те остави.

Както преди няколко поста, дето някаква си лаборантка казала, че ЧПВ никога не се чистел. Ами няколко момичета тук са писали вече, че са го преборили.

# 192
Здравейте. И на мен ми взеха биопсия в Петък,и още не е излязла. Докато цъкам да проверявам дали е излязла пулса ми се дига до 120 ,толкова се страхувам от резултата. 2 лекари един от който въпросната Цветанка Ралчева уж работеща от 40г в онкото с колпосколоп ми казаха раничка и никакви мозайки около канала,успокой ме ,сега Карагьозов мозайка около канала  че даже как видя без цитонамазка и биопсия че е високостепенна,като намазката от Ралчева в  Геника беше 3а нискостепенна и видя само малка раничка,е на кого да вярвам?! Като излязох от кабинета нещо измъмри на сестрата доктора, което ми се стори съмнително,че нещо скри от мен. Нали бил идеален,казвал всичко. Иначе много мил,говореше ми сякаш съм му дъщеря- "детето ми" .Объркана съм. От кого да поискам трето мнение ,препоръчайте някого, на когото имате 100 процента доверие. Моя близка ми препоръча Иван Иванов онколог от Варна само с такива неща се занимава човека. Бил много точен, момичетата от Варна просто да си знаят. https://superdoc.bg/lekar/ilian-ivanov Има часове за Януари. Също за Русе пак е в околието доктор Кунев има свой МЦ за ин витро,спаси моя позната на 29г е сега преди 4г  и е нямала проблеми от начален стадии на рак, даже забременя благодарение на същия лекар и има момиченце на 2 годинки. Просто не винаги всичко е в София. https://www.facebook.com/medicinsckicentyrdrKunev/

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 09:35 от Diaanaa90

# 193
Момичета, тъкмо се бях поуспокоила и отново се притесних много…
Накратко - отново прегледах хистологията от lletz процедурата и нещото, което ме побърква е това:

На места се установява нахлуване на диспластичен епител в устия на цервикални жлези, (интражлезист CIN III).

Когато попитах Карагьозов, той ми каза, че не значело нищо. Било тяхна си терминология.
Доколкото аз намерих инфо на английски разбирам, че всъщност това значи Цин в канала? И че CGIN 3 е с други думи аденокарцином in situ. И че в най-честия случай препоръчват хистеректомия, тъй като лечението и проследяването са трудни и невинаги дават резултат.

Има ли някой, който е по-наясно с терминологията и който евентуално може да ме успокои?
Моята хистология при конизация и диагноза беше Cin 3, Cin 4 и adeno Ca in situ. Имам си почти всичко, не съм с хистеректомия!
И да, така както го описваш, е навлязло в канала, но това далеч не означава че си прескочила два стадия и си с аденокарцином. Те се хващат по- трудно, особено със стандартни цитонамазки.

По-важното е да си изчистена до здраво. Станалото станало - още по-важното е, че е хванато.
Успех.

# 194
Момичета това е моя резултат.  Много е зле нали,ще ме конизира. Поправимо е все още нали ? Патолога от Вита ми е познат и ми го изпрати  писахме си преди малко.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 11:44 от Diaanaa90

Общи условия

Активация на акаунт