Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 42 074
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Съвсем поправимо е, да, според мен ще те конизират. Имаш иначе хронично възпаление (почти всички сме го имали при ранички) и полип, който ще махнат с конизацията.

# 196
Вече го премахна лекаря и нямах болки нито нищо,просто ми дойде цикъла на другия ден и това е Sad

# 197
Ще се помъча да не го мисля прекалено много и ще стискам палци за добри цитонамазки на контролните прегледи. В крайна сметка трябва да се доверя на лекаря, и ако той казва че всичко е наред, значи вероятно е така.

Diaanaa90, твоята биопсия е едно към едно с моята хистология след процедурата. Предполагам, че ще трябва да се подложиш на lletz. Ако всичко е изрязано до здраво и вирусът се подтисне, би трябвало да се излекуваш напълно. На това се надявам и аз.

# 198
Ужасена съм но гледам да съм спокойна. А преди тази процедура имаше ли биопсия?!

# 199
Да, имах биопсия. Показа CIN 2. Предполагам, че при мен са взели малка проба от по-благоприятен участък. А при теб вероятно са взели малко по-голяма или няколко, за да получиш този резултат.

# 200
Всичко ще е наред!
Прави ми впечатление, че си виждате резултатите от биопсиите онлайн. На мен и във Вита, и в Токуда и на едно трето място, където съм правила (не са всички от шийка, но няма значение), са ми казвали, че само на място ще получа резултатите и ще коментирам с лекаря. Даже по спомен в Токуда и цитонамазка не можеше да види човек онлайн. Сега вече качват ли онлайн биопсиите някъде?

# 201
В Адела не можеше онлайн, лично отиваш да си я вземеш

# 202
Във Вита качват всички изследвания в сайта им, където се влиза с username и парола. След това всеки има ангажимента да звънне на лекуващия лекар, за да го разтълкува и да назначи лечение, ако има нужда.

# 203
  • София
Да бе, тук сме се събрали все непълноценно живеещи Simple Smile

Май си имаме трол...

В тоя дух да кажа, че аз съм 4та година след конизация с ток след цин1, мина ми контролата и получих сега резултат 1ва група.
Дай Боже при всички ни да е така и да сме здрави!

# 204
Meredith_Grey благодаря за споделеното!
Дано при всички ни е така. Simple Smile

# 205
  • София
ЦИН 3 не е рак, а тежка дисплазия. Самото име трябва да ни подсказва да не поставяме диагнози.

Това е тема за споделяне и подкрепа!

# 206
Бях на преглед след snowgirl ( на 99% съм сигурна, че е тя ) - беше с бебето си на преглед. И още тогава беше в паника … Казах й едно/две неща да я успокоя.

И аз съм след раждане  ..  но май с 10 г отгоре обаче.

# 207
Здравейте момичета!Пиша ви за първи път за да споделя с вас и при мен какво се случи. Силно съм притеснена от резултата от цитонамазката ми 3А.Преди три седмици отидох на преглед и ми излезе този резултат, моята гинеколожка повтори цитонамазката след следващия цикъл и лечение ,но пак беше същия.Каза че трябва биопсия и колпоскопия ,но трябва да изчакам да мине още един цикъл по нейна препоръка което се пада точно между Коледа и Нова година. Досега не съм имала проблеми, а и на прегледа тя каза че не вижда нищо притеснително.Направо не знам какво да мисля. Благодаря че ви има и мога да споделя с вас.

# 208
Нека направи колпоскопия и ако трябва биопсия.Пише ли 3а дали е от порцио или канал? Няма нищо страшно дотук 🤗

# 209
Не ,не пише .Тя иска задължително биопсия за нейно и мое успокоение,но този резултат много ме притесни.

Общи условия

Активация на акаунт