Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 511
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
    Днес излезе резултата от цитонамазката
    ми -2 B група в канала и в шийката.И на двете места.Предната беше 3А в канала и 2 А в шийката.Добре ли е 2 В!Това е втората контролна след конизация.Трябва да звьнна другата седмица на лекаря.
[/i]

# 286
Здравейте, 2 години след моята конизация(биопсия-цин2,хистология:НЕ СЕ ОТКРРИВА ДИСПЛАЗИЯ, HPV(-)). Най-накрая открих причината за изменението и това е дефицит на Б12, при който се получават изменения, които погрешно се тълкуват за предракови.
Следете се редовно и бъдете здрави!

# 287
  • София
Здравейте, 2 години след моята конизация(биопсия-цин2,хистология:НЕ СЕ ОТКРРИВА ДИСПЛАЗИЯ, HPV(-)). Най-накрая открих причината за изменението и това е дефицит на Б12, при който се получават изменения, които погрешно се тълкуват за предракови.
Следете се редовно и бъдете здрави!

Здравейте, а как разбрахте, че е точно Б12? Аз също винаги съм имала дефицит..

# 288
Разбира се няма как да знам със сигурност, но моят дефицит е от много години вегетарианка съм. Каквато и да е причината най-сигурното нещо е профилактиката както е и заглавието на темата.  Просто изключително странното в моя случай е, че нямах hpv и в крайна сметка не откриха дори дисплазия.

# 289
Вчера бях на преглед при специалист за второ мнение. Взе проба за папилома вирус, днес я предадох в лабораторията. След излизане на резултата ме чака колпоскопия, и накрая, след анализ на резултатите ме чака конизация, или... хистероктомия ( това последното е чисто моя идея). Ако съм положителна за папилома вирус,  взе си мисля, че така ще е най добре. На 52  съм все пак. Не съм споделила с доктора, нека първо видим резултатите. При всички случаи обаче ще има хирургична интервенция. Конизацията д-р Ямаков я прави с бримка. До края на януари би трябвало да съм приключила с това. Нямам идея какъв и колко е следоперативния период при хистероктомия .

# 290
Моят съвет е да не се самонавивате за хистеректомия просто така. Първо - може въобще да не е необходимо и само да си наслагвате негативни емоции и стрес излишно. Второ - това е много радикално решение на доста по-различни ситуации и диагнози от Вашата. Това, че вече нямате детеродни планове, например, не в причина да си махате цели органи без нужда. Възстановяването няма и място за сравнение. Последиците също. Въобще мислете за това като най-най-краен вариант.

# 291
Разбира се няма как да знам със сигурност, но моят дефицит е от много години вегетарианка съм. Каквато и да е причината най-сигурното нещо е профилактиката както е и заглавието на темата.  Просто изключително странното в моя случай е, че нямах hpv и в крайна сметка не откриха дори дисплазия.

Вит. Б12 се интерпретира заедно с витД. обикновено. Неоплазията или ЦИН2 е път към дисплазията. Но е възможно да има влияние. Аз никога не съм имала дефицит. Изследвам го редовно, още преди да се разболея. Но често имам дефицит на вит.Д, а той води до по-трудно усвояване на В12
Стъпка встрани от нашата тема.
 Преди много години баща ми- педиатър и единствения специалист изобщо в района, се нае да лекува едно момиче. Тя беше в инвалидна количка- не можеше да ходи, видимо здрава, жизнена. Как е била лекувана до момента не мога да кажа. Баща й сподели, че след като е проходила на годинка, изведнъж краката й "омекнали" и спряла да ходи.
След година лечение тя проходи за втори път в живота на 18г. Оказа се тежък дефицит на Б12. Скъпи инжекции за татко й. След поредица от ударни дози и изследвания, и до днес няма други здравословни проблеми.

G..D.. не съм сигурна, че хистеректомията е добра идея. Запознай се добре с ползите, но и рисковете. При премахване на органите, ще се отвори място за свличане на други органи, ще се премахнат жлези, макар и недействащи, ще се режат 5 слоя тъкани...

Надявам се, конизацията да е достатъчна , ако се наложи, но в сравнение с другото, е по-лека операция.
Успех!

# 292
palmi4kata, изключително интересно за б12!

G..D.., не се навивайте предварително! Знам колко  е мъчително да се чакат резултати, от опит го казвам, кураж!

# 293
  • София
G...D..., след като резултатът ви е от абразио, не схващам защо е нужна колпоскопия, за да се уточни участъка за конизация ли? Знам, че чакането е кошмарно...от октомври отново се въртя на този шиш Confused. Хистеректомията изобщо не решава проблема окончателно, и в никакъв случай не се предприема само, защото вече няма да раждаме Blush. И аз преди две години отидох при Карагьозов, за да ми извърши тази процедура и да се свършва с тези притеснения. Той ме убеди, че всяка година отлагане при мен си е една малка победа, надявам се да е бил прав.

# 294
Здравейте момичета.
Историята при мен е следната: имах положителен hpv вирус и чист колпоскоп миналата година. Взимах аhcc и папилокеър по схема и през април цитонамазката ми беше 2 а група от порцио и казал и отрицателен за hpv вирус. Бях спокойна, че съм се изчистила, но сега ми излезе контролната цитонамазка - 2 а порцио, но от канала 2 б и клетъчни промени свързани с hpv. Много се натъжих - така се радвах, че вирусът се е изчистил. На колпоскоп не се видяха промени, но ме притеснява, че резултатът 2 б е от канала, а освен тови правим опити за бебе. Докторът каза да му се обадя само, ако групата е по-висока от 2-ра и да не гледам буквите, но това описание ме притесни. Препоръка за следваща намазка е след 6 месеца.
Вие как мислите, дали все пак да се обадя на лекаря и дали не трябва да се вземат мерки предвид ситуацията?
Промените са свързани с hpv - това значи, че или миналия път не са го хванали или пак се е активирал, но оттогава са минали само 7 месеца.

# 295
Обадете се на лекаря си.ХПВ може и да не се е изчистил толкова скоро, а може и цитонамазката да не го е засякла първият път.
Най-добре лекуващият лекар да каже мнение.Проследявайте се редовно.

# 296
Добър вечер ,момичета ! Честита  Коледа  Simple Smile
Имам нужда от съвет Simple Smile
Резултатите  ми от изследванията са готови ,но гинеколога ме вика с тях след Нова Година ,аз до тогава ще му мисля .  Ходих на преглед един ден след цикъл . За жалост преди години се наложи абразио  и от тогава съм с оскъден цикъл, ден и половина е .  Ехография е правена и се видяха 2 кисти ,изписаха ми и таблетки за прием .

# 297
Да побутна темата в новата година, нека е пълна с добри новини!
Някой посети ли д-р Крумов във Вита?

# 298
ЧНГ!
Имам свободен час за д-р Ямаков в Пловдив на 10,01,2022 от 17 часа. Ако някой го иска, да каже. Аз запазих в две поредни седмици, защото не бях сигурна кога ще излезе резултата за папилома витуса. Оказа се, че ще е готов на 17-ти...

# 299
Здравейте, момичета и честита нова година.
Нека да е здрава и да няма лоши резултати.
Аз ще използвам темата, тъй като не намерих по-подходяща, а и четейки ви от известно време време, смятам, че сте запознати и можете да дадете адекватен съвет от опита.
С мъжа ми решихм, че е време да започнем опити за бебе, но ми се иска да си направи и той тест за наличие на ЧВП и типизиране, ако се наложи, за високо рисковите типове, причиняващи рак на маточната шийка.
Може ли да дадете информация към коя лаборатория в Пловдив да се насочим, бързо ли излизат резултатите и въобще всякаква информация ще ми е полезна.
Ако е необходимо и друго изследване, ще направим и него, за да сме спокойни.
Извинявам се, ако пиша в грешната тема и предварително благодаря.
Аз самата имам 2Б група цитонамазка, но моята гинеколожка каза да не се притеснявам, но аз мисля да отида при друг гонеколог, защото се притеснявам при този резултат.

Общи условия

Активация на акаунт