Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 42 243
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София
На мен ми излезе най-накрая резултата от цитонамазката. PAP 2 б - негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес.. Суперфициални и интермедиерни сквамозни епителни клетки, умерено левкоцити, муцинозни ендоцервикални и метапластични клетки, част от които с реактивни промени, паракератотични клетки. За проследяване.

Сега остава да си насроча дата за конизация. Май е по-добре да изчакам празниците да минат, защото не ми се иска да съм зле точно около тях.

Извинявай, но не помня каква е твоята история.
Защо се налага конизация? Резултатът от цитонамазката е добър.

# 121
Ходих преди почти месец в Надежда при Христов, защото имах кървене 15 дни. При прегледа видя, че съм с  разкъсана шийка, не е зашита при раждането и с липсваща част от нея, и прорастнала тъкан от матката. Видя се още нещо в матката, та имам и съмнение за полип и 4 см киста на десния яйчник. Каза ми, че е наложителна операция, за да се изреже увредената част и да се зашие, шийката кървеше и при допир. На мен досега единствено са ми казвали, че имам раничка и трябва да се обгори, ама не е спешно. Нямах идея за разкъсването и незашиването. Освен обработката на шийката, иска да ми направи остъргване на лигавицата на матката, за да се види какво е това в матката, както и лапароскопия на кистата. За последната му обясних, че често имам кисти около 3-4 см и се пукат сами или след прием на прогестеронов препарат.

Като симптоми, освен кървенето миналия месец, имам постоянно течение с различна консистенция и цвят през различните етапи от цикъла, нямам типичното течение по време на овулацията, вместо това имам кърваво зацапване в рамките на 2 - 3 дни придружено от силно воднисто течение. Тежест ниско в корема, пробождания отвътре, болка по време на секс. Овулацията ми се измести много и сега съвпада почти с края на менструацията, съответно цикъла ми се скъси от 30-31 дни на 25-27 дни.

Много ми се иска някой лекар да потърси причината за кистите, а не как да ги пукам или да ми се предлага лапароскопия. С Хашимото съм, не пия хормон.

# 122
  • София
Специално за кистите няма такъв лекар. Някои пускат хормони, но не откриват нещо полезно.
Аз съм с кисти от 20-годишна и само с билки ги махам. Иначе засега трябваше по 10 лапароскопии да са ми направили, а имам 1 - за параовариална киста, която няма как да се махне сама, извън яйчника е. Не бих бързала с лапароскопия.
За шийката не знам какво да кажа, но отидете и на друго мнение преди да се решите на операция. За мен Христов е доста краен, той е хирург и работата му е да реже, а не толкова да лекува.

# 123
А кой лекар бихте ми препоръчали за второ мнение? Изключвам Карагьозов с това записване за час след една година. От провинцията съм, устройва ме София и Плевен, но нямам възможност да следя кога ще изпадне час, както и не мога от днес за утре.

За кистите ме е страх, след като правих стоп на червата след излив и едва се разминах със сериозна коремна операция. Отделно проблемите с яйчниците, ако не се лекуват и овладеят, повишават риска от рак на гърдата. За съжаление съм с фамилна обремененост(майка ми), отделно имам 3 операции на ФА, един под наблюдение и фиброкистозна мастопатия. По същата причина не мога да пия противозачатъчни. Извинявам се за отклонението от темата.

# 124
Здравейте, момичета,

и преди съм писала, но ще се представя отново - диагностицирана съм с HPV 16 и от две години се опитвам да го премахна. Пила съм две серии Изопринозин, а в момента съм отново на Кориолус. С гинеколожката говорихме да включа и Папилокеър. Дали някоя от вас е имала ефект от Папилокеър? Сега прочетох и за ново лекраство AHCC - какви са отзивите за него? Гинеколожката ми ми предложи някакви свещички с интерферон, които вече 5 месеца ги чакам да се появят в БГ, но ги няма. Вие чували ли сте за този Интерферон, тъй като пък за него никаква информация не мога да намеря в нета. Благодаря предварително.

# 125
  • София
Общо взето който и да харесаш от 1ва страница е ок. Вписани са тези, от които са доволни пишещите в темата от доста време.
Иначе всеки вероятно ще похвали своя лекар, аз препоръчвам Делчев, лекувах се и се следя при него, за мен е отличен специалист и е много човечен. Единствено знам,че на някои жени не се харесва, че не прави винаги колпоскопия, а само при показание, но винаги когато съм казвала (веднъж, от филмарщина 😃) че искам ми е правил. За мен не е недостатък.

За интерфероните има проучвания, че помагат при чпв, похвално е, че ги следи лекарката. Мисля, че има и течна форма, с която може да се приготвят песари, но пак се намира доста трудно. Иначе аз пих само ahcc и силаут след конизацията и ми беше отрицателен теста после, но го отдавам на конизацията. Ahcc ми се отразяваше много добре на общия имунитет обаче.

# 126
За гр. Плевен препоръчвам и д-р. Диана Стратева. Тя се представя скромно като д-р, но вече от доста години е професор, покрива си титлата с много опит и компетентност; шеф на онкогинекологията в Окръжна болница; преподавател. Може да приеме първия път и без час, чрез уговорка по телефона с нея, ако се спомене какъв е проблема и откъде се пътува. Иначе официално месеци наред няма часове. Работи и по каса, и на частно.

https://drdianastrateva.com/

# 127
https://apteka.framar.bg/30072642/%D0%B3%D1%83%D0%BD%D0%B0-%D0%B … 8-30-%D0%BC%D0%BB аз това ще си поръчам ...също четах в 1 статия за прилагане на вагинални глобули Фарматекс че помагали за изчистване и папилокейр .

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 23:01 от Diaanaa90

# 128
Запазих един час за Карагьозов за утре в 18.20. Една жена ми беше писала, че иска час .. ако не ми пише мисля следобед да го освободя . Или пишете някой , ако го иска.

# 129
Запазих един час за Карагьозов за утре в 18.20. Една жена ми беше писала, че иска час .. ако не ми пише мисля следобед да го освободя . Или пишете някой , ако го иска.

Аз също издирвам, но точно утре няма да е в СФ...жалко. Продължавам да дебна.

За лекарствата- четох много назад, когато го откриха на дъщеря ми, направи ми впечатление, че при сигурно 90 % от момичетата нито Изопринозин, нито АНСС бяха дали резултата. Кориолус пие дъщеря ми

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 10:33 от R@N

# 130
Диана 90 много иска часът. Дано ви види съобщението.

# 131
Диана 90 много иска часът. Дано ви види съобщението.
Тя не е от София

# 132
Момичета, някоя от вас пила ли е добавка с куркума в комбинация с изписаните имуностимуланти?

Предполагам, че не би наредила.
Положителен папилома вирус от високо рисковите 16 и след конизация.

# 133
  • дядовата ръкавичка
Здравейте,
Попрочетох последните две теми. Това е моята история: Първи в живота преглед с колпоскоп на 51 г.  Flushed , резулат биопсия, CIN2 и LEEP конизация преди около месец. И докато аз си мислех, че всичко е наред и изчистено, гинеколжката ме праща за втори поглед на хистологичната проба в онкологията поради "истимико-цервикални жлези и строма в норма и жлезиста ендометриална хиперплазия с фокуси на умерена дисплазия". Какви за тези фокуси, нищо не намерих с гугъл.  Не знам защо си въобразявах, че при конизацията се следи и се изчистват всички анормални участъци, нали това е смисъла?

# 134
А след конизация в изследванията на изпратения материал не трябва ли да пише - изчистено до здраво или нещо подобно?
При мен пише само това:

Общи условия

Активация на акаунт