Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 42 074
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Чета ли, чета и накрая се престраших да пиша и аз... Накратко - първи обезпокоителен резултат от колпоскопия беше февруари миналата година. Взета биопсия - резултат CIN2. Претърпях LEEP май 2020г. и от тогава се следя на 6 месеца. Всичко беше ок до февруари тази година... с последния преглед леко се забавих и отидох октомври. Поствам резултата от цитонамазката и после този от биопсията.

И лекаря ми нямаше обяснение как е станало, при положение, че февруари ме е гледал и с колпоскопа и нямаше никакви изменения. Сега докато ми взимаше материал за биопсията ми обясняваше как "най-много да го изгорим". Да, ама не... На 14.12. ми предстои конизация, излишно е да ви казвам как се чувствам, вярвам, знаете... Просто имам нужда да споделя с някой, който може да ме разбере, като всички вас тук...

# 211
  • София
Suadela, а на резултата от LEEP беше ли изрязано до здраво?
Кураж, ще мине и това! В малък процент от случаите има рецидив, но пък сега като се излекува повече не би трябвало да имаш проблем.

# 212
Suadela, а на резултата от LEEP беше ли изрязано до здраво?
Кураж, ще мине и това! В малък процент от случаите има рецидив, но пък сега като се излекува повече не би трябвало да имаш проблем.

Да, пишеше изрязано до здраво. Резултата от хистологията тогава беше CIN I-II. Благодаря, дано! Hands Pray

# 213
Много неприятно развитие на ситуацията 🙁 Най-вероятно ще се наложи реконизация. На каква възраст сте, имате ли деца?
Не губете увереност, че всичко ще е наред!

showgirl, докладвах коментара ти! Спри да пишеш и качваш неверна информация, да плашиш хората и да разпространяваш подобни неща!

# 214
Защо ме нападате мен, тази жена ме копира и се опитва да ме злепоставя пред хората и да се заяжда и на лични съобщения ,ми пише да ме тревожи че вирусът щял да покоси и дъщеричката ми и да и докара рак. захващай се с мен, но ,недей да намесваш  дъщеря ми никъде и да се заяждаш за глупости.

Аз говорих с професора одеве,коментира резултатите и каза да не се притеснявам,че Януари ще направи конизация с месна упойка в след цикъл. Дано да не е болезнено.

# 215
Много неприятно развитие на ситуацията 🙁 Най-вероятно ще се наложи реконизация. На каква възраст сте, имате ли деца?
Не губете увереност, че всичко ще е наред!

showgirl, докладвах коментара ти! Спри да пишеш и качваш неверна информация, да плашиш хората и да разпространяваш подобни неща!

Това към мен ли беше? Защо смятате, че ще се наложи реконизация? Това звучи малко обезкуражаващо. Все пак се надявам, че каквото и да е ще го изрежат от първия път. Иначе - на 32г. съм, имам едно детенце и много силно се надявам да имам още едно...

# 216
Ще имаш, не се плаши.Кураж и здраве!!!

# 217
А по какъв повод Ви взеха биопсия Suadela? Цитонамазката ти е супер!

# 218
А по какъв повод Ви взеха биопсия Suadela? Цитонамазката ти е супер!

То интересното е, че аз различна цитонамазка от тази не съм имала никога... Лекарят, при който се следя, не разчита само на цитонамазката, а винаги ми прави и колпоскопия. Там се видяха два участъка (които февруари ги нямаше) и заради това взе материал за биопсия, резултатът от която направо ме шокира... И аз се чудя колкото и да не може да се разчита единствено на цитонамазките, как е възможна такава разлика... Ако не ме беше гледал с колпоскоп можеше да си живея живота и да си отида догодина пак и тогава не ми се мисли....

# 219
Кой е лекаря ако не е тайна?! Защо не поискаш второ мнение от Карагьозов?

# 220

Д-р Иван Димитров, Люлин мед. Оперираше в София мед преди, сега е в АГ отделението на Пирогов.
Помислих си го.. но резултатът от биопсията ми е от ноември, ще ми прави конизацията сега на 14ти и аз вече се побърквам какво повече може да е станало за един месец и не мисля, че ми се рискува, все пак ако е верен резултата от биопсията няма много време за губене. Иначе, живот и здраве да мине това, съм решила да отида и при друг...

# 221
  • София

Д-р Иван Димитров, Люлин мед. Оперираше в София мед преди, сега е в АГ отделението на Пирогов.
Помислих си го.. но резултатът от биопсията ми е от ноември, ще ми прави конизацията сега на 14ти и аз вече се побърквам какво повече може да е станало за един месец и не мисля, че ми се рискува, все пак ако е верен резултата от биопсията няма много време за губене. Иначе, живот и здраве да мине това, съм решила да отида и при друг...

За този Иван Димитров в Люлин Мед мога да кажа само, че е голям мошеник и преди да се подложа отново на конизация при него бих отишла задължително на второ мнение. Особено за цин 1-2. Той и мен преди 3 години ме беше наплашил колко съм зле, как не трябва да чакам нито ден за скалпелна конизация и искаше веднага в кабинета си да ме оперира, но някаква лампа ми светна в главата и се радвам, че не се поддадох.
После д-р Карагьозов ми направи Лееп и нямах никакви проблеми.
Моят съвет е да се отиде при д-р Карагьозов и да се чака за преглед при него.

# 222
Здравейте и аз да попитам..знам ,че е най-подходящо да с еправи цитонамазка 10-14 ден от цикъла.На мен ми дадоха час за утре,а има закъснение около 12 дни и като гледа хормоните няма да дойде следващите дни заради задържани фоликули.Проблем ли ще е ако ми я вземат утре нищо ,че е в такива дни...иначе трябва чак за януари,а не ми е спокойно нещо.И не толкова проблем,а по-скоро може ли да се разчита на достоверност?

# 223
  • София
Здравейте, моля за помощ при разчитане на цитонамазката ми. Да се притеснявам ли?

# 224
Всичко изглежда добре за сега,отиди да те видят с колсколоп.

Общи условия

Активация на акаунт