Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 42 124
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Малък ъпдейт от мен.
Скоро стават 3 месеца от lletz процедурата. Нямам никакви оплаквания и очаквах с нетърпение контролния преглед, който трябваше да бъде след няколко дни при доц. Карагьозов. За съжаление датата, която ми дадоха съвпада с цикъла ми. Звъннах и обясних и ми записаха нов час… след 1 месец… когато има огромен риск отново да съм в цикъл…
В крайна сметка ще се опитам да си запиша сама час, а ако междувременно някоя от вас има излишен такъв, ще се радвам да го взема.

В отговор на въпроса на едно от момичетата по-горе, която пита за риска при приемане на AHCC при проблеми с щитовидната жлеза : преди няколко дни на профилактичен преглед ми откриха лека хипофункция. Тъй като скоро ще съм завършила курса за приемане от 3 месеца, не смятам да спирам добавката. Това, което ми каза ендокринолога, е че задължително трябва да пусна нови изследвания след като спра да го пия и че може да влошава хипофункцията или пък да я подобрява. Също така кръвните ми показатели бяха в норма с изключение на еозинофилите, които бяха завишени. Това също предполагам, че се дължи на пиенето на AHCC, защото намерих статии, в които е упоменато като страничен ефект. В крайна сметка се надявам всичко това да си е струвало и да съм се изчистила от вируса.

# 586
Здравей Maria 95, ще освобождаваш ли часа си, защото ми трябва спешно за другата седмица час при Карагьозов?

# 587
  • София
Здравейте, ако някой има час при д-р Карагьозов за май или юни да ми пише, имам час за 02.03, но няма да го ползвам, трябва ми за май или юни.
При мен изследването за HPV е отрицателно, шийката е ок, така, че цитонамазката 3А е от някакво възпаление, но трябва да направя контролна цитонамазка след 3-4 месеца. Поне се успокоих, че не е нищо особено.

# 588
Здравейте, колко време след биопсия (на шийката на матката) е необходимо да се ограничаваме от сексуални контакти? След leep си спомням, че беше поне 1 месец, но след биопсия нямам спомен.

# 589
Bebe Max, съжалявам, но часът ми беше записан от самата болница, а не през superdoc. Освен това, както написах по-горе, те вече го смениха за друг, след 1 месец.

Honeybeee, на мен Карагьозов ми беше казал 1-2 дни, но аз изчаках малко повече.

# 590
Здравейте, ако някой има час при д-р Карагьозов за май или юни да ми пише, имам час за 02.03, но няма да го ползвам, трябва ми за май или юни.
При мен изследването за HPV е отрицателно, шийката е ок, така, че цитонамазката 3А е от някакво възпаление, но трябва да направя контролна цитонамазка след 3-4 месеца. Поне се успокоих, че не е нищо особено.

И аз ходих при доктора със същите изследвания и ми се скара, че съм отишла изобщо. Пак погледна шийката и каза, че за него няма повод за притеснение. Пусна микробиология и нова цитонамазка. Според него е биохимично възпаление. Ако не намерите час при него, могат да ви вземат и неговите колеги микробиология.
Дай Боже да е всичко наред.

# 591
  • София

И аз ходих при доктора със същите изследвания и ми се скара, че съм отишла изобщо. Пак погледна шийката и каза, че за него няма повод за притеснение. Пусна микробиология и нова цитонамазка. Според него е биохимично възпаление. Ако не намерите час при него, могат да ви вземат и неговите колеги микробиология.
Дай Боже да е всичко наред.

Дано всичко е наред и при Вас!
Аз вчера говорих с д-р Карагьозов и той ми каза,  че е възпаление - церцивит и да изчакам да си мине само, даже нямало нужда от микробиология и лечение. След 3-4 месеца да отида на контролна цитонамазка пак при него.
Микробиология мога и на друго място да пусна, не само при него, но пусках преди 2 месеца и беше ок. Така, че мисля да не се впрягам изобщо от тази цифра 3. 😃

# 592
Здравей, на мен ми трябва час за март, а имам записан за 20 май. Ако искаш да ги разменим , пиши ми на лично.

# 593
Здравейте ! Не съм си правила циннамазка от няколко години тъй като моя доктор не ми беше казал че е необходимо да се прави всяка година. На 23 години съм с един партниор от много време насам и сега ми пуснаха изследвания. Микробология и циннамазка нямам никакви оплаквания пуснаха ми ги изцяло профилактично но и видях че hpv е предподставка за рак. Има ли причина за притеснение ? Ще съм благодарна ако някой ми сподели опита си от подобни ситуации

# 594
Цитонамазката е профилактично изследване, което се прави веднъж годишно, ако всичко е наред.

# 595
Здравейте, искам да питам за мнение трябва ли да се притеснявам при тези резултати след Летц процедура.
Килпоскоп всичко е наред!
11.02.2022 - Цитологично изследване
РЕЗУЛТАТ ОТ ТЕЧНО-БАЗИРАНА ЦИТОНАМАЗКАГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ: IIБЕТЕЗДА ТЕРМИНОЛОГИЧНА СИСТЕМА:АДЕКВАТНОСТ НА ЦИТОНАМАЗКАТА:ЗадоволителнаКАТЕГОРИИ:Клетъчни промени свързани с: възпаление (включва типично възстановяване)Плоскоклетъчни интерепителни лезии /ПИЛ/: Атипични с неопределена сигнификантност (ASC-US)Препоръки:контрол след противовъзпалителна терапияДопълнително описание:Плоскоепителни и муцинозни клетки, наличие на сквамозни клетки с гранични ядренипромени, паракератотични клетки, възпалителни и регенеративни изменения,дискератоцити, ануклеарни сквами.

# 596
Здравейте момичета, имам час за изследване, но ми излезна отново гадния вагинален херпес. Дали може да се прави намаска при това положение? Вие какво бихте ме посъветвали?

# 597
Здравейте момичета, имам час за изследване, но ми излезна отново гадния вагинален херпес. Дали може да се прави намаска при това положение? Вие какво бихте ме посъветвали?
Не съм д-р ,но би следвало първо да изчистите херпеса и след това да дадете проба

# 598
Излезна ми втората цитонамазка, правена седмица след първата. Не знам колко е адекватна след толкова кратък срок, но щом докторът я е пуснал. Моля, за коментар. Че чак утре ще му звъня. Дали е просто възпаление с тези бактерии или ще трябва цервикално абразио? Припомням, че 1ият резултат беше 3А за порцио и 2А за канала. Благодаря.

Едит: от Микробиологията - Цитолитична вагиноза със значително левкоцити.
Нормална вагинална флора; /-/ отр.посявка за Candida spp.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 14:32 от Анонимен

# 599
  • София
Нали шийката е перфектна? По-скоро трябва да се пусне микробиология, за да се види, дали има проблем там.
Сама по себе си цитонамазката не е показател за нищо.
При мен общата група, както и групата в канала и 3А.
Аз ще пусна микробиология и по-натам цитонамазка на друго място.

Общи условия

Активация на акаунт