Въпрос за ЧСУ "Свети Георги" София

• 4 418
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,
четох наскоро, че училището е много скъпо, но отговаря на качеството, което се предлага, но родителите се разглеждат там като банкомати. В поста една майка обесняваше, че ако закъснееш с вноската плащаш около 20% лихви и то без да те уведомяват. Някой има ли идея вярно ли е, или е слух?

# 1
Това е 100% вярно! Не знам как е описан поста на тази майка, но аз СМЕЯ да кажа, че това училище е по-лошо от най-лошия лихвар!
Съветвам Ви, НИКОГА не си причинявайте това, като изпратите детето си там! Високи такси и високи лихви, това ми остава вече в съзнанието за това училище!
Сигурна съм, че тук много майки и бащи биха написали същото!
Не знам имат ли право да налагат такива лихви, ако закъснееш с някое от плащанията, ЧЕЗ са по-разбрани, ще подам оплакване до Министерството
Само, чакаме с мъжа ми да свърши учебната година и да извадим детето си от там, мога да кажа много неща, но ще ги нашиша като се преместим другаде!

# 2
Благодаря Ви много за отговора, явно сте потършевша, мнението Ви определено ще ни помогне за взимане на решение къде да учи детето ни!
Бих се радвала, ако и други пишат!
Лека вечер

# 3
Тези лихви не са ли за закъснели плащания? Мисля, че е нормално да има такива, за да се стимулират родителите да плащат навреме.

# 4
  • София
20% лихва не е нормална, откъдето и да го погледнеш.

# 5
20% на годишна база ли?
Сега погледнах договора на едното дете - там е 5%/ мес. (в друго училище).

# 6
Видяхте ли новите им такси?
18000 Евро на година

# 7
  • София
Само, чакаме с мъжа ми да свърши учебната година и да извадим детето си от там, мога да кажа много неща, но ще ги нашиша като се преместим другаде!

Може ли повече информация за това, което не е било ОК за вас в това училище? Ще е полезно за такива като нас, дето се чудят.

# 8
И аз повдигам темата, моля някой с поглед върху гимназиалния етап в това училище да сподели мнение!

# 9
Давам моята обратна връзка от "Свети Георги", която е крайно ограничена, по оскъдни лични впечатления (слава богу, такива хора в живота си НЕ искам). Отидохме да се запознаем с училището. Госпожата беше придружена от втора колежка, която не гъкна през цялото време. Отдалеч си личеше, че има тежък авторитаризъм и че цари прикрита нездрава атмосфера, в която ръководител налага еготото си категорично, защото може. Била там по линия на собственика, може би затова. Поне така изглеждаше отстрани, а може да е била нова колежка, последното не вярвам. Нямаше и следа от партньорство и зачитане.

Как такива хора създават "защитена среда" за деца... Защитена среда, в която арогантно и безнаказано можеш да правиш обидни (според теб) предположения за потенциалните си клиенти, на глас : ). Това видях аз под лустрото на хубавия костюм и (относително добрата) архитектура.
Тук наследствени графове няма, не всички са крадци. Аз лично изкарвам всеки лев с безкраен труд и да ме обиждат така, когато искам да ги дам... Каква изискана, високопрофилна, в кавички, вулгарност и зле прикрита арогантност...

Доколкото запомних, училището е свързано с Еврохолд. Семейството са ангажирани с него, около 5 евро на ученик се "допълват от там". Единственият възможен превод за мен е, че работи на загуба или с ниска печалба. Базата е много добра. Някои от стаите са тъмни и забутани. Спортът се развива в мазето, светло, поддържано, но мазе, с ниски тавани, прозорците нависоко, за да са над земята. Паркинг на практика няма, много е малък за голямо училище, а мястото е труднодостъпно. Без съмнение дават фантастично образование. Това, че някой е ученик там, не го прави по подготвен от децата в много други гимназии, не само частни, но все пак може да се облагодетелства от среда с по-международен характер и ценности. Мога да го препоръчам, доколкото го опознах. Мен ме обидиха лично. Имат малка стая за споделяне в коридора, шумоизолирана и аз се пошегувах, че е изповедалня - обикалям много по църквите в Европа, свързано е с професионалната ми дейност. Жената отсреща побърза да се подиграе, категорично се изпусна и го каза с презрителен тон, че не гледа такива предавания. Сетих се, че има предвид Биг Брадър. Въпросът тук е, какво толкова обидно може да има в Биг Брадър, когато едно осемдесет процента от българските и международни фирми у нас имат същата интригантска атмосфера Simple Smile ?

Това беше абсолютно непрофесионално. Да речем, че при вас идват хора, чиято дългосрочна стойност е 200 000 евро, защото толкова струва обучението от първи до дванайсети клас, клиенти, редно ли е да ги обиждате, каквото и да кажат?! Вие сте на работа, в продажбата на високоспецифична услуга. Абсолютно непрофесионално. Издънка. Срамно, позорно и обидно, но не за нас. Такива хора, с високо самомнение, но които не са професионалисти в продажбите и допускат груби грешки, не бива да бъдат допускани до клиенти. С персонала винаги е много трудно. Трудно е да се намерят хора и когато ги намерим, трябва да ги уважаваме и позлатяваме, дори повече от всички други...

Сякаш там няма семейства, които гледат Биг Брадър и те и децата им се чекнат на чалга, аз лично познавам поне едно, та седнала да се заяжда на дребно с непознати хора, които нищо не са ù направили...

Цялостното впечатление на самовлюбена незаменимост, последна дума/ инстанция по въпросите на образованието, добрия вкус, как се гледат деца (за което бях съвсем НЕ дискретно разкритикувана по определен повод от нея, а не мисля че с право и то под формата на подмятане!) - напоени бяхме с обилна информация за нейните, ни отблъсна и сега сме щастливи с алтернативите на това училище. Училище, което учи как НЕ трябва да се държи човек и как Не трябва да се оставя на предразсъдъците си и на по-ограничения си житейски кръгозор да го води и да го излага. Пари да ми дават, детето си не бих пратила там. Можеше да подходи по-обрано, а не месиански (защото е смешно). Никой не е месия.

Не са си намерили тук едни туземци, които сега да ги учат какво е вилица и на азбуката. Казвам твърдо НЕ на такива самозабравили се хора и неадекватни в комуникацията и представянето си организации. В ключова, решаваща точка на контакт с клиента, всичко бива съсипано за един час и губиш 200 бонбона. На практика става точно така, дори организацията си плаща, за да ù нанасят служителите репутационни щети в работно време... Тъй като това е услуга, а основно свойство на услугите е тяхната едновременност - те се произвеждат и консумират едновременно, затова и силно зависи от личните качества на предоставящия услугата... а конкретно тези оставиха необратими впечатления у мен. По старото правило, че доволен клиент може да каже на един, но недоволен ще се постарае да предпази десет, ето на, разказвам го. Човек е готов да прави всичко за децата си, но не и това. Смятам че екип, който не осъществява дори зрителен контакт (двете жени помежду си), трябва да мине през елементарно търговско обучение и обучение как да се справяме с клиентските оплаквания. Обратната връзка е благословия. С какво се различават от Биг Брадър? Преди да учат децата "да общуват по позитивен начин", без подмятания тип хитроумен жител на крайно малко населено място, редно е да се научат първо членовете на екипа на организацията, екип, който я представя като облик пред външния свят.

Убеждението ми, въпреки насложилата се ситуация, е, че училището предоставя добро образование и щастие на много млади хора и че позитивите силно преобладават. Нещата се променят, организациите се развиват, хората се стараят и им желая успехи.

И аз повдигам темата, моля някой с поглед върху гимназиалния етап в това училище да сподели мнение!

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 16:50 от Siap

Общи условия

Активация на акаунт