Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 58

• 38 162
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Белята е, че извън тези градове няма и прилична работа, освен ако не работиш отдалечено. Въпреки твърденията по-горе че никой не работи за МРЗ.

# 496
Изобщо няма какво да слушам нечии твърдения.
Имам наблюдения от първо лице за обсъждания наскоро Ловеч.
От години има картелно споразумение за размера на заплатите в частния сектор и всички са близо до минималната. Най-голямата борба е да си на държавна/общинска служба.
В последните 3 години затвориха няколко предприятия. В част от тях работеха и двамата родители от семейството. Имам съученичка, която ми се хвалеше как е почнала в частна фирма за мебели, 800 лв заплата, ръцете й приличаха на нищо от усилията да опъва плата, но беше супер щастлива, че вече няма да работи на 3 смени като в шивашката и че новата шефка й разрешавала да си тръгва малко по-рано, ако й се обадят, че детето е болно в градината. Един куп познати пътуват всеки ден до Севлиево, за да работят в Идеал Стандарт или в болницата.
Всъщност от целия ни клас в елитната гимназия, добре са само един агроном (и то в последните 5 години) и една дама, която работи в Walltopia. Повече семейства са на ръба всеки месец. И не е от мързел или неспособност.
Просто работа няма. Особено нормално платена (1200 лв чисто да кажем).
Тъй че не ми обяснявайте колко са достъпни жилищата в малките населени места. За живеещите там са също толкова недостъпни. Добре че масово предишните поколения си отиват на село и оставят панелките на младите.

# 497
Твърденията не са, че няма работещи на МРЗ, а че не са милион. И се обосновах - искам да отида на ски - всичко претъпкано, искам да отида на хотел за някой празник - места няма. В петък вечер места в кръчмите няма. Колите са задръстили града, а да поддържаш кола струва скъпо. На път за Гърци стават задръствания всеки щрака на мобилен телефон...

# 498
Черна станция, обади се по-рано за резервация.
Ако искаш да се скоро - във Феста Чамкория на Боровец има места и оферта за 6 нощувки с намаление, дори да не ги ползваш последователно.
Със сигурност хотелите и кръчмите не са пълни с хора от Ловеч, Левски, Враца и Монтана.

# 499
Вече съм си запазила по-добър хотел, ама половин година предварително. Точно, защото не остават места.  И не казвам, че са заети точно от хора от Ловеч, Левски, Враца и Монтана, а че силно се съмнявам ЕДИН МИЛИОН да работят на МРЗ.

# 500
Дори и в София има достатъчно много хора на МРЗ. Извън София и 3-4 по-големи града вече е масово.
В София дори да си на 1000-1200 лв. (което е над МРЗ), пак е малко.

# 501
Ем, като гледам статистиката през 2020 в места за настаняване са нощували около 2 850 000 български туристи. Така че остават около 3М, които не са нощували в български хотел. Разбира се част от тях са  предпочели да почиват в чужбина, но от друга страна във въпросните 2,8М има и повтарящи се лица - такива почивали в България повече от 1 път годишно.

# 502
Ем, като гледам статистиката през 2020 в места за настаняване са нощували около 2 850 000 български туристи. Така че остават около 3М, които не са нощували в български хотел. Разбира се част от тях са  предпочели да почиват в чужбина, но от друга страна във въпросните 2,8М има и повтарящи се лица - такива почивали в България повече от 1 път годишно.

Тази статистика от къде идва?

# 503
Цените на Нове са такива от самото начало. Ще го бъде или не нямам идея и не бих дала прогноза. Цените на квадрат са едно,като се види крайната,става мяу. Аз също бях гледала там апартаменти с 3 спални,нищо не се е сменило откъм цени.
Преди доста страници се говореше за частни училища и коли. Някакви коментари как потребители нямало да дадат пари за частно образование. Ми недейте, но допуснете,че има хора,които ще си дадат всички пари за да си изучат децата. Аз пък друго не разбирам-ще имаме достатъчно,бизнес,ала бала,ама няма да плащаме за образование,защото и без друго ни се полага и то без пари. Но,в крайна сметка,хора всякакви.
За да съм по темата- започва строеж до бл. 1,2,3 в студенстки,близо до заведение Миленката.

# 504

Тази статистика от къде идва?

От НСИ:
https://www.nsi.bg/bg/content/1978/%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%8 … D0%BD%D0%BD%D0%B8

# 505
Вече съм си запазила по-добър хотел, ама половин година предварително. Точно, защото не остават места.  И не казвам, че са заети точно от хора от Ловеч, Левски, Враца и Монтана, а че силно се съмнявам ЕДИН МИЛИОН да работят на МРЗ.
За кога го запази? Да видим как ще се отрази на постингите във форума. И мамасита беше така. Все в парка с трите си деца и минута нямаше без неино мнение по някоя тема. Ама си приличат някои.
 Наистина ли са претъпкани ски курортите?

# 506
Преди доста страници се говореше за частни училища и коли. Някакви коментари как потребители нямало да дадат пари за частно образование. Ми недейте, но допуснете,че има хора,които ще си дадат всички пари за да си изучат децата. Аз пък друго не разбирам-ще имаме достатъчно,бизнес,ала бала,ама няма да плащаме за образование,защото и без друго ни се полага и то без пари. Но,в крайна сметка,хора всякакви.

Е, то въпросът с образованието (както и с имотите и всичко друго) все пак не е да дадеш едни пари, а да получиш добър резултат. За мен лично от 1 до 4 клас доброто квартално училище си е супер (от квартал без маргинални елементи), а и после не само частните училище дават добро образование. Да не говорим, че в някои области частните дишат прахта на "безплатните". Та какво лошо има човек да търси жилище в добър квартал с добро начално училище и удобна близост до добрите гимназии?

За кога го запази? Да видим как ще се отрази на постингите във форума. И мамасита беше така. Все в парка с трите си деца и минута нямаше без неино мнение по някоя тема. Ама си приличат някои.
 Наистина ли са претъпкани ски курортите?

И как да я разбирам тази боза??? Иначе ако направиш един разбор на темите в бгмама ще видиш, че аз може да пиша много, но в само много малка извадка от теми. И макар да съм на ски в началото на февруари това няма да се отрази на постингите ми, защото нали не очакваш да отида някъде без лаптопа си??? Ски се карат от 8:30 до обяд, после малко СПА и след това какво му остава на човек, при условие, че вече е изморен за разходки, вънка е тъмно, телевизията в хотелите не е кой знае какво... Ми пише и чете в нета. Та не, няма по нищо да познаеш, че съм на ски, освен това,  че сутрин няма да има нищо от мен.
За курортите все пак не се наемам да твърдя, защото не съм инспектирала всяка квартира и хотел, но пистите определено са претъпкани в пиковите часове.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 17:13 от Черна станция

# 507
Половината които ходят по курортите не карат ски/сноуборд само създават калабълък на пистата. Добави и много чужденци. Пистата създава зрителна измама, а обикновено през седмицата е доста по-слабо от уикенда. Според мен се заблуждаваш, за броя хора, които ходят на ски. Изобщо не са много в процентно съотношение. Според мен и хора с минимална работна заплата биха успели даси го позволят с екипировка втора ръка и в някой по-бюджетен курорт, примерно паничище или добринище.
Иначе, телефон нямаш ли, че мъкнеш лаптоп? Можеш да пишеш и от лифта Grinning

# 508
Да влизаш в нета през телефон е отвратително - малко екранче, малки букви, липса на удобна клавиатура, водопад от реклами... А и като съм на пистата карам ски, не пиша. Писането пък от лифта не е препоръчително - хем мръзнат ръцете, хем има голям риск от изпускане на апарата в преспите долу.

# 509
Наистина ли има много чужденци ? С тази корона не го очаквах?
Оле и от лифта по телефона ли ще ни съветва? Не падат ли тези телефони в снега като спре изведнъж лифта ?
Дам, няма да си рискуваш телефона... а иначе ако вземеш да се подпреш на ръце ако паднеш на някоя по-стръмна пистичка и си ги навехнеш ... ще пишеш ли пак от лаптопа. Ако му сложиш една Алекса ще му диктуваш колкото си искаш. ?

Общи условия

Активация на акаунт