Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 58

• 38 093
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
... Не съдете колите по номерата им. Не знаете кой ги кара. ...

ужас!

Кое точно е ужас? Аз съм една от тези. Пререгистрирах си колата в София, плащам местен данък, но реших да си запазя номерата от Варна. Малко мазохистично от моя страна, в София те преценяват на база произход навсякъде, по номерата на колата е най-видно Wink На всяко второ кръстовище ме псуват, защото карам спокойно, давам път на пешеходците и най-вече не съм с номер СВ Wink

# 631
То и Лагера Тюлип е до ТЕЦ ама се харчи..

# 632
... Не съдете колите по номерата им. Не знаете кой ги кара. ...

ужас!

Кое точно е ужас? Аз съм една от тези. Пререгистрирах си колата в София, плащам местен данък, но реших да си запазя номерата от Варна. Малко мазохистично от моя страна, в София те преценяват на база произход навсякъде, по номерата на колата е най-видно Wink На всяко второ кръстовище ме псуват, защото карам спокойно, давам път на пешеходците и най-вече не съм с номер СВ Wink

Е, не е истина какво ги кефи хората!

# 633
То и Лагера Тюлип е до ТЕЦ ама се харчи..
Харчи се въпреки ТЕЦ-а. Освен това не гледа към гробищата. До прилично училище е и не на последно място е в повече от приличен квартал. Вярно не е в най-хубавата част на квартала, но все пак 👍🏻.

# 634
  • Sofia
Няма причина да не се харчи (не и по конкретната причина). Точно обраното - близо е до ТЕЦ и хората разчитат на ниски сметки, топла вода, висока ефективност.

Разгледайте например картата на https://www.airbg.info/ и ще забележите колко чист е въздуха в района на ТЕЦ Земляне, дори има посока на вятъра, така, че можете да разгледате данните от сензорите и на тези клетки, които са в посока на вятъра от комините. Тези сензори са частни, т.е. отхвърляме версията да са подправени, за да крият истината за ТЕЦ-овете Grinning
Сходни са данните и за ТЕЦ София - въпреки, че в целия район там е малко по-замърсено и пак гледайки посоката на вятъра - въздуха е съвсем нормален, без финни прахови частици, които са и най-опасните.

# 635
Сега според тази карта в почти цяла София въздуха е много чист.

# 636
Ами точно, ТЕЦ не е особен проблем за хората

# 637
  • Sofia
Използвай от менюто "Official AQI US" и натискай върху стойностите - те варират силно, въпреки, че визуално между светлозелено, жълто може да не изглеждат кой знае колко различни. Просто тъмните цветове са запазени за много лош въздух, а в момента в София има приличен вятър и е нормално въздуха да е относително чист - макар, че изглежда от цветовете лъжливо чист.

# 638
Използвай от менюто "Official AQI US" и натискай върху стойностите - те варират силно, въпреки, че визуално между светлозелено, жълто може да не изглеждат кой знае колко различни. Просто тъмните цветове са запазени за много лош въздух, а в момента в София има приличен вятър и е нормално въздуха да е относително чист - макар, че изглежда от цветовете лъжливо чист.
В центъра ФПЧ 2.5 са между 3 и 6. Това е повече от добре.

# 639
Малко мазохистично от моя страна, в София те преценяват на база произход навсякъде, по номерата на колата е най-видно

Wink Във Варна също. Хейтят СВ повече дори от А, Н, СС и подобни.
Дайте да не се превземаме.

------------
Относно картата от линка - през последните 24 часа има силни ветрове. Дайте си време да наблюдавате района, който ви интересува, вкл. на живо, поне няколко месеца, най-добре година, за да видите какво е замърсяването през различните сезони. Напр. важно е да видите какво става между края на ноември и началото на януари, когато са мъгливите седмици. И сега има какво да се научи - бая народ, който се топлеше на полу еко източници, заради цените изкара кюмбетата и пак замириса на гадости тук-там.

# 640
А от другата страна на централна гара, облагороден ли е района с училища и градини. Била съм там само като пътник Simple Smile
По-скоро ми прави впечатление, че няма много ново строителство там.

# 641
  • на Мелмак
А шума от влаковете? Дали няма да ви е проблем?

# 642
Пловдив е опасан от релси и преминаващи влакове. В квартала, който живея, блокивете на разстояние улица, не булевард, а улица са с цени започващи от 1300 евро.
Друг пример, който мога да дам е нов голям хотел, който изградиха залепен до жп гарата, нощувката е 100лв.
Мисля, че с правилната дограма и изолация на жилището ще се справи с шума.
По- скоро търся плюсовете, както и перспективите.
Не ме притесняват нито гробищата, нито жп гарата, която във всеки европейски град са в централните части. Не ме притеснява и ТЕЦ-а, докато няма депо за горене на отпадъци
Както казах исках да чуя мнения за перспективи за развитие на района и плюсове.
Благодаря Simple Smile

# 643
  • Варна
Близостта до жп гара мен би ме притеснила не заради шума, а заради черните братя, които вечно се навъртат там.

# 644
  • София
ЖП гара, ТЕЦ, гробища и концентрация на перуанци. Какви перспективи очаквате? Радостта от ниската цена ще ви носи горчилка цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт