Любители на котки - Тема 167

• 27 769
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Ох,милата...
Кой знае колко им е било зле на милите душички.Моят беше взел-дал направо.

# 196
  • София, Лагера
Извинете, че отново досаждам!... пак с въпосче: Имате ли идея за колко време минава първоначалния шок на котките? Не може да трае вечно, все в рамките на няколко дни трябва да отшуми. Мисля си, че както постоянно обикалям, Мюсли със сигурност ме чува, но не се обажда. Кога ли ще се покаже? Аз й мъкна храна със себе си, поне от глед да вземе да изпълзи...
Дали може през деня да се покаже, или само вечер да я търся?

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 17:29 от Ноеми

# 197
Обиколи и през деня, Наоми. Шока е до седмица, след това вече става нажежено. Моя котка беше изчезнала, след 3-4 дни търсене и неидване от нейна страна аз вече си мислех най-лошото. Една вечер като сипвах храна на другите котки, гледам нещо идва бавно и тихо в тъмното да души какво ядат другите. Гледам я! Перси! Никаква реакция. Все едно чужда котка, не ме познава, не ми отговаря. Осветих с телефона и какво да видя - кракът ѝ разкъсан, тя едва стъпва... Прибрах си я веднага и на сутринта на вет. Цял месец промивах и превързвах рани. Виждаше ѝ се кокала отвътре. Някакво куче ѝ беше разкъсало крака. Тя се шмугнала в процепа между панелните стени. Горката ми Перси после накуцваше доста време, но пък не се отказваше да се катери с куц крак по асмите.

# 198
Щом знае къде има храна и топлина..трябва да се върне!
Колко да е в шок...като огладнее дано бързо се присети къде трябва да се върне..

# 199
Ноеми, и според мен трябва да обикаляш и денем. Личен опит. Нашата маца като бесен пубер скочи от 4 етаж, може би и от климатика на третия, че е точно под прозореца ни. Сто пъти съм минала край нея, викам, търся я, а тя не се обажда. На третия ден я видяхме чак, не беше на себе си, а беше само натъртена. Вет й сложи инжекция с нещо успокоително и витамини, оправи се. Стискаме палци и лапки да се намерите и да е добре Мюсли! 🍀

# 200
Зуки Су, на звуци реагира ли?
Ако му викна Не! и стана рязко, когато си точи ноктите на дивана, бяга. Какво друго да опитам?

Ноеми, пиши и във форума тук, в съответната тема. Дано да е активна!

# 201
  • София, Лагера
Благодаря, момичета! Давате ми кураж! След малко отивам да я викам пак. Дано котешката й глава разбере, че я обичам и че у дома е топло, безопасно и нахранено!
А дали може да ме забрави? amy_nka, Перси в кой момент те "разпозна"?

# 202
Ноеми, тя от самата болка не е можела да ми отговори. Сигурно си е мислела да си чака края в процепа, но все пак е излязла от там в реакция на данданията, която се вдига, като нося и сипвам храната на другите. Нали мяукат "идва храна" и инстиктивно и тя идва за вечеря. Обаче не за да търси помощ от мен, просто защото си е мислела, че няма шанс да се оправи, ами че трябва да си дочака края. И като я прибрах също не издаваше звук, аз я виждах, че я боли, не шаваше. Може би след като се прибрахме от вета ѝ олекна малко. Все пак там я почистиха, инжекции ѝ сложиха, превързаха... Общо взето като ѝ олекна и разбра, че има шанс да оцелее се почувства отново вкъщи и се довери.

Не, котките не забравят стопаните си! Котките имат много добра памет. Дори и да не видят цяла година някой човек, при първа среща си го познават.

# 203
  • София, Лагера
А, хипотетично, ако не ме види 1 година, след толкова време дали би дошла при мен, ако я извикам? Винаги идва, когато е вкъщи... спеше на гърдите ми (или на гърба ми, като легна по корем), гушеше се като бебе, целуваше ме като куче, ближейки ме по носа и устните. Обича си ме мацичката!

# 204
Ох, Ноеми, много ми е мъчно, че все още го няма котето. Ако се организираме повече хора да го търсим, дали би станало по-лесно? Не знам, това ми идва наум. Ако си в София или в близост, веднага идвам да помагам в търсенето Hug

# 205
  • Бургас
Ноеми,направо...ми е много мъчно като чета и се моля да си намериш котето.
Дано дойде да ти се обади.
Абсурдно е да те забрави,бабината котка освен,че ме познава,винаги се държи с абсолютно пълно доверие към мен,изпраща ме,върви с мен също както с баба ми...Бая време не се виждаме с котката,но не забравя.

Много се надявам пак да се намерите.
Не губи надежда, много подове съм виждала как котките до седмица-две все пак се връщат...
Дано се престраши и да се обади.

# 206
И аз бих се включила в търсенето, само кажи къде.. ако си в София де..

# 207
А, хипотетично, ако не ме види 1 година, след толкова време дали би дошла при мен, ако я извикам? Винаги идва, когато е вкъщи... спеше на гърдите ми (или на гърба ми, като легна по корем), гушеше се като бебе, целуваше ме като куче, ближейки ме по носа и устните. Обича си ме мацичката!
Гарантирам ти, че няма да те забрави - нито гласа ти, нито името си, нито миризмата ти.

# 208
Доста сме се кротнали Simple Smile

# 209
  • София, Лагера
Ох, момичета, много сте мили! Heart Благодаря, нямам нужда от помощ, то си е Божа работа вече. Направих, каквото можах. Спасих го, като беше мръвка на 2 месеца от изоставяне на паркинг в Овча купел. Дано е родено с късмет и сега да се спаси...

Досега лепихме, като престъпници послед нощите, 36 обяви наредихме наоколо, особено по местата, където има панички за котки. Там бабите си познават своите питомци и биха забелязали новодошла маца. Дано!
Ако не друго, поне манджа има много, ама много! И от кебапчийницата, и от заведението за бързо хранене срещу входа, и от бабите в квартала... само от моя вход 3 жени хранят котките (от 27 ап-та). Четох, че изгубените маци се навъртат именно на местата, където кварталните любители на животните оставят храна и вода на улчните животинки.
Само да е здрава!
А по-рано четох в един форум как една жена си намерила котката след... 4 години!

Общи условия

Активация на акаунт