Любители на котки - Тема 167

• 27 767
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Отдавна не съм плащала данък.

Харесал си е стола на детето, все там спи.

# 91
  • София
AnyHr, септември пиехме тези витамини. Не си спомням обаче как се казваха... 🙄Ще ги потърся! Благодаря за идеята! 🌺

# 92
  • София
AnyHr, септември пиехме тези витамини. Не си спомням обаче как се казваха... 🙄Ще ги потърся! Благодаря за идеята! 🌺

Ветомюн. На предишната стр. Малката лисичка е показала снимка.

# 93
Здравейте, приятели! Пропуснах цялата предна тема, но ние сме добре! Представям ви малкият Лео 🙂
Скрит текст:

Не е мой, на едни приятели е. Снощи го взеха, естествено и аз ги придружих, че сърце юнашко не трае. 😁 Няма такъв сладур! Моите приятели обаче нямат профил тук, та аз ще си позволя да питам някои неща вместо тях.
1) Какво трябваше да се внимава за персийките - нещо с носовете беше свързано? Лео не е съвсем сплеснат (пълен екстремал, нали така се казваше). Тези с ултра сплеснатата муцунка ли правеха проблеми и какви? Нещо с дишането и при пиенето на вода ли беше?  Като го гледам даже си му е изпъкнало нослето над нивото на очите - това класически тип персийска ли се водеше?

2) От снощи е в нова къща и с ново семейство. Нормално е да е стресиран, но приятелите ми ми казват, че не мърдал, свил се в един ъгъл на дивана и там стоял. Не ядял, не пиел, не ходел до тоалетна. Според мен ще се отпусне, но ако това продължи още ден, два - да го водят ли на лекар? Аз си спомням, като взехме Меги първата нощ също беше уплашена, даже плака през нощта, но за разлика от това коте, тя доста щъкаше, а той стоял все на едно място или само леко се премествал от единия край на дивана до другия.

3) Котето е на 3 месеца. Да дават гранули за малки котенца и паучове, консерви... В смисъл, няма нужда от котешко мляко на тази възраст, нали?

Еми това е. Ето я и Меги. Растем и хубавеем 😉

Скрит текст:

# 94
За малкия Лео - нормално е животинчето да е стресирано. Ще му трябва време да свикне, може би е разумно да не го закачат за няколко дни, но да има непрекъснат достъп до вода, храна и тоалетна. Като храната в началото трябва да е тази, с която е свикнал. Единствено е добре няколко пъти да го сложат в тоалетната и да започнат да ринат с предните му лапички, за да разбере къде е новата и как изглежда.
На три месеца не му е нужно мляко. В никакъв случай не трябва да се дава прясно мляко не само на котета, а и на котки на всякаква възраст.
За проблемите, свързани с породата не съм наясно. Дано някой даде съвети.

# 95
Видя ли светла котка със сини очи, първото което питам е дали чува. На персийките "проблемът" им е чистене на очите.

# 96
Снимката не се вижда.

# 97

Ето ги Маги и Ади. Да напомня, че в магазин Стефанов има "Нечовешки петък", възползвах се от намалението. При нас нещата се случват бавно, но не се отказвам. Ползвам дифузер Feliway friends и Royal Canin Calm (суха храна); ядат и мокра храна. Ади е много нещастен, че не е център на вселената вече. А Маги гони малки топки и показва много енергия, любопитство и страст във физическите дейности. Най-много обичам белите й шушони. Надявам се снимките този път да се виждат.

Според вас на колко е Маги, намерих я пред блока и мога само да предполагам колко е голяма. Мисля, че е около годинка, но може и да е по-малка. Ветът нищо не каза, просто записаха моето предположение и така.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 19:04 от Tiger Lily

# 98
За Лео - проблема на персийците, до колкото знам от нашето 12год. сърдито старче е чипото носле. Трудно диша, дори го чувам когато е тихо.
От там и предполагам, че трудно доставя кислород. Той е доста анемичен, на това го отдаваме.
Иначе както amynka е казала-бял и със зелиникави очета е, но е глух.
Да, очите са специални и козината също..абе спешъл са 😁
За другото до колкото прочетох коментарите са ти дали инфо Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 18:27 от Анонимен

# 99
  • Бургас
Този фъстък Лео дава ли да го гушкат?
Много гушках Хари в началото.
На едно приятелче на сина взеха преди нас коте и там сестричето на това момче нон стоп е гушкала котето,което също е персийче.Няма никакви проблеми,доколкото знам.Голям котарак е вече.

Има група Персийска котка във фейсбук,имаше нещо с кастрацията на мъжките,очите,за носле не знам.
Май са си добре повечето персийчета.
Лятото някои хора ги подстригват,решат ги,ако не могат сами да се поддържат...

# 100
Видя ли светла котка със сини очи, първото което питам е дали чува. На персийките "проблемът" им е чистене на очите.

Кръснице Simple Smile , дивачето е чисто бяло и синеоко. Реагира и на най-малкия шум. Понякога като спи се старая да съм тиха, но чува и скача Simple Smile

Две -три вечери се случва да застане седнал. Протяга врат, вири муцунка на горе и души. Все едно усеща нова миризма, а няма такава .  Аз започвам да мисля - котлон, фурна, ютия спрени. Добре, че не вярвам в паранормалното.

# 101
Благодаря на всички! Ами реагирал на шумове - като плеснеш с ръце или като пуснат ключове на земята. И глухите не бяха ли чисто бели? Лео е така нареченият "ред пойнт" - с рижави нюанси около муцунката, лапичките, ушите и опашката. Аз му станах кръстник на Лео и много ми е на сърце, въпреки че не е мой. Но е на много близки мои приятели и ще мога да си го виждам, когато пожелая. Ще го решат всеки ден и ще му бършат очите. А ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ КЪПЕ? Жената, от която го взеха снощи, им каза да го къпят задължително, но пък нашият вет винаги казва, че котка се къпе рядко и то само ако е много наложително. Не знам - персийските къпят ли се?
Ето я и моята толумбичка, доста порастна:

Скрит текст:

# 102
Агент, чаровница е голяма! Каква порода е?
Майката на Дивчо е персийка и я къпят. Но тя излиза и на двора.
За домашно коте не знам дали има нужда. Аз мия участъци, когато се налага.

Голяма игра с въдицата, която окачих на сушилника, вече час е там..
Една целувка Simple Smile

# 103
Ето ни и нас в новата тема, за която благодаря на Таня!

На втората снимка дебне да ми хапне ръката и да се клати, но пръскалката е на поста си и не смее 😀 Благодарение на нея доста се е кротнал. Има два пикови момента, когато пощръклява - сутрин като се наяде и вечер за малко. Но все по-рядко пуска нокти.
Мария, още ли не си купила пръскалка? Давай докато не са се затвърдили лошите навици.

# 104
Здравейте, имате ли наблюдения за котешката храна от DM? Имаме британче, на 6 месеца, взех от паучовете тези дни за разнообразие, и ги харесва. Купувам му Applaws и Hills Science plan, но му омръзнаха нещо. Стават ли DM за разнообразяване или са нисък клас? Цената е ниска, но това не винаги е критерий.  

Общи условия

Активация на акаунт