Любители на котки - Тема 167

• 27 764
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Имам си пръскалка,за цветята я ползваме.
Най-много го е страх от една дървена лъжица и особено,ако лъжицата е в ръцете на майка ми...Толкова е смешен...
Никой не го удря,само тракваме с нея.
Е,снощи малко се възпитавахме,крака няма да хапе.
Днес е добър и мил:

Аз да похваля Ownat,много я харесва,яде и е добре с нея.Чак не иска по много пауч,но така не посещава WC по малка нужда много често.Не знам доколко е ок това.Ще видим,преди кастрацията ще направим изследвания.

ROSE1234,коя храна хареса котето?

Аргент,Меги е сладурче,малкият Лео е сладурко ❤️❤️❤️

# 106
Доста видове са в дм паучовете и на близки цени има такива с по 4% месо и такива с висок процент и по-читав състав. Та четете ги едно по едно според мен.

# 107
  • София
А ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ КЪПЕ?
Сам ще си покаже. Simple Smile Като цяло на дългокосместите им е по-трудно да поддържат хигиената си. Ближат се, но не винаги успяват заради многото козина. И като замирише, няма как да не се къпе. Wink

Ако някога се стигне до подстригване, трябва много да се проучва, защото повечето "фризьори" го правят под упойка, а всяка упойка е рискова. Дори си спомням за случай, в който бременна жена реши заради бебето да подстриже котето, за да няма косми при новороденото, а котето не можа да се събуди. Sad Беше красива бяла персийка. Sad

Вижте на каква тениска попаднах Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 23:05 от Тaня67

# 108
Изпуснах последователността, но исках да добавя коментар относно къпането на нашия персиец. Много, ама много рядко - при необходимост.
Чистим му очетата с марля, тъй като е по-грапавичка + вет лосион за очи.
Лапите винаги имат по 1-2 кафеви петънца. Тях обаче не ги дава никога да се пипат. Решем го често -2-3 пъти на ден. Но пак не дава навсякъде.
Даже до преди година директно с машинката го подстригвахме като стане заплетена козината, защото си правеше рани. Едва го приучихме на решене..
А за банята...не блока, ами целия квартал разбира,че го къпем.. 😁😁
Домашен е и честно да ви кажа си е беличък като снежец.

# 109
Агент, чаровница е голяма! Каква порода е?

Шотландска клепоуха.

Таня67, Catlover21, благодаря за инфото. Ще предам.

# 110
Идвам с един въпрос. Блеки много пръцка. Ветеринаря ми даде пробитик, приема го 5 дена и след това го спрях. Арома терапията бе прекратена още след първия прием и нямаше още седмица след спирането. Обаче пак започна и то много по-често. Има ли храна, която да помага за това? Или нещо друго, ако се сещате като препоръка.
Иначе днес такава игра играхме двамата. Чак съм очудена, че не си е легнал да спи Grinning
Тук си почива, гледайки лошо след вчерашната игра.

# 111
  • Бургас
Ами пръцкат,ако не им е много ок храната.
Хари си има понякога разстройство и му давам Роял Канин гастроинтестинал,но това е диетична храна и не е за постоянно ползване според ветеринарите.
Иначе...пробвахме много храни,но не ги искаше,пръцкаше,имаше проблеми с коремчето...
И някак с Роял Канин kitten все беше гладен,сега не е толкова.Хапва си добре гранулки,не знам обаче доколко отказът да яде пауч е от разгонването,доколко от известни само на него причини,доколко от новата храна...

# 112
Ами каква да му взема? Той сега е на Sanabelle и Feringa. И двете kitten, разбира се.  Бяха ми препоръчани от позната, която ги дава на нейния британец. Роял Канин не искам да му взимам.

# 113
Дали няма някой от София с достатъчно пари, за да купи нещастното бенгалче от витрината (не е от развъдник, с неясен произход) , което вече над месец е затворено там? Сърцето ми се къса от мъка, но по финансови причини не мога да си позволя втора котка, дори и без пари, а и надали Мъри би била съгласна.

# 114
  • Бургас
И на мен ми е мъчно за бенгалчето.
За съжаление ще сложат там друго животинче,дори и да се откупи това.
Те изобщо пускат ли го да потича и да си поиграе,малките котета(всички котки всъщност) имат нужда.
И колко струва?
Преди да взема Хари,майка и синът гласуваха против коте вкъщи.Сега ми се струва,че и Хари ще гласува против още едно коте,ако може.

# 115
Аз не бих могла. Не само заради финансовата причина, но и 3 котки са ми максимума. Дано се намерят обич и грижи за животинката ❤

Minnie, относно Блеки-изглежда мъничък, вътрешно обезпаразитяван ли е скоро?
И виж не марката, а по-скоро състава на храната. Ако има голям процент зърнени храни..едва ли му дава стойност тази храна.
Роял и аз не искам да взимам. Само при персиеца вече няма избор.

# 116
Две хапчета за обезпаразитяване е пил до сега. Другата седмица ще пие трето последно.
Състава на едната храна:
Скрит текст:
картофи (сушени), 26,0% патешко месо (сушено), 12,5% птиче месо (сушено), 10% птича мазнина, 6% птичи протеини (хидролизирани), 4% тиква (сушена), лигноцелулоза, 2% яйца (сушени), 1,5% масло от сьомга, 0,5% котешка мента, 0,5% червени боровинки (сушени), фруктоолигозахариди (FOS), 0,25% боровинки (сушени). С добавки на килограм Хранителни добавки:
витамин A 25,000 IU, витамин D3 1,500 IU, витамин Е 180 мг, таурин 1,500 мг, мед (като меден(II)-сулфат пентахидрат) 10 мг, цинк (като цинков оксид) 80 мг, манган (манганов (II)-оксид) 8,0 мг, йод (като калциев йодат, безводен) 2 мг.
И другата храна:
Скрит текст:
Състав:
птиче месо (прясно, 25%), протеини от птиче месо (сушени), ориз, оризово брашно, животински мазнини, пресен птичи черен дроб (5%), черен дроб на прах, пръжки (сушени), протеинов хидролизат, парченца цвекло (без съдържание на захар), ленено семе, сушен грах), масло от сьомга, грахови фибри, калциев карбонат, рибено брашно, цяло яйце (сушено), мая (сушена вкл. 0,1 % манан олигозахариди, 0,06 % ß-глюкани), калиев хлорид, червени боровинки (сушени), черни боровинки (сушени), зеленоуста мида (сушена, 0,1%), венчелистчета от невен (сушени), цикория на прах, юка (сушена).
Добавки
Хранителни добавки:
витамин A (25.000 IU/кг), витамин D3 (1.500 IU/кг), витамин E (600 мг/кг), таурин (2.000 мг/кг), цинк (като цинков оксид) (30 мг/кг), цинк (като като аминокиселинен цинков хелат, хидрат) (75 мг/кг), мед (като меден (II) сулфат пентахидрат) (10 мг/кг), йод (като калциев йодат, безводен) (2 мг/кг), селен (като натриев селенит) (0,2 мг/кг).
Технологични добавки:
антиоксиданти
Има ли нещо притеснително в тях?
Зърно не виждам. А и храната беше в раздел без зърно.

# 117
  • София
Днес ми се наложи да се прибера да София и реших да взема Блеки с мен (да се подготовя за зимното ни прибиране). Момчето стоя мирно докато сложим нагръдника; с удоволствие си влезе в клетката и ме изчака там, докато се натутках; возенето му беше голям кеф.
Вкъщи излезе сам от клетката, обиколи апартамента (първо провери тоалетната на място ли е) и... направо изпадна в депресия...
Как е свил ушите и гледа в потрес...

Изглежда много нещастен (и така се държи)  😥

Скрит текст:

Връщаме си се в гората сега, пък другата седмица ще го мислим...

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 22:34 от AnyHr

# 118
  • София

Аз да похваля Ownat,много я харесва,яде и е добре с нея.Чак не иска по много пауч,но така не посещава WC по малка нужда много често.Не знам доколко е ок това.Ще видим,преди кастрацията ще направим изследвания.

Това, че Хари пишка малко, е лошо. Точно това е причината да развиват пясък или камъни в бъбреците, които после слизат в пикочния мехур и причиняват запушвания. Когато ядат суха храна, котките пият много вода, но все пак не успяват да наваксат необходимото количество. Това води до дехидратация и сгъстяване на урината.
Моите пет котки ядат само месо и карантийки, пикаят като невидели, а не пият вода. Просто усвояват водата от месото (както е известно, то съдържа 70 % вода).

# 119
Minnie, по моите скромни разбирания храната изглежда окей. За подрастващи, нали?
Ако искаш изчакай и след третото хапченце как ще е и дали ще изкара паразити някакви.
Ако си хапва и спокойно..не знам какво би могло да е.
Тогава по-скоро се допитай до ветеринар.

Общи условия

Активация на акаунт