Любители на котки - Тема 167

• 28 123
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не е от това, Барни си яде консервата директно от хладилника. Кихаше ми от бентонита.

# 181
За здрава котка не е проблем, но за такава с хроничен ринит явно не е ок. Дано се размине само с кихавицата.

# 182
  • Бургас
За здрава котка не е проблем, но за такава с хроничен ринит явно не е ок. Дано се размине само с кихавицата.
Ако го яде в рамките на деня,няма проблем да е отвън.Сега,не през лятото на 30 градуса, естествено.

На Хари държа в купичката пауч до 24 часа и после хвърлям останалото.

Имам чувството,че веднъж от недобре затоплена храна му се разстрои стомахчето.

# 183
Най-старата ми котка/всъщност на баба и дядо/точно от месо от хладилник се беше разболяла. Вет тогава беше свикнал да лекува само едър добитък и когато му занесох Лора каза"махни я и си вземи друга, виж колко има" Каза, че котките лесно се разболяват от респираторни. Изписа и два вида инжекции и тогава за пъреи път и последен път съм слагала подкожно и мускулно инжекции. Оправи се Лорка, но си подкашляше до края.
Фин

# 184
Неотворените паучове в хладилник ли се държат?

# 185
  • София
Топлех храната на Хари и ми се смееха познати.

Сега почти нищо не държа в хладилника.
Консервите от 200 гр им ги деля на две и давам сутрин. В рамките на деня са изяли всичко (а понякога и до обяд).
Днес им сипах един пауч Проплан (може би 85гр) и Миамор (100гр). Купичката с Проплана е иблизана, направо измита. От Миамора са оставили малко.

В хладилник държах големите консерви на Карни, но скоро не съм купувала. И напитките на Миамор държах в хладилник. За консервите с напитки от магазина ми бяха дали една пластмасова капачка.

# 186
  • Бургас
Неотворените паучове в хладилник ли се държат?
Не,аз също бях питала.На тъмно и сухо.В един шкаф в коридора ги държа аз.И парфюмите са ми там.

Даже до 12 часа(някой може и повече,но аз не смея),може лятото да стоят отворени паучовете,в рамките на деня трябва да се изядат/изхвърлят.

# 187
  • София
Има ли новини за Мюсли 🍀🍀🍀

# 188
При нас системата е такава - вадя пакечето от фризера вечерта и го оставям в хладилника. Сутринта е размразено и го слагам в гореща вода да се затопли, но трябва да постои поне 15 мин. А снощи забравих и го размразявах във гореща вода, но не изчаках да стане топло.

# 189
Зуки, дано да има напредък с Мюсли Confused

# 190
  • София, Лагера
Благодаря за подкрепата, котешки мами!
Пинко, много ме обнадежди! Ще ходя, ако ще и 2 месеца на вет, само да се появи гадинката! Днес започвам да лепя обяви, досега само по групи писах.
Сутринта в 6, като излизах да я викам, срещнах комшийка. Поредната, която ми разказа как нейна котка паднала от терасата и се върнаа сама след 2 седмици. Снощи касиерката в супера ми разказа същото, котето паднало от 8 етаж, върнало се след 3 седмици.

Зуки СУ, доколкото знам коте, като го хванат за вратлето, трябва да се "парализира". Идеята на природата е майката, като мести малките си, те да не шават, за да може тя да ги пренесе на безопасно място. Ако мърдат, то тя не може да ги носи и ги оставя, те не оцеляват... така че в годините са оцелявали "немърдащите" мацита.
Относно звуците: като взимах Джинги от Кукумицинка, тя ми каза, че котето вероятно е нямо. За пръв път измяука тогава, като я слагахме в клетката. До ден днешен мяука много, много рядко.

Момичета, да споделя какво сънувах. Аз в тежки моменти вечер, преди да заспя, се моля в съня си да открия отговор на въпросите ми. И наистина ми се случва, баща ми много ми помага от небето, когато се терзая. И сега така направих. Сънувах препълнен с хора басейн, аз бях вътре. Беше топло и много мръсно. Но усещането не беше неприятно. Преди това бях на някакъв коктейл в нещо като склад, имаше и други хора. Имаше маса с еклери (храна). На земята имаше пясък и много черни хлебарки.... струва ми се, че сънят ми подказва, че Мюсли е в някакво мазе, където е топло и има хлебарки. Важното е да е на топло и скришно сега!

# 191
  • София
Ноеми, обиколи ветеринарните кабинети в околността и налепи обяви.
На вратата на клиниката, в която водя моите винаги има обяви за загубени дом. любимци.
Дано се появи жива и здрава.

# 192
Блажено спяща, без да пуска "плячката"

А плячката е играчка мишка, пълна с мъниста, чието дрънкане влудява котето. Жълтото по козинката е от антимикотичния препарат.
Смешно е, че и кучицата, и котето спят с лапи нагоре.

# 193
  • Бургас
С лапи нагоре и ръце нагоре,спят щастливите животинки и щастливите човешки бебета.

Защо я мажете с антимикотични препарати?По съвет на вета ли?
За Хари казаха да го мажа с Клотримазол,но най-добре да го оставя сам да се справи,подпомогнат от ваксината,естествено.
При нея взеха ли да изникват косъмчета или още не?
Не става много бързо.

# 194
Първото петънце се запълни. Ветеринарят предписа Зоомикол, а то е ярко жълто и цапа безобразно. Струва ми се, че по ушичките започва да изниква нова козинка. Най-показателно за мен е възвърналото се "котешко самочувствие". Отново е игрива и започна да похапва - нещо, което ме тревожеше на фона на депресивния й вид.

Общи условия

Активация на акаунт