Любители на котки - Тема 167

• 27 759
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
  • Велики Преслав
Мами, как се маха петно от маркирано от стена. Моля помагайте

# 211

Каква е повърхността на стената? Може ли да се навлажнява или не?

# 212
  • Велики Преслав

Боя. Ама с мокър парцал не става. Иначе е гипсокартон

# 213
  • Бургас
В Мастерхаус има спрейове за петна,но отгоре пак трябва да се сложи боя.

# 214
Вижте на каква тениска попаднах Simple Smile

Тaня67 , бързо кажи от къде е тази тениска! Много ми хареса!
Любимите ни котки край блока са в такива цветове. Белия котарак е любим на дъщеря ми.

За храните от ДМ - на мен ми се виждат много добри. Разбира се, нямам амбиции и възможност да храня Томи /от гаража/ с най-висок клас, но гледам все пак да са сравнително качествени.
Консервите ми се струват най-добрите - взимала съм от Лидл, Куафланд, Била и също от зоомагазин. От ДМ имат съвсем друг вид и аромат. И Томи ги предпочита.
Кучето ми също най-много харесва кучешките консерви от ДМ.
Напоследък започнах да купувам и суха храна за Томи от ДМ. Според мен му се отразява много добре.

Томи е все така с този абцес /голям колкото орех на бузата/. Продължаваме да ходим на инжекции АБ през 3 дни. Доколкото разбрах какво означава абцесът да узрее - единият доктор ми обясни, че се очаква кожата да изтънее и да се спука. А било възможно и да се резорбира в известна степен, макар че не мога да си представя как ще се резорбира толкова голям абцес... Така или иначе ме увери, че  ще се излекува в най-скоро време напълно.

# 215
Утро, добре е, че сте на антибиотик. Предишното ми куче направи инфаркт след с месеци третиран абцес. Навярно трябваше да сменя ветеринаря и да се направи навреме резекция, но той считаше, че сърцето на кучето не е добре и упойката е опасна. Когато куча екзитира (закарах я през нощта в "Св. Антим", с надежда, че адреналин или друго подсилващо сърдечната дейност лекарство би могло да помогне) разпитвах лекарите има ли връзка инфарктът с абцеса (към онзи момент - резорбиран). Те отрекоха, но имам чувството, че го казаха, защото виждаха, че съм много разстроена.

# 216
Шарлот, не съм лекар, но според мен няма връзка между абцес и инфаркт. Едното е възпаление и събиране на гной, другото си е запушване от тромб, стестение на кръвоносен съд. Сама казваш, че кучето не е било добре със сърцето. Съжалявам за загубата...

# 217

Боя. Ама с мокър парцал не става. Иначе е гипсокартон
    [/list]

Щом не става с мокро, очевидно боята не е на силиконова основа. С каквото и да го почистиш ще остане петно на стената, което ще трябва да пребоядисаш.
    Освен...много внивателно и нежно да почистиш маркираното, така че да не свалиш слоя на стената....не ми се вярва да се получи.
    Нямаш голям избор в тази ситуация.

# 218
    • Бургас
    utro77,увредената тъкан може да се възстанови донякъде,това означава да се резорбира.
    Гнойният секрет обаче(изобщо всичко,отделено при абсцес),трябва да изтече.Не знам защо не го спукат и да сложат дренаж,това е най-добрият вариант според мен.Ясно е,че не съм лекар,но съм имала абсцеси.Единият се наложи да бъде обработен от хирург.
    Все пак Томчо е късметлия,че го обичате и лекувате.

# 219
    Леле, и по стени ли маркират?! Боята латекс ли е? Аз успях да измия сополите на Франки с гъба с вода.

# 220
    • Велики Преслав
    Леле, и по стени ли маркират?! Боята латекс ли е? Аз успях да измия сополите на Франки с гъба с вода.
    Ами да. Маркира. Поизчисти се малко.

# 221
    Маркират ВСИЧКО, което не мирише на тях. Видиш ли опашката насочена на горе вирната и да трепти като змия..маркиране 😁
    Докато се решим Меър да го кастрираме не ме питай колко тищо съм изхвърлила, чистила и т.н.
    Дори на дивана и фирма за почистване на следи от животни не можа да се справи..

Относно въпроса на Васил се присетих друго-вместо да го чистиш, го неутрализирай!
    Има такива животински препарати за неутрализиране..за мебели не е много резултатно, но за стена би трябвало да стане. Но пак много леко впръскай с пулверизатора върху стената да не се разтече.

# 222
    Моят предишния маркираше където има скупчени дрехи, на леглото например..един матрак на сина го беше ароматизирал порядъчно, пръсках с препарат от зоомагазина ама май без особен ефект...Аз всеки ден съм в очакване на първото маркиране...а може и да маркирал някъде ма като е мога да подуша...

# 223
    Ние взехме 2 UV лампи. И когато се стъмни, гасим осветлението и светим само с лампите. Ако знаеш как всичко лъсва, лошо ми стана.. 😁😁😁
    След като маркира дивана решихме, че щом не иска маца го кастрираме.
    След това едно лудо почистване, пране и хвърляне. И вкъщи като влизаш вече не се усещаше миризмата на котка.
    А сега с пелетите е още по-малко. Е..няма как да изчезне, но поне сведохме до минимум.
    Тези дни Один нещо го усещам, че е различен. Уж е 7ми месец, но май няма да дочакаме до 9ти за кастрация.

# 224
    Моят Слънчи беше с огромен абсцес на бузата това лято. Два пъти го пукаха, стискаха и промиваха и през 3 дни депо антибиотик и дексаметазон. Втория път го промиваха с калиев перманганат, инжектиран през дупката под кожата. Мисля, че това помогна и след това изтече каквото имаше да изтече от бузата. После вече не набра, спадна, омекна и заздравя.

Общи условия

Активация на акаунт