Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 135
  • 884
  •   1
Отговори
# 420
Оня ден някой ми се смееше , че видиш ли как мога сама да съм си взимала с тампон секрет за изследване. Ами да ви кажа добре съм се справила защото инфекция вече нямам ( отрицателна ми е вече няколко пъти след вземане на проба от гинеколог, но не ми се чакаше седмица за час, за това се справих и сама, така че се подразбираше , че ще е такава и сега. Просто исках да проверя за последно. Хипохондризъм.. ). Считам пробата си за достоверна, защото ми излязоха други бактерии. Ако бях взела " калпаво" материал, нямаше да излезе нищо положително, при положение, че имах симптоми. Така че в самовземането на проба няма нищо страшно.  Успех в лечението !

# 421
В случая дори сигурно ги нямате тия други бактерии. Както казах и аз съм си взимала сама - 3 секрета и ми излязоха 2 различни бактерии. А където бяха еднакви бактериите, антибиограмата даде различни позволени антибиотици. От гинеколог пробите ми винаги бяха отрицателни за каквото и да е било. Казаха ми,че съм обрала нещо от кожата или съм замърсила пробите. Иначе няма лошо за уреаплазмата, браво. Но не е зле да ви вземе лекар секрет за да се проверят другите бактерии.

# 422
Години наред имам кървене между двата цикъла. Съмнения за полип. Хипохондрик съм и най-сетне се стигна до изследване на уреа и микоплазми.
За мой ужас, уреата е положителна.
Малко предистория, след боледуване от Ко#ид, ми се подуха лимфни възли под дясната челюст, еднократно ги лекувахме локално като се наложи през ноември да ми се влива венозен антибиотик (Метродиназол + перорално Арилин и Клацид СР). Лимфните възли продължават да са болезнени при допир.
Лекувах тази инфекция в периода 14-20.11.2022. Отидох на профилактичен в Репробиомед, където пишеше, че правят разширена микробиология.
Така, въпроса ми - пуснала съм микробиология + плазмите на 02.12 (12 дни след прием на антибиотик), дали е възможно все пак да показва фалшиво положителен резултат все още?
Бясна съм наистина.

# 423
  • Сф
Плазмите най- добре се установяват с цереикален секрет.
Контролна проба се взима след поне 1 минала менструация и месец след края на АБ.

# 424
За жалост аз отново съм положителна след 5то лечение, и вече много много отчаяна. Приемам всякакви съвети

# 425
  • Сф
Avocado, пробва ли по схемата от форума? Много неприятно, че пак си положителна

# 426
Miraj*, не съм, защото имах казус преди да започна последното лечение: сглупих и отидох при АГ с антибиограма от януари месец, там пишеше, че Уреаплазмата е чувствителна към Доксициклин, и той ми изписа лечение с Вибрамицин. Дотук супер, но реших преди да започна да пия все пак да си пусна още една актуална антибиограма /с урина/, там излезе, че уреаплазмата е резистентна към Доксициклин. Пуснах на още едно място, там пък излезе, че е чувствителна към доксициклина...Писах на лекаря, и той реши за всеки случай да сменим Доксициклина с Moxifloxacin...Май ще е най-добре да пусна още 2 антибиограми на различни места, и ако и на двете е чувствителна към доксициклин да направя схемата или ще се допитам до същия лекар, предполагам, ще му е сходна схемата...

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 18:21 от Avocado

# 427
Ох, Avocado, съжалявам! Направо не мога да си представя че 14 дни мокси и нищо Sad Колко време изчака след мокси за тест?

# 428
Години наред имам кървене между двата цикъла. Съмнения за полип. Хипохондрик съм и най-сетне се стигна до изследване на уреа и микоплазми.
За мой ужас, уреата е положителна.
Малко предистория, след боледуване от Ко#ид, ми се подуха лимфни възли под дясната челюст, еднократно ги лекувахме локално като се наложи през ноември да ми се влива венозен антибиотик (Метродиназол + перорално Арилин и Клацид СР). Лимфните възли продължават да са болезнени при допир.
Лекувах тази инфекция в периода 14-20.11.2022. Отидох на профилактичен в Репробиомед, където пишеше, че правят разширена микробиология.
Така, въпроса ми - пуснала съм микробиология + плазмите на 02.12 (12 дни след прием на антибиотик), дали е възможно все пак да показва фалшиво положителен резултат все още?
Бясна съм наистина.
Фалшиво позитивните в редки случаи са при ДНК-то. При микробиологичен тест трябва да са замърсили пробата ви, иначе организмите или ще си порастат, ако са налични, или няма. А и антибиотиците, които сте приемали, нямат ефект върху плазмите. Клацидът има, но страшно минимален и няма да я е изтрепал.

# 429
35 дена след последното хапче, пуснах ДНК тест Sad

# 430
Avocado, пускай нова антибиограма, някъде където тестват за докси (вибрамицин, че май най-свестен ще се окаже) и миноциклин и може би по-дълъг курс с някой от двата препарата ти остава да пробваш -- 21 дни, или комбото 14 дни докси и азитро, ако не е развита резистентност и към него вече. Нали не си пила докси досега?

# 431
Моето изследване не е било ДНК в Геника.
Взех ваучер през сайт, беше включена цитонамазка, ехограф, разширена микробиология + трихомони и плазмите. Не знам по какъв метод изследват. Става въпрос за репродуктивна клиника в Овча купел.
Аз реших, че все пак ще изчакам още месец и ще пусна отново, този път в Геника. Колко плащате за посещение при лекар, който да ви вземе само секрет?
Междувременно споделих с мои приятелки за положителната ми уреа и съм изненадана, че почти никоя не беше чувала за това чудо на природата. Мен също, шест години нито един лекар не ме беше насочил към подобно изследване.

# 432
Звучи като да е било микробиология за микоплазми. Можете да звъннете и да питате. Щом се изолират при това изследване, няма нужда от ДНК тест в момента. Ако няма включена антибиограма, по-добре повторете само изследването за микоплазми, но да включат антибиограма, за да знаете на кои антибиотици реагират. Ако там не правят, в Геника правят, но пак е микробиология (+антбиограма). От ДНК теста има смисъл, когато не се изолират на микробиология, като единствен начин да се разбере наистина ли ги няма. Не си давайте парите за излишни неща в този момент.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 10:23 от Soneva

# 433
Момичета, решила съм след празниците са пусна пакет Полово предавани инфекции / II в Геника. Не виждам да е отразено да има антибиограма към тях, как стоят нещата? Ако излезе положително на какво основание ще се назначат антибиотици, които да са чувствителни?
Искам да попитам също така момичета от София, могат ли да ми препоръчат гинеколог в района на Ами Буе, за да мога да занеса бързо пробата? Сещам се единствено за МЦ Геямед.

# 434
  • Сф
В другия край на Ами Буе, до Пирогов, е МЦ Св. Димитър. Там се следях на времето.
В стария пакет нямаше антибиограма, повечето АГта назначават лечение без нея.

Общи условия

Активация на акаунт