Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 113
  • 884
  •   2
Отговори
# 450
Засега ще започна с докси и имам план Б изписан ципробай, ако реагирам на докси така както преди (зле) и се наложи да сменя...Чак се учудвам, че има чувствителност към ципробай, предвид масовата резистентност докладвана по медицински журнали, но май тук имаше излекувани с него (плюс докси). Мокси не се бил задържал в тези части на тялото според доктора, а според https://www.cdc.gov/ e втора линия, ако има резистентност към азитромицин и схемата докси+азитро не може да бъде приложена. Ако върви добре с докси може да довърша схемата по препоръка на CDC.

Искам да проуча и как стои въпросът с тазово-възпалителна болест, че имам леки съмнения -- преди време ми бяха намерили "минимално" количество вода в малък таз при ехограф на коремни органи. Имам тежък цикъл, течение с леко променена миризма и повишена чувствителност, което все са симптоми. Май в бг признават само сраствания и подобни, но аз не съм правила опити за забременяване и не са ми откривали подобни неща, а те май не се виждат на интравагинален ехограф? Поправете ме ако греша.

# 451
И според мен сраствания не се виждат с такъв ехограф. Доколкото съм чела за тазово-възпалителната болест - също се лекува с антибиотици? За сраствания знам, че се виждат с лапароскопия, но може би има и друг вариант, не толкова инвазивен, не съм запозната...Пожелавам ти с Докси да се чувстваш ок, а след това и да си отрицателна Simple Smile И аз ще съм на Докси+азитро

# 452
Нашите сладури в България и от въздуха виждат сраствания, просто още не си легнал и те вече обявяват телепатично забелязани изменения и прочие, колко пъти само са ме стресирали така. Аз имах много сериозни болки в таза с уреаплазмата и ми "видя" една супер нескопосана лекарка възпалена тръба, наплаши ме с хидросалпингс, аз вече се нафилмирах за тазо-възпалителната - в крайна сметка, така и не разбрах имала ли съм хидросалпингс, нямала ли съм, но в последствие ми казаха, че на ехограф се вижда само когато вече е страшно възпалена и пълна с течност (ако не се лъжа, че беше отдавна). Може да се определи дали има възпаление само с ръчен преглед (pelvic exam) - реално с натискане, а после проходимостта с цветна снимка. Но като започнете да пиете лекарствата за уреаплазмата, ще отшуми и ТВБ-то. Сраствания вероятно остават някакви, но надали е краят на света, много хора забременяват и си живеят нормално с. Иначе при ТВБ трябва по-дълго време АБ, та там тия схеми 5-7 дена - абсурд.

Сонева, ципрото няма ефект срещу уреаплазма, той е по-скоро за урологичните проблеми, причинени от патогени тип е. коли, заради бъбречната екскреция.

# 453
По антибиограма за микоплазма хоминис (правена от лекар микробиолог) ми е изписано ципрото, като заместител на докси, ако му реагирам зле, както е било преди.
Днес четох изследвания и списъкът с антибиотици, които той е тествал, беше споменат в много от въпросните изследвания. И не беше списъка от антибиограмата на на Геника, в който дори нямаше докси. И ми е странно, но какво разбирам аз.
Честно казано, с предупреждението за странични ефекти като опасност от късане на сухожилия, се надявам въобще да не стигам до ципрото, и доксито да не ме събори много -- ще го започна към края на седмицата.

И ще изчакам да видя как съм след лечението и на следващия преглед ще питам как диагностицират ТВБ. Дано и моят дискомфорт да мине като си заминат тези бактерии.
На вагинален ехограф виждат ли се сраствания принципно? А на коремен? На никой от двата не са ми откривани досега, та да знам дали е релевантно или не.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 10:47 от Soneva

# 454
Години наред имам кървене между двата цикъла. Съмнения за полип. Хипохондрик съм и най-сетне се стигна до изследване на уреа и микоплазми.
За мой ужас, уреата е положителна.
Малко предистория, след боледуване от Ко#ид, ми се подуха лимфни възли под дясната челюст, еднократно ги лекувахме локално като се наложи през ноември да ми се влива венозен антибиотик (Метродиназол + перорално Арилин и Клацид СР). Лимфните възли продължават да са болезнени при допир.
Лекувах тази инфекция в периода 14-20.11.2022. Отидох на профилактичен в Репробиомед, където пишеше, че правят разширена микробиология.
Така, въпроса ми - пуснала съм микробиология + плазмите на 02.12 (12 дни след прием на антибиотик), дали е възможно все пак да показва фалшиво положителен резултат все още?
Бясна съм наистина.
Цитирам собствения си пост. Не се лекувах декември и на 04.01 ми взеха нов цервикален секрет като пуснах МБ+антибиограма в Геника за плазмите. Днес са качени и не се изолират. Направо съм шашардисана. Може би наистина онези антибиотици, които приемах ноември, са повлияли. Започвам да се съмнявам и дали в Репробиомед са били коректни резултатите, когато излезнах позитивна.

# 455
Дами от Варна помагайте : PCR изследвания за уреа и микоплазми , трихомони и гарднерела в  Геника или Ситилаб да направя ?

# 456
Аз не съм от Варна, но пак ще ви кажа, че като Геника други няма. Най-сигурно е там.

# 457
Геника по-добре и според мен

# 458
Novembersecond, повторни изследване се прави минимум 40 дена след АБ, иначе може да е фалшиво отрицателен. Пък и метронидазола не е ефективен срещу уреаплазма. Той е за трихомони, гарднерела и др. А може и положителния резултат да е бил неверен...

# 459
Здравейте, включвам се в мисията по елиминиране на уреаплазми паврум.
Моят реп.спец. днес ми каза, че за нея не са проблем и само да пия 5 дни Азакс, за да направим цветна снимка и повече нямало да ги изследваме... та си търся нов лекар.
Моля за препоръки за реп.спец. в София, който да лекува уреаплазми.
Благодаря!

# 460
Определено не ходете на репродуктивен "специалист" в Щерев, в Надежда също са масово много зле. Предупреждавам понеже аз в най-голямото си отчаяние тръгнах по лекари в София, нали столица и се очаква да са по-кадърни - ами, още по-зле са и страшни гаслайтъри. Мога да ви препоръчам в Пловдив.
Иначе, чувала съм добри неща за д-р Апостолова в Токуда, но не съм я посещавала лично.

# 461
По твоя препоръка 3lena, съм запазила час при Д-р Бране Лазороски. Ще споделя резултати, когато ги получа. Все се надявам, че след венозно приложение на Азитромицин съм ги утрЕпала У. Въпреки, че не тая много надежди. Но самият факт, че АГ при който последно ходих и който ми назначи това лечение, не можа да "види" един полип, за който е сигурно, че го имам, показах му предходна документация за това, и който продължава да ми създава проблеми, силно ме кара да се съмнявам и в успешното лечение на У. парвум. Ще споделя на по-късен етап.

# 462
Здравейте. Искам да пусна изследване за уреаплазма, хламидия, микоплазма. Цервикален секрет ли трябва или може със стерилна урина? Урината показва ли наличието на тези бактерии? Имам парене и често уриниране доста често, и неуспешни опити за забременяване от 1 год.и 5 мес. Доста изследвания имаме,които са добри, но тези не съм пускала, нито докторите са ми ги споменавали....

# 463
  • София
На мен сега само ц.секрет са ми вземали за уреаплазмите и микоплазмите. Не се е случвало да пускам стерилна урина, докато съм била положителна, да знам дали ще излезе и там.
Ама пуснете, при често уруниране, може и нещо друго да е.
Ако правите опити за бебе, най-добре си пуснете фертилити тест.

# 464
Да, най-добре с цервикален секрет. Някой път на обикновена микробиология не излиза, по-достоверното е ДНК тест.

Общи условия

Активация на акаунт