Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 106
  • 884
  •   1
Отговори
# 465
При мен беше обратното - имах симптоми и след преглед при уролог, ме посъветваха да изследвам урина. Урина беше положителна, а PCR тестът отрицателен.
Което учудва повечето лекари, но след курса с антибиотици, урината излезна отрицателна и симптомите изчезнаха.

# 466
При мен беше обратното - имах симптоми и след преглед при уролог, ме посъветваха да изследвам урина. Урина беше положителна, а PCR тестът отрицателен.
Което учудва повечето лекари, но след курса с антибиотици, урината излезна отрицателна и симптомите изчезнаха.
На своя глава ли пуснахте цервикален секрет?

# 467
Плазмите може с ДНК на урина, но тя не се взима като стерилната - и трябва да я занесете в централата в София (на Ами Буе) в рамките на два часа, за да е достоверно изследването. За хламидията не съм сигурна.

# 468
Плазмите може с ДНК на урина, но тя не се взима като стерилната - и трябва да я занесете в централата в София (на Ами Буе) в рамките на два часа, за да е достоверно изследването. За хламидията не съм сигурна.
Не съм от София. Днес питах акушерката за тези изследвания дали ги правят преди инсеминацията и каза, че нямали такава практика, ако съм искала за мое успокоение да си ги пусна...
Аз все повече се замислям дали ако съм положителна, те да са пречка за забременяването и от тях да се лутаме вече дълго време, при положение, че всичко друго е ок.

# 469
За цервикален секрет, има ли значение на кой ден ще се вземе за изследване? Малко преди цикъл дали може?

# 470
  • София
Да, трябва да е на чист ден просто.

# 471
Здравейте и от мен! Бихте ли препоръчали способен лекар с опит в лечението на тези гадинки, от който сте доволни и който ви е помогнал да се излекувате около Варна? В противен случай може и по-далеко. Някой ходил ли е да се лекува при д-р Илиан Иванов или д-р Юлия Бейлерян?

# 472
Извинявам се, Фемифлор плюс, който се прави в Геника с антибиограма ли е? Изследването е от вагинален секрет. Днес го изпратих чрез Еконт. Много се надявам да има, защото никак не е евтино. Ще съм благодарна ако някоя от вас ми отговори. Трудно се свързвам с Геника по телефона..Благодаря предварително

# 473
  • Сф
Не, няма антибиограма

# 474
И тогава какви са вариантите? Вие как си пускате изследване с антибиограма? С разширено микробиологично от цервикален секрет ли? Други варианти има ли? Изчетох темата, но стана пълна каша в главата ми, извинявам се, задавам пак същите въпроси! 😌

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 18:51 от Anka:)

# 475
  • Сф
Аз не съм пускала АБ, но момичетата в темата са споделяли, че пускат  АБ с урина

# 476
Здравейте момичета, от месеци имам болки много ниско долу, симетрично, често уринирам, и понякога газове. Миналата седмица ми откриха уреаплазма в урина и в момента съм на 10дни доксициклин стада. Пия го от 5дни, но симптомите, болките продължават, чудя се дали това са симптоми от уреаплазма? Била съм на генеколог, гастроентеролог, уролог, който накрая ми каза за това изследване. Колко време след започване на антибиотика ви спряха симптомите и според вас това може ли да са симптоми от уреаплазма?

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 19:41 от Maiiaa

# 477
Анка, това е изследването в Геника с АБ.

https://www.genica.bg/test/pcr-mikoplazmi-ureaplazmi-m-hominis-m … urealyticum-u-ast

Аз не съм го правила. Мисля, че е някакъв по-нов пакет.

И тогава какви са вариантите? Вие как си пускате изследване с антибиограма? С разширено микробиологично от цервикален секрет ли? Други варианти има ли? Изчетох темата, но стана пълна каша в главата ми, извинявам се, задавам пак същите въпроси? 😌

# 478
Благодаря ви много! Значи от това, което разбрах:
- ДНК в Геника (на урина или цервикален секрет) се пуска за да се разбере и да е сигурно дали има наличие на плазми.
- Антибиограма може да се направи на ДНК изследване на урина в Геника или с микробиологично изследване разширен пакет в която и да е лаб., но или трябва да отида директно в София или да си пусна в града в който живея, ако има лаборатории които правя такива изследвания защото ако не се занесат бързо пробите (час, най-много два) всичко живо умира. Правилно ли съм разбрала? 😊

# 479
Моят резултат от цервикален секрет излезе днес. Уреаплазма положителен. Звъннах на акушерката, която работи с репродуктивния доктор и каза, че тази бактерия няма отношение на забременяването. Не е трябвало да правя това изследване, кой ми е казал, защо го правя, те нямали такава практика и т.н. Попитах да започвам ли лечение преди инсеминацията, отговори ми не. Другата седмица ме викат за проследяване на фоликулите и ако всичко е наред действаме с първа инсеминация.

Общи условия

Активация на акаунт