Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 999
  • 884
  •   2
Отговори
# 645
Jazzsoul, този път в резултата нямам микробно число Sad А за това лечение - 1-ви ден - 1 гр азитро, 2-ри и 3-ти ден по - 500 мг. И така три поредни седмици - от 4ти до 7ми ден почивка ли? Със сигурност преди следващото пиене на антибиотик ще проверя тези трихомони, в някоя от лабораториите, които ми каза.

GerKa99, това означава ли, че трябва да ги морим тогава с различни антибиотици Sad

# 646
Азитрото не е като другите антибиотици, той стои в тялото в лечебни количества по 72+ часа след последна доза и затова се пие в подобни схеми. Но обсъди го с лекаря. И намери венеролог във Варна с микроскоп за да отрече категорично трихомони. Едно време някои гинеколози също имаха микроскопи, мен са мe диагностицирали със слаба кандида така, като много млада след едни антибиотици, но напоследък не намирам такива лекари.
Ако двете бактерии -- от цервикален и от урина са чувствителни на един и същи антибиотик, се пие един, няма нужда от два. Затова предишният ми коментар беше "като гледам антибиограмите" -- и двете са чувствителни на азитро, според тях.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 13:59 от Jazzsoul

# 647
Още веднъж много ти благодаря за насоките, ще търся. Стискам палци за контролата ти! Simple Smile

# 648
Хора, бременна съм в 22 седмица и 5 дни, но от месец и нещо след цервикален секрет ми откриха уреаплазма 10х5. Микробиологии и урина бяха чисти. Сега след 3 курса различни антибиотици, се оказва, че и микробиологията вече имам наличие на бактериална инфекция. Не знам какво да правя. Моето АГ не ми назначи локално лактобацили при приема на антибиотика, само през устата биозин фемме, които очевидно не са помогнали и липсата на лактобацили са довели до бактериалната инфекция. Имате ли някои АГ в София, който да се справя с подобни казуси, защото моята явно не приема нещата сериозно, а съм страшно притеснена дали ще успея да износя бременността, още повече че съм далеч от заветната 27 седмица, в която има шанс бебчето да оживее? Много ще съм благодарна да ме насочите към някого...Благодаря!

# 649
В коя лаборатория пусна антибиограма? На урина или секрет?

Момичета, дали някоя от вас е запозната, възможно ли е следното:

Последното ми лечение беше с вибрамицин + сумамед. Последното хапче изпих на 22 януари. На 1 март пуснах контрола с цервикален секрет. Положителен, но в антибиограмата пишеше, че се влияе от Вибрамицин. Лекаря ми каза да почина известно време от антибиотици и след това ще ми назначи ново лечение. Реших тези дни да си пусна все пак още една контрола преди да му пиша, с урина обаче. Естествено отново положителна /какво ли друго съм очаквала.../, но вече резистентнан към Вибрамицин. Пускани са в една и съща лаборатория. В някои от другите препарати също има разминавания - резистентно и не. Прикачвам снимка. Възможно ли е на едното място да се повлиява от едни антибиотици, а на друго не? И затова толкова време вече да не мога да се отърва от нея?

Скрит текст:

# 650
Лина. На самите резултати съм добавила, едното е от секрет, другото урина.

# 651
Здравейте, лекувах Уреаплазма с Вибрамицин за 7 дни (20 - 26 Май), контролата ми на 20ти ден от МЦ излезе отрицателна. Днес вече ми е 31ви ден от МЦ и все още не ми е дошло, обикновено ми 27-29 дни. Възможно ли е да ми закъснява заради лечението?

# 652
Според вас какво означава този резултат и какъв антибиотик трябва да пия като не може да се изготви антибиограма?

Изследван е цервикален секрет в Геника.

# 653
  • София
Според мен изчакай месец и пусни пак.

# 654
Винаги ПСР ли пускате?
Какъв друг вариант има и колко надежден е той?

# 655
Здравейте, бременна съм в 15г.с и днес обсъдих с гинеколога си да си пусна изследвания за микоплазма, уреаплазма и хламидия. Имам парене от повече от 3 години, което ту се появява, ту изчезва. През този период съм пускала доста стерилни урини и до сега не се е изолирало нищо. Съпругът ми също има оплаквания от време на време.
Насочила съм се към ДНК ПСР изследване от урина в Лаборекспрес (Варна). Имате ли някакви препоръки в тази насока? Много ли е упорита тая гад? Притеснявам се за бебчето, макар при предишната бременност да имах същите оплаквания и тогава не съм изследвала нищо…

# 656
Здравейте, бременна съм в 15г.с и днес обсъдих с гинеколога си да си пусна изследвания за микоплазма, уреаплазма и хламидия. Имам парене от повече от 3 години, което ту се появява, ту изчезва. През този период съм пускала доста стерилни урини и до сега не се е изолирало нищо. Съпругът ми също има оплаквания от време на време.
Насочила съм се към ДНК ПСР изследване от урина в Лаборекспрес (Варна). Имате ли някакви препоръки в тази насока? Много ли е упорита тая гад? Притеснявам се за бебчето, макар при предишната бременност да имах същите оплаквания и тогава не съм изследвала нищо…

Здравейте, дано ви излезе отрицателна. Много е упорита. На мен ми я откриха в 17г.с. някъде, приемах три различни антибиотика след това и на контролата преди няколко дни отново е на лице, и то без промяна в микробното число 10^5. За жалост други антибиотици не мога да взимам и ще трябва да стискам палци да не доведе до сериозни последници за бебето. Между другото моите стерилни урини и микробиология също бяха чисти през цялото време, но заради парене АГ се усъмни в уреаплазма и уви, излезе положителна. Сега след лечението симптомите си продължават. Дано при вас се окаже друго. ❤️

# 657
Здравейте, дано ви излезе отрицателна. Много е упорита. На мен ми я откриха в 17г.с. някъде, приемах три различни антибиотика след това и на контролата преди няколко дни отново е на лице, и то без промяна в микробното число 10^5. За жалост други антибиотици не мога да взимам и ще трябва да стискам палци да не доведе до сериозни последници за бебето. Между другото моите стерилни урини и микробиология също бяха чисти през цялото време, но заради парене АГ се усъмни в уреаплазма и уви, излезе положителна. Сега след лечението симптомите си продължават. Дано при вас се окаже друго. ❤
[/quote]

А вие от вагинален секрет ли изследвате? Моя гинеколог не изглеждаше много притеснен, но може би зощото е само предположение за сега. То аз предложих да го изследвам. Аз подозирам, ме каквото и да е си го имам още от преди предната бременност…

# 658
Здравейте, дано ви излезе отрицателна. Много е упорита. На мен ми я откриха в 17г.с. някъде, приемах три различни антибиотика след това и на контролата преди няколко дни отново е на лице, и то без промяна в микробното число 10^5. За жалост други антибиотици не мога да взимам и ще трябва да стискам палци да не доведе до сериозни последници за бебето. Между другото моите стерилни урини и микробиология също бяха чисти през цялото време, но заради парене АГ се усъмни в уреаплазма и уви, излезе положителна. Сега след лечението симптомите си продължават. Дано при вас се окаже друго. ❤

А вие от вагинален секрет ли изследвате? Моя гинеколог не изглеждаше много притеснен, но може би зощото е само предположение за сега. То аз предложих да го изследвам. Аз подозирам, ме каквото и да е си го имам още от преди предната бременност…
[/quote]

От цервикален секрет, да. Моят АГ ми обясни, че се взима със специална среда и затова пбикновената микробиология не я хваща.

# 659
Вагинален секрет НЕ е едно и също с цервикален! Моята лекарка ми обясни, че уреаплазмата може да създаде проблеми само ако е в цервикса (т.е. в шийката на матката) и то в достатъчно количество, тоест 10^5. Не се шашкай!

Общи условия

Активация на акаунт