Тема 6 - Февруарски мами 2022 г. 🎄❤

• 39 214
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Момичета аз какво да кажа като тук клизма не правят, от сега ме е срам какво ще се случи пред очите на доста хора.Но не съм първата, нито последната,а едва ли някой мисли за това в такъв момент.Ще се опитам максимално да се обезкосмя, защото наистина ми е много притеснено.Но най-важното са бебетата, да мине всичко нормално и леко и да са здравички.И нека не мислим още, понеже ми се струва твърде рано, хубаво е да си изкарат поне до 38-39 седмица, да са изградени и малко по-големички💙
А има ли някоя от вас която ще ражда нормално, понеже като ви чета всички са секцио и не разбирам защо?

# 661
Аз се надявам да раждам нормално, но планове не си правя. Нищо не се знае. Ако имам възможност обаче - нормално във вода или с упойка.

# 662
Постоянно си мисля за пустото раждане...точно защото е непознато за мен, да не кажа, че през живота си в болница не съм лежала и въобще хич не са ми ясни нещата, е не съм малоумна знам все пак какво ще ме очаква, клизми...чекнене пред хората, от което казвам ви може да е смешно но аз ще умра от срам...знам, че не съм единствената и е нормален процес и т.н но пак ще умра от срам.
Почвам да правя в банята изпълнения, да се обезкосмя супер гладко, ама като не виждам и е ужасно, а като дойде време за раждане живот и здраве няма да мръдна от нас преди да съм свършила тази работа (това пък ще ми е най-големият срам ако трябва там да ме бръснат) та да такива са ми притесненията... Grinning

И аз само за това си мисля! Гледам другите,които са родили какви са усмихнати на снимките и колко хубаво и лесно излеглежда,мисля си,че само мен ще ме боли! Знам,че в болницата са видели какво ли не, но някой като ми разкаже за някакво кофти отношение и ме прецепвам! По принцип съм си устата, но не искам да викам и да псувам там Joy

# 663
В болницата в която аз раждах не правиха клизми.Честно казано нямам представа какво се е случвало там долу при напъването.Относно срама...и аз си мислих ,че ще ми е много неудобно.Само да кажа,че на магаре се качих за първи път, когато трябваше да раждам вече.
Иначе най-различни лекари,сестри си идваха със закуски и кафенце и си говориха ,докато аз съм разкрачена и моя АГ ми гледаше разкритието в предродилна. На тях не им пречеше въобще гледката, а като те стегнат контракциите забравиш за срама 😁☺️

# 664
Аз си мислих, че ще съм секцио със сигурност, но миналата седмица ми дадоха опция и за нормално. Първото ми дете е секцио, след предизвикване на раждане, но нямаше разкритие и за това. При прегледа бебето се беше обърнало и докторката ми предложи да изчакаме до термин да видим дали ще тръгне нормално и да родя така. Обаче ако пренося и няма индикации за раждане да минем направо на секцио.

# 665
  • Пловдив
Момичета аз какво да кажа като тук клизма не правят, от сега ме е срам какво ще се случи пред очите на доста хора.Но не съм първата, нито последната,а едва ли някой мисли за това в такъв момент.Ще се опитам максимално да се обезкосмя, защото наистина ми е много притеснено.Но най-важното са бебетата, да мине всичко нормално и леко и да са здравички.И нека не мислим още, понеже ми се струва твърде рано, хубаво е да си изкарат поне до 38-39 седмица, да са изградени и малко по-големички💙
А има ли някоя от вас която ще ражда нормално, понеже като ви чета всички са секцио и не разбирам защо?

Аз се надявам да е нормално. Док казва, че всичко е наред и не вижда причина да не е. Стискам палци да се задържат нещата така и до края.

# 666
Аз си правя сметки ако всичко е наред нормално, но с епидурална. От сега вече мисля кога да мина през козметика, за да е идеално гладко преди раждането, но като дойде момента предполагам хич няма да ми пука, други мисли ще са ми в главата. И мен все ме е срам и винаги като се сетя накрая си казвам "хич да не ти пука не си първа не си и последна, няма къде да отидеш все трябва да родиш" и като се сетя, че като ме оперираха сигурно цялата болница ме видя както мама ме е родила и се успокоявам.

# 667
Аз също смятам нормално, но не си правя планове, че може да остана изненадана.

# 668
  • Пловдив
Да, то не е хубаво да се правят планове, че нищо не се знае. И аз искам с епидурална. Гледах една лекция на Елена Василева как да родиш за 10 минути  с упражнения за дишането, което явно било мноооого важно. И имаше коментари, че точно с тези упражнения, наистина жените са родили супер бързо. Трябва да започна да се упражнявам, но все си мисля, че ще забравя всичко, като дойде моментът.

# 669
  • София
Аз също мисля нормално, но се очертава голямо бебе и ако докторът прецени, че е по-добре секцио ще се съглася. Според мен лекарите казват кое е най-доброто за мен и за детето, по-компетентни са от нас. Ако нямате доверие на лекаря, го сменяте, както аз направих в 5-ти месец.
Кога започнахте да ходите на тонове?

# 670
И аз се надявам утре, като ида на ФМ, бебчо да се е обърнал главично и разбира се в деня на раждането да е застанал така, че да мога да рода нормално. Също мисля и за упойка. Но все пак да не прибързвам с плановете. Както казах гледам да се настроя и за други ситуации.

# 671
И аз започнах да гледам лекциите и интервюта с нея, доста подробно обяснява, хареса ми, ама едно е на теория друго на практика та ще видим. За кърменето гледах днес, че на мен ми е най-тегавата тема това, супер сложно ми звучи и ви го оставям да го гледате и вие.
https://youtu.be/yWhskmUFTYY

# 672
  • Пловдив
Това кърмене като че ли го мисля повече, отколкото самото раждане. Grinning От моите приятелки, почти никоя не се справи с него и супер бързо им спря кърмата. Затова ми е стрес. Ще я изгледам утре и тази лекция.

# 673
Главната причина за неуспех в кърменето е неправилна поза и гледане на часовник. С дъщеря ми в началото имах проблеми, защото не можех да я сложа правилно на гърдата и тя не можеше да засучи добре. Като се прибрахме вкъщи и се нагласихме засукваше хубаво и нещата се нормализираха.
Кърменето под график много бързо води до намаляне на кърма. Съвети да се кърми на 3ч по 10-15 Мин на гърда са ужасни. Отделно е много важно и през нощта да се кърми, а масово се съветва точно обратното.
Аз на тонове ще ходя в края на 8м. Много са ми тегави и досадни. Трудно ми е лежането по гръб, боли ме гърба и кръста, същи ми прилошава.

# 674
https://www.facebook.com/mamaznaenaidobre/
Аз от тази група гледах някоя друга лекция. Гледах и за дишането на по време на раждане на Елена Василева, но имам чувството, че като дойде зора ще забравя всичко 😀. В петък ще говоря с АГ за консултации за упойките кога и кой трябва да направя, защото направих късна реакция от една упойка и се надявам да няма проблем, че ако не мога с упойка не ми харесва идеята 😀 Колкото до раждането си правя сметки ако няма предпоставки за секцио какво бих желала, но както дойде.

Общи условия

Активация на акаунт