Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №23

• 22 436
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
В един момент всички започват да си приличат. Grinning
Губят това, което ги прави различни и интересни.

Аз съм на вълна фрагманите:
Според мен, годежът е причина за действията, които разбираме, че предстоят. Свързват се двете най-важни фамилии и докато Абдулкерим иска да ликвидира и двете, те стават по-силни, след годежа той ще изгуби Бетюл – като съюзник за грабежи от Яман и като жена, а Хакан няма да има Фикрет за противник и пътят му към Зюлейха е открит. Този годеж едва ли се е харесал на Абдулкерим и Вахап.

Зюлейха каза на Шермин и Бетюл, че „утре вечер“ ще искат Бетюл - времето е малко повече от едно денонощие. Фикрет заминава след годежа, в същия момент идва службата за разследване – значи всичко е било свършено до този момент.
Хакан веднъж гледа филма и леко се усмихва – доволен е. В следваша сцена, обаче, се разправя с Абдулкерим и Вахап, защото може би Абдулкерим е разбрал за годежа и е изпратил филма анонимно до прокурора. Абдулкерим има интерес Фикрет да бъде задържан и осъден, защото иначе годежът ще продължи със сватба. Това обаче не е в интерес на Хакан, защото ще ангажира Зюлейха с разследването и с Фикрет, а може и истината за филма да излезе. И вероятно боят в ресторанта е по този въпрос. В тази сцена Вахап е с риза на каре – само той носи карирани ризи, която е в кафяв цвят.

Изглежда вечерта преди годежа Хакан е изпратил колието на Зюлейха, тя е в същата нощница, когато в конака идва Вахап. Най-вероятно е решил да остави наркотик в кабинета на Демир, за да обвинят Зюлейха в съучастие с Фикрет. Вахап е с карирана риза, в която има и син цвят. Хакан не може да освободи нито Фикрет, нито нея, без сам да се издаде, а целта на Абдулкерим и Вахап е да разделят Зюлейха и Хакан. Ако се съди от двете различни ризи на Вахап, боят е могъл да бъде както в предния, така и в деня на годежа.   

Разследващите действат веднага след годежа, вероятно пак по анонимен сигнал. Дали е същият, с който е изпратен филма или втори сигнал? Зависи от това чия е инициативата за изпращането на филма и оставянето на наркотик в конака: и двата пъти на двамата братя или първото – на Абдулкерим, а второто – на Вахап? Хакан присъства при събирането на доказателства и е притеснен.

Фикрет може да го задържат някъде по пътя.
Задържане и обвинение срещу Фикрет може да активизира Четин.

# 121
Привет!

Снимки и озет за еп. 116

Цитат
Угрозы Абдулкадыра не пугают Лютфие
Абдулкадыр, который достаточно напугал Лютфие и Бетюль, берет Вахапа и уходит. Однако Лютфие не собирается отступать. Советуя Бетюль никому не рассказывать о случившемся, она начинает искать доказательства, чтобы доказать, что Абдулкадыр убил Фекели.

Понимая, что его любовь к Зулейхе невозможна, Фикрет соглашается послушать свою тетю и жениться на Бетюль. В то время как Бетюль рада достичь своей цели, Фикрет начинает думать о том, как забыть Зулейху. Хотя он не может отвести глаз от Зулейхи в день помолвки, Лютфие говорит, что ему нужно покинуть Чукурова, чтобы он мог забыть о Зулейхе.

Раскрыта игра Вахапа и Абдулкадыра
Узнав о заговоре Вахапа и Абдулкадира против Фикрета, Хакан на этот раз не смотрит в глаза Абдулкадыру и вступает в большой спор с парой сообщников, которые действуют у него за спиной. Тот факт, что Вахап является для него помехой, подталкивает Абдулкадыра к решительным действиям /подтолкнёт его на новое решение/.

Зулейху ждет великая опасность!
Узнавая все больше и больше о Хакане, Вахап нацеливается на Зулейху, чтобы причинить ему боль. На этот раз никто не может остановить Вахапа, который окончательно слетел с катушек, чтобы прокрасться в комнату Зулейхи.

От Мурат С. и от Ибрахим

# 122
Лучия, благодаря за снимките и озета! Flowers Bouquet

"Имало едно време в Чукурова", 116 еп., 3 фрагман.

"Второто нещо, което искам да ти кажа, че аз не съм Мехмед Кара."

https://twitter.com/i/status/1468653739003330570

(А не би ли трябвало да е първото? Anguished)

# 123
Ваня, благодаря! Flowers Hibiscus Тъкмо се чудех дали някой ще го види, да го сложи в темата.

С превод

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_244509

И все пак Кадирови стреляха по Зюлейха Rage Да, Хакан първо трябваше да каже кой е, но още ще отлагат разкриването на самоличността му. Много тежко раняване - в главата... Да видим сега как Хакан ще се оправя и с полиция, и с убийците. Нали трябва да пази себе си.

# 124
Лучия, аз поне не мога да определя чий е гласът, който вика "Зюлейха, Зюлейха..."
Когато разбра, че Демир е мъртъв, чу "Зюлейха, Зюлейха..." с гласа на Демир.
А сега гласът, който вика името и, е на непознат. В това може би е скрито какво ще се случи с нея.
Най-вероятно това е пак гласът на Демир, който я вика, но тя няма да го познава?

# 125
Да, виковете са същите, на Демир, гласът е различен. Тя може не само него да не познае, а да не помни коя, нищо да не помни. Sad В опасните моменти Демир винаги я вика...

# 126
Здравейте! Благодаря за снимките, за йозета и за коментарите.
Ваня, ако беше  Мехмед разкрил самоличността си,  до предложение за брак нямаше да се стигне. Но пък  най-накрая, макар и като второто нещо, което искаше да й каже, все пак се реши да й  признае, че не е Мехмет Кара. Сценаристите се разбързаха щом  Мехмет  предлага брак и Зюлейха приема да се омъжи за него. Толкова бързо прие предложението,  сякаш едвам изчака да чуе въпроса. Очаквах малко да се дърпа, поне от благоприличие, да обяснява как наскоро е овдовяла, как има отговорности, как мисли и за децата. Нали ни обещаха да гледаме как започва епохата на ханъмаа? Очаквах да видя как се превръща в силна и независима  господарка на Чукурова, а откакто е започнал 4-ти сезон я тласкат към любовна история и излиза, че  жената си търси търси мъж. И това е! Задава се епизод, наситен с много стрелба. Първо Вахап стреля  по Хакан в изблик на гняв по време на кавгата. Сега пък атаката е насочена директно към Зюлейха.  Зюлейха падна, но дали е простреляна. Ще разберем, но в 117-ти епизод.
Лучия, Ваня, благодаря, че обърнахте внимание на детайла! Като гледах повторно ясно се вижда, че е ранена в главата и то след изстрела. А не е ли възможно Хакан да я извика по име, въпреки че  гласът е по- плътен от неговия? Възможно е наистина падайки тя да чува гласът на Демир като предупреждение за опасността, за която не подозира.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 22:34 от yakut

# 127
Якут, а какво предложение за брак е това, когато предлагащият не е казал кой е.
Такова предложение просто не се прави.

Ако се махнат ръкавите от роклята на Бетюл, двете рокли са идентични:
един и същи цвят, апликации от цветя. И дължината е различна, но това не променя стила.
Сякаш реципрочно се повтаря брака на Демир и Зюлейха в брак на Фикрет и Бетюл:
единият в Яман, а другият - във Фекели. И то тъкмо в този момент, когато се случва това със Зюлейха.
Може би по-късно ще разберем какъв е смисълът.

# 128
Здравейте Flowers Hibiscus
Благодаря за фрагмана и превода на фрагмана! Flowers Bouquet
Според мен, гласът, който вика: "Зюлейха! Зюлейха!" е на Хакан. Неговият глас е по-слаб, тих, сякаш по-напевен и дрезгав, в сравнение с гласовете на Демир и Йълмаз, които бяха басови, силни.
Да, явно така ще свърши серията. Не знам, какво да си мисля. Лютфийе от мислене на добро, прави голяма грешка с мълчанието си по повод на смъртта на Фекели и виновника. Ако беше казала на Зюлейха, то нещата щяха да са други предполагам. Защото и АКадир и Испарта са свързани с Кара и Зюлейха щеше да стане подозрителна и нямаше да си позволи да се отдава на чувства, докато не се изяснят нещата.
За мен Хакан действа подло. Значи, той е Мехмед Кара докато усети, че Зюлейха се влюбва в него; докато се съгласява на брак и после ще й признава кой е той. Тя казва "да" за брак с Кара и така впоследствие тя ще се чувства в капан, когато разбере, че е казала "да" на Халан Гюмюшоолу. Не се предлага брак така. Първо трябваше да й каже кой е и тогава да й предложи брак с рожденното си име, а не да й признава, когато тя вече е казала "да", но на фалшивата самоличност на Хакан.
Да видим сега, кой как ще действа и как Хакан ще излиза от "кашата", която сам забърка с хора-психопати.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 23:01 от dana78

# 129

Moже и да не е Вахап, а да са наели някого

Долу в левия ъгъл се вижда черен силует.

Жалко, че няма да видим реакцията на Зюлейха, но лицето ѝ се промени като чу, че той не е Мехмет Кара. 100% съм сигурна, че изобщо не подозира кой е.

Чета рускините и се смея - ако Зюлейха изгуби паметта си, може да се влюби във Фикрет. Joy
Да, но ако Фикрет остане само с годежа и не се ожени за Бетюл.

Зюлейха ще е в ролята на втора Хамине Joy

Това е преди инцидента - новата любов на Зюлейха Grin

Якут, ако беше я уцелил в слепоочието - край. А сега - мъки, рев и отново ще дежурим в болницата. Ambulance Misc Syringe

Елхата на Xюля - "Аллах мой, пусть в новом году мой дом будет таким же теплым и сияющим, жизненным и здоровым, как рождественское дерево, каждая веточка которого наполнена благословениями и благими делами, всем тем, кого я люблю, мира и счастья... 2022 год - приходи... мы ждем тебя с этими пожеланиями."

https://www.instagram.com/p/CXNxVyPF4gFzfFCJg-o6UCiiFSN1raKpVfWzn80/

и на Йелиз.

https://www.instagram.com/p/CXO5vCcq_BD/

Дана, Лютвие знае, че Хакан е влюбен в Зюлейха, мисля, че забеляза и нейното отношение и въпреки това не я предупреди за Кадир.

# 130
Лучия, дали  има  поне един турски  филм без изобилие от случки, които стигат до ареста, затвора или болницата? Не се сещам да има такъв. То иначе няма да е турски сериал. Явно си имат там абонамент продуцентските компании и квоти.
Сега като се събуди Зюлейха и тя да не си помисли, че Хакан е Абди паша, та да замести Хаминне? Може пък да е очаквала това да чуе.

# 131
Лучия,
Цитат
Дана, Лютвие знае, че Хакан е влюбен в Зюлейха, мисля, че забеляза и нейното отношение и въпреки това не я предупреди за Кадир.
Точно така! Лютфийе много отдавна забеляза отношението на Хакан и това на Зюлейха към него. Просто не знам, защо и тя оглупя така изведнъж. Та, АКадир е съдружник и се води приятел от казармата на Кара. Фекели е убит след ходене в Испарта, за да разпитва за Кара. С една дума - зад смъртта на Фекели може да стори и Кара...тази ситуация е много вероятна и е логично човек да помисли първо по този начин; или най-малкото: ясно е вече на Лютфийе и е факт, че Фекели е убит, за да не разкаже за нещо, което е научил за Кара в Испарта. Дори и Кара да не е въвлечен пряко в убийството на Фекели, то има нещо много нередно с него в един или друг аспект: личен, професионален и т.н., за което Фекели е трябвало да умре, за да не се разбере. И оттам, няма логика Лютфийе да мълчи за това, защото докато си играе на детектив и търси доказателства, то Зюлейха може да приеме да се омъжи за Кара или да изпадне в опасна ситуация...както и ще стане. Ако Лютфийе беше казала или на Зюлейха или на Фикрет, то най-малкото щяха да се вземат мерки за защита на конака и хората там, та Вахап по-трудно щеше да се вмъкне и Зюлейха щеше да постави ребром въпроса пред Хакан и да поиска отговори; щеше несъзнателно да се резервира и да се отдръпне.
Яд ме е, че заради оглупяването на Лютфийе ще последват толкова неприятни неща, а героинята е с голям позитивен потенциал и не мислех, че СЦ ще я натоварят с поредица от много глупави решения с тежки последици. Съмнявам се, че тя дори ще намекне нещо на Зюлейха.
Единственото, което мога да се сетя като оправдание за нея е, че тя вярва, че докато Зюлейха не знае нищо, то Мехмед/Хакан бидейки влюбен в нея, няма да й навреди. Thinking Ясно е, че Лютфийе се води от добри намерения, но какви са точно доводите й да мълчи: за мен, тя се страхува и за това иска да има нещо сигурно като информация и да има коз, преди да действа. Лютфийе може да си мисли, че Зюлейха е в безопасност, ако Мехмед усеща, че тя нищо не подозира...защото логиката води до това, че Мехмед и АКадир действат заедно. Вие как мислите? Защо Лютфийе мъчли?

# 132
Дана, може би се притеснява - само от анонимно телефонно обаждане Зюлейха да не реши, че иска да я настрои срещу Хакан. Както стана с Фикрет. Макар че Лютвие досега беше добре настроена към Хакан. Но видимо и нея я оглупиха с доверието ѝ към Бетюл.

Якут, там е драмата - затвор - болница - сълзи - страдание.
Казваш да не се скара с Хамине за Абди паша Joy

# 133
Добро утро Simple Smile
Да ви кажа - направо не ми се коментира случващото се в Чукурова.
Както отбеляза Мурат Юн., силно подценяват интелигентността на зрителя вече. Disappointed
Да не говорим, че новите попълнения в актьорския състав не ги виждам навлезли в логиката и психологията на сериала. А Хилял не е Вахиде П., за да го носи на гърба си.

# 134
Здравейте!
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet
Да кажа и аз две думи между два изстрела. Grinning 

Не разпознавам гласа, който вика Зюлейха, като глас на Хакан; той говори преди това и не чувам във вика неговия глас. Дори ми се струва, че нарочно има замъгляване на гласа, за да е глас на непознат. Може би роля играят двете различни ситуации: когато припадна, Зюлейха е повече „тук“, тя чува гласа на Демир, с който той я викаше от нашия свят, жива е..., докато при прострелването тя тръгва към отвъдното, дали е жива и докъде ще стигне по този път...в това междинно време и пространство гласът може да бъде на всеки: може да е глас, който иска да я задържи в нашия свят, може да е глас, който я вика в отвъдното, неясен глас. 

Има и такова нещо, че самият изстрел съвпада с това, което Мехмед съобщава за себе си. Наистина, докато той започва да казва, че не е Мехмед, тя променя изражението на лицето си. От какво пада Зюлейха: от изстрела или от чутото от Мехмед? Естествено, реално от изстрела. Но второто е интересно как ще го развият нататък. Защото, ако оцелее, Зюлейха ще остане „простреляна“ от тази скривана досега истина.

След отговора „да“ от Зюлейха се обърках какво да мисля за нея. Ако тя беше влюбена, щях да я разбера. Но тя не е влюбена толкова много, че с радост да дава съгласие. И не е въпроса само в името. Човекът, който и предлага брак е напълно „бял“: фантастично богат, с връзки по целия свят, няма един роднина, няма семейство, обичал в първи клас, има само приятел от казармата, от Испарта е, но дошъл да вдига на крака Чукурова, едновременно с неговото идване обстановката в Чукурова става като бойно поле, мъжът и отвлечен и убит като куче, обаче Мехмед от вратата - даже от улицата, я гледа с влюбен поглед, докато я целува, погледът му е към конака...Какъв човек трябва да си, за да кажеш при тези обстоятелства „да“. Фикрет няколко пъти и изреди онова, което прави този човек подозрителен, няма нужда никой нищо да и казва, Зюлейха има достатъчно факти, които да я правят подозрителна. Как Лютвие да сподели с нея, когато сега в риск е животът не само на Зюлейха, но и на Фикрет; Зюлейха показа ясно, че иска сама да си върши нещата, не иска помощ, Лютвие е по-добре сама да действа.  Имам едно обяснение – оправдание за Зюлейха, за нейния разум, смелост и т.н и пр., които все пак продължавам да вярвам, че тя има. Искам да вярвам, че нейното изключително повърхностно отношение към Мехмед, каквото то изглежда отвън, се дължи на сложната ситуация, която Зюлейха преживява в очакване на Шади. Да кажеш „да“ не е като да сложиш подпис и всичко да свърши. Може да се мисли, че тя играе и изчаква. Изражението на лицето и се промени за първи път, докато слушаше предложението за брак; втори път това стана, когато Мехмед започна да казва, че не е Мехмед. Ако тя беше казала, че не приема брака, все едно стрелецът щеше да стреля. Но тогава може би Хакан щеше да бъде различен в отношението си към Зюлейха в следващото време. Изобщо, ако тя не беше отговорила на неговите желания за близост още с появата си в холдинга, когато Хакан се представи пред Зюлейха, а не изчака  собственика на холдинга – Демир, Зюлейха и всички останали може би нямаше да бъдат вече живи.
Ще видим каква ще я събудят, какво ще е в главата и, на ръката и обаче ще има пръстен, който може и да свалят по време на манипулациите...На мен пък ми е интересно какво са измислили нататък. Намирам нещата за логични, доколкото ни представят една съвсем нова епоха: присъствието на тези бандити бизнесмени, дошли да отмъщават/да грабят, на кого отмъщават, след като заровиха в земята Демир и Фекели...Въпросът не е само за Зюлейха, а за Чукурова.

Общи условия

Активация на акаунт