В един момент всички започват да си приличат.

Губят това, което ги прави различни и интересни.
Аз съм на вълна фрагманите:
Според мен, годежът е причина за действията, които разбираме, че предстоят. Свързват се двете най-важни фамилии и докато Абдулкерим иска да ликвидира и двете, те стават по-силни, след годежа той ще изгуби Бетюл – като съюзник за грабежи от Яман и като жена, а Хакан няма да има Фикрет за противник и пътят му към Зюлейха е открит. Този годеж едва ли се е харесал на Абдулкерим и Вахап.
Зюлейха каза на Шермин и Бетюл, че „утре вечер“ ще искат Бетюл - времето е малко повече от едно денонощие. Фикрет заминава след годежа, в същия момент идва службата за разследване – значи всичко е било свършено до този момент.
Хакан веднъж гледа филма и леко се усмихва – доволен е. В следваша сцена, обаче, се разправя с Абдулкерим и Вахап, защото може би Абдулкерим е разбрал за годежа и е изпратил филма анонимно до прокурора. Абдулкерим има интерес Фикрет да бъде задържан и осъден, защото иначе годежът ще продължи със сватба. Това обаче не е в интерес на Хакан, защото ще ангажира Зюлейха с разследването и с Фикрет, а може и истината за филма да излезе. И вероятно боят в ресторанта е по този въпрос. В тази сцена Вахап е с риза на каре – само той носи карирани ризи, която е в кафяв цвят.
Изглежда вечерта преди годежа Хакан е изпратил колието на Зюлейха, тя е в същата нощница, когато в конака идва Вахап. Най-вероятно е решил да остави наркотик в кабинета на Демир, за да обвинят Зюлейха в съучастие с Фикрет. Вахап е с карирана риза, в която има и син цвят. Хакан не може да освободи нито Фикрет, нито нея, без сам да се издаде, а целта на Абдулкерим и Вахап е да разделят Зюлейха и Хакан. Ако се съди от двете различни ризи на Вахап, боят е могъл да бъде както в предния, така и в деня на годежа.
Разследващите действат веднага след годежа, вероятно пак по анонимен сигнал. Дали е същият, с който е изпратен филма или втори сигнал? Зависи от това чия е инициативата за изпращането на филма и оставянето на наркотик в конака: и двата пъти на двамата братя или първото – на Абдулкерим, а второто – на Вахап? Хакан присъства при събирането на доказателства и е притеснен.
Фикрет може да го задържат някъде по пътя.
Задържане и обвинение срещу Фикрет може да активизира Четин.

)
Тъкмо се чудех дали някой ще го види, да го сложи в темата.
Да, Хакан първо трябваше да каже кой е, но още ще отлагат разкриването на самоличността му. Много тежко раняване - в главата... Да видим сега как Хакан ще се оправя и с полиция, и с убийците. Нали трябва да пази себе си.
В опасните моменти Демир винаги я вика...

Ясно е, че Лютфийе се води от добри намерения, но какви са точно доводите й да мълчи: за мен, тя се страхува и за това иска да има нещо сигурно като информация и да има коз, преди да действа. Лютфийе може да си мисли, че Зюлейха е в безопасност, ако Мехмед усеща, че тя нищо не подозира...защото логиката води до това, че Мехмед и АКадир действат заедно. Вие как мислите? Защо Лютфийе мъчли?