Благодаря ви за интересните коментари! Четох с удоволствие!

Аз съм на мнението на Ваня по повод на Хакан като цяло и на ситуацията с наркотиците и капана за Фикрет. Анализираното и описаното от нея съвпада и с моите усещания.
Фикрет не може да се мери с пресъпен ум като този на АКадир и с Хакан - "врял и кипял" в ситуации на поставяне на капани на конкуренти, мръсни бизнес игрички и "удари под кръста". Фикрет няма този опит, нито има нужната нагласа и мислене за такъв тип поведение и схеми; има и съвест и морал, които изцяло отсъстват при АКадир/Вахап и са притъпени при Хакан. С такива хора трябва да играеш по техните правила до някаква степен. Фикрет има нужда да се оттегли временно или емоционално да се отдели и да види цялата картина отстрани. Надявам се той да се досети, че за да разбере целите на Мехмед Кара, той първо трябва да спре и да помисли; да научи кой е Мехмед Кара. И оттам ще тръгнат нещата.
Много жалко, че Лютфийе се довери на Бетюл. Отдавам състоянието й на стреса, въпреки, че Сание я предупреди. Лютфийе има достатъчно ум и опит, предполагам, че има и познати и в Бурса и в Истанбул, с които можеше да говори или сподели. Отделно: видяхме, че Лютфийе познава известни лекари и те й вършат услуги (лекарят, който предложи работа на Мюжгян), Бахтияр също е лекар и можеше до него да се допита за смъртта на Фекели - дали е възможно да се изимитира инфаркт и т.н. и съответно да я свържат с детектив или с някой да разследва Мехмед Кара и АКадир. Много странен избор да се довери на Бетюл и огромна грешка от нейна страна. Това, че Сание знае, някак си ми дава надежда, че може да се свлучи обрат. Сание да проучи за семейство Кескин и да започне да разнищва нещата и да каже на Лютфийе. Ще ми се Лютфийе да й признае и за ситуацията с Фикрет.
Нещо за времевите параметри: спомням си, че Йълмаз почина през месец декември и мисля, че годината беше 1978 написана на надгробната плоча. Т.е. в сегашното развитие на ситуацията, би трябвало да е минала година от смъртта му и да е декември 1979 година.

Допълвам се: Лютфийе вече знае със сигурност, че Фекели е бил убит. Иначе, АКадир нямаше изобщо да си прави някакъв труд по този повод спрямо нея или Фикрет. Когато се съберат 2 и 2 става ясно, че Фекели е бил убит, защото е разбрал нещо за Мехмед Кара в Испарта. Точно това нещо АКадир не е искал да разберат Сание и Лютфийе в Испарта, проследил ги е и им е попречил. Те и двете се сетиха за това още, когато Лютфийе разказа на Сание за обаждането. Т.е. Мехмед Кара не е "чист" така, както го представи Бетюл според нейните документи и уж проучвания. След като Фекели е можел да разбере нещо от Испарта, то няма как един адвокат (уж Бетюл даде на адвокат да проучва) да не разбере, ако има нещо нередно или съмнително. Много е логично, Лютфийе да се усъмни в информацията от Бетюл: или че не е било проучено подробно или качествено; или че АКадир и Мехмед Кара са обиграни мошенници, които прикриват следите си и са "чисти" по документи. Но, с една дума: това, което е разбрал Фекели, е много вероятно да го разбере и адвокат с нужния опит и връзки, а Бетюл даде едно "чисто и прекрасно" описание на двамата съдружници. Логиката се губи и дано Лютфийе да подложи на съмнение Бетюл е един следващ момент. Фактът, че Фекели е бил убит търсейки информация за Кара, поставя и под съмнение и самия Кара. Лютфийе трябва да се съмнява вече и в него. Да видим, как ще действа тя. Мисля, че е време да сподели и със Зюлейха - защото убийството на Фекели вече е доказано от самото поведение на АКадир, а Фекели е бил убит след посещение в Испарта - уж родното място на Кара.

Честит Никулден! И кво, от началото на сериала ще останат само Зюлейха, Гафур и Хамине?
На мен не ми харесва, да го приключват вече. И в четвъртък нямам намерение да го гледам онлайн, нямам нерви вече. С извинение към феновете на Ибрахим(не отричам актьорските му качества), но героя му е пълна скръб. Личи, че напасват сценария в негова полза, но никак не ми стоят добре като двойка със Хилял. Макар да не харесвах и Мурат Юналмъш, но с него поне изглеждаха много добре. Знам ли, може накрая сценаристите да дадат на всеки според заслугите накрая, но сериала вече губи инерция, смисъл и интерес. Съжалявам, но така ги чувствам нещата.