Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №23

• 22 476
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Набързо това, което си мисля и се чудя:
1. за ситуацията с наркотиците: все ми се струва, че тези наркотици са сложени от АКадир и Вахап, за целта на уловката. Те са сложили наркотиците и са казали на онова момче да каже на Фикрет; после чакат и снимат. Не знам защо, но не мисля, че е намесен наркотрафикант. Щеше да е голямо съвпадение да има наркотрафикант и братя Кескин да се възползват от това, точно когато разбират от Бетюл, че Лютфийе е била на телефона. И Хакан не пита нищо АКадир по въпроса. Защото сякаш знае, че именно те са сложили наркотиците за капан на Фикрет. За да го изнудват за земите на Фекели. Хакан все още не знае за ситуацията с Лютфийе. Ако беше наркотрафикант, Хакан щеше да иска да знае, как АКадир и Вахап са разбрали, че да са там и да снимат Фикрет.
2. за историята с този указ за земите и Чолак. Не разбирам, как може земите на Чолак да се считат за "ничии", при условие, че са били негви. Дори и да влезе в затвора, частната собственост си остава. Както е било при Фекели: влиза в затвора, но не губи земите си в Чукурова и като се върна, земите си бяха негови все още.
Освен, ако при Чолак не са били иззести тези земи, поради нелигитимно придобиване. Т.е. той да ги е придобил с шантаж, убийства и заплахи.

Цитат
После повтори буквално разказаното от Зюлейха за Йълмаз и Демир, добре, че не му беше разказала как Йълмаз запали Хюнкяр.
Ваня, май Фикрет спомена нещо Хюнкяр и Йълмаз. И да беше разбрал Фикрет няма значение: Йълмаз явно е разказал доста неща на Фикрет за миналото си, може би и че Хюнкяр го е предала на полицията, впоследствие се разбра и за детето. Не дадоха Йълмаз да разказва на Зюлейха за колибата и Демир; може Фикрет да знае много неща, които не са дали, че са му разказани. Thinking

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 21:02 от dana78

# 586
Ваня, защо без пожара - точно повтори и сцената с пожара.
Дана, това е версия на Чолак. Но вероятно държавата е продала незаконно придобитото - Самет нали се оправда, че купил, за да му върне земята като излезе от затвора. И нали убил трима заради земя. Сигурно е ограбвал наред.

Новата прислужница или управителка пристигна.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 21:06 от LU4IQ

# 587
Изтървах началото и затова не знам Акадир как се оттърва от Фикрет. Разказа на Хакан, че Фикрет  е разбрал, че той е премахнал Фекели, но не знае как е разбрал и кой му е казал (А Хакан сега как не се сети защо се отдръпна от него Зюлейха, нали е много схватлив!). Абдюлкадир разказваше как Фикрет нахлул със сълзотворен газ и с пистолет и го отвлякъл.  Акадир и Хакан се споразумяха за общи действия. Хакан постави въпроса за Вахап и каза, че място му е в лудницата, а Абдулкадир каза, че мястото на Вахап е  в гроба (тахталъ кьой). Но Хакан каза, че си затваря очите засега защото им е спасил в живота в Бейрут, но ако изпита търпението му ще промени отношението си към него. Хакан пак продължава да си затваря очите за Вахап. Да видим като нападне Зюлейха дали ще бъде на същото мнение.
Разбрах. Акадир когато бяха с Фикрет в колибата започна да се оправдава, че няма нищо общо с убийството на Фекели - не е в памуковия бизнес, нямат кръвна вражд, нито са врагове и му каза : "Защо да го убивам? Не знам кой кой и защо ти го е казал, но аз нямам нищо общо със смъртта на Фекели". Фикрет се направи, че му вярва, после го попита не се ли подиграва с него, а защо е отвлякъл Лютвие и я заплашва. Акадир се кълне, че ако има нещо общо с убиството на Фекели да не излезне жив от колибата. После Акадир бил добър и честен човек, после започна да хленчи и каза, че е бил принуден да го убие заради тайната на друг, хвърли тайна върху Мехмет Кара и каза, че го е притиснал. Фикрет го попита: Нали с Мехмет сте приятели, били сте заедно в казармата, не сте ли съдружници? Какви ми ги приказваш! Ти си точен човек, Фикрет. Ти не познаваш Мехмет. Вярност, приятелство, това са неща, за които на Мехмет не му пука. От години съм при него, заедно сме. Знаеш ли какво казва? Аз съм шефа, ти Акадир си малкия съдружник. Акадир, аз съм мозъка, ти си крака. Ако трябва аз ще отрежа този крак... Успехите са за него, всички грешки и недостатъци са  са мои. Години вземаше от мен това, което ми се пада по право, щях да си взема обратно отнетото. Щях да му отнема розовите градини в Спарта лека-полека, но А.Р. Фекели отишъл в Спарта и дойде в сервиза да ви вика и Фекели харесал Мехмет. Каза (Фекели) няма да ти позволя да погубиш Мехмет. Казах му, това псе не знае какво е справедливост. Не ме послуша. Каза, че ще отиде и всичко ще разкаже на Мехмет." Фикрет: "За да не разкаже на Мехмет ти го уби, така ли?" Акадир: "Фикрет, нямах друг избор. Какво щеше да стане ако Мехмет беше разбрал? Щеше да ме убие. За да спася себе си, убих АР Фекели. Нямах друг изход. Бях принуден. Фикрет: Щом ти си бил принуден и аз принуден да те убия. Акадир: Фикрет, за Бога не го прави. Съжали ме, не го прави."
Това е разговора. Накратко отчасти каза какво мисли за Мехмет, отчасти скалъпи на момента някаква лъжа-измишльотина.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 21:42 от yakut

# 588
Якут, благодаря Flowers Hibiscus Кадир мълчи гадината за отвличането на Лютвие - откъде другаде ще научи Фикрет.
Зюлейха досега нейните деца трудно опазваше, сега и Юзюм пострада Rolling Eyes

Какво стана с Керем Али, забравиха го при Назире.

Новата в конака сестра на Рашит ли е?

# 589
Цитат
Новата в конака сестра на Рашит ли е?
Цитат

До колкото разбрах - дъщеря на леля му, т.е. първа братовчедка

# 590
Дана, благодаря! Flowers Hibiscus

Зюлейха сега случайно научи за съборените колиби. Следва перфектният сблъсък Hands Muscle

Хакан плътно след нея - денонощно я следи.

Фадик май очаква да заеме мястото на Сание.

Чолак какви сцени разиграва - за да приспи вниманието на Зюлейха, ще се прави на мил и добър.

Шермин пак се набута в бърлогата на вълка. Врагът на моя враг е мой приятел.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 21:39 от LU4IQ

# 591
Шермин е много глупава. Знае, какво цели АКадир, но АКадир не е огласил целите си за Чукурова, за разлика от Чолак ага. Така че, Акадир и Чолак биха се "сблъскали" защото имат една и съща цел, а мястото е едно. Акадир знае за целите на Чолак, чу какво каза Вахап от негово име. Със сигурност си спомня и за него, след като Вахап помни разказите на баща им. Ако АКадир разбере, че Шермин се е "сдушила" с Чолак, няма да е доволен.
Странно, че тази жена - братовчедката на Рашид просто дойде и се настани в кухната. Дали ще създава проблеми? Само това им трабваше сега на хората от конака...Зюлейха е в много уязвима позиция.

# 592
Зюлейха и Юзюм в същата сладкарница както тогава с Хюнкяр. Какъв хубав подарък! Добре е, че после всичко завърши добре.
Конакът се напълни с непознати физиономии, стилът се промени, само в дневната Лютвие и Зюлейха са все същите. Азизе е недоволна от обслужването. Фадик е в шок, стана главна. Братовчедката не ми вдъхва доверие, а сякаш край нея се промени и Рашид. Азизе я прие както обикновено - веднага я включи в кръга на Абди паша.
Лучия, имах предвид историята, когато Фикрет отвлече Демир и пак така го беше завързал на един стол, после се биха...
На главната беше много хубаво: блондинките - жената от епохата, но само външно, а Зюлейха - новата жена на сцената. Аплодираха я, после и в конака. Като стопанка на Чукурова е важно не само да имаш земя, но и да имаш хората на своя страна.
Чолак е сменил курса - първо в конака, после с баклавите в селището, но не им се получи.
Как добре се събират подобни с подобни, Шермин и Фюсюн в ресторанта на Чолак.
Ох, че хубав сюрприз, Вахап връща гостуването на Бетюл, кой ли филм ще гледат? Grinning

# 593
Хашмет си посипа главата с пепел и си предложи услугите на Зюлейха  да застанел на нейната страна. Ужасен човек. Дано не му повярва, че е много наивна. Аха, туфляка на Чолака и той дойде и баклава им раздава. Joy
Тия пък повярваха. Мехмет разказа как Зюлейха го постави на място.
Аха, хората от Хуулар са изгонили Йозкан. Отказаще почне от ханъмаали баклава и Хашмет бесен се закани, че ще отмъсти и ще започне от ханъмаа. Двете тъпачки Шермин и Фюсун на аудиенция. Да му изказват съжаление затова, че стана за посмешище. Тъпачки.

# 594
Мислех че Фюсун прогледна и поумня, но явно не! И тя неприятна особа - фурнаджийска лопата.

# 595
Бетюл как успя да излъже Вахап - Кадир ли натопи за касетата, не разбрах. Но за момента се отърва. Rolling Eyes
Шермин вече с нищо не може да ме изненада.

Зюлейха почти осинови и Юзюм. Много са самотни двамата с баща ѝ. Sob

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 22:17 от LU4IQ

# 596
Лелеее, таз Бетюл е страшна.  Заблуди Вахап, че той сам й е дал касетата. Бетюл го попита дали не помни как са се забавляли, не си ли спомня. Вахап пял народни песни. Бетюл се прави на обидена, че Вахап не си спомня, а за нея уж била толкова важна тази нощ, тя помнила всяка минута. Как го метна. Вахап сега иска още една среща. Вахап налапа въдицата. Иска да я разкарва в Мерсин, Тарсус, Анталия. Че и дава съвети на Бетюл да слуша майка си и да заключва вратите. Как налапа въдицата. Бетюл не знае с кой си има работа. Сега Бетюл да не го насъска срещу Зюлейха.
Вахап следи Зюлейха и каза на Хашмет, че тя има две слабост - едната децата, а другата са работници. Готвят се нападнат работниците.
Горкият Чето, как страда.  Изпаднал е в депресия. Брои дните, когато ще се събере с детето и Гюлтен.
Тази Джеврие е страшно дразнеща.
Юзюм ядосана на Мехмет защото я хванал за ръката, да не я хващал така. И сега даже и с мечето май няма как да я омислостиви. Дали не изпитва някаква ревност. Нали тя обичаше много Демир? Юзюм си мисли, че Мехмет се държал лошо с нея. Мехмет обаче й обясни, че ако искаш да говориш с някого може да го държиш за ръката. Каза, че е искал да каже на Зюлейха много я обича, колко е щастрив с нея, че я уважава и цени. Юзюм и Мехмет се разбраха. Хаминне и тя се върна към старата си любов  си любов към пашата.Веднага заповяда на Махпейкер/Зюлейха да направи кафе на пашата. Но Зюлейха все още се държи дръпнато с него.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 22:33 от yakut

# 597
Якут, той си е насъскан Rage Май ще отвличат децата Flushed
Четин нали имаше родителите... и тях забравиха, нямаше ги на погребението.

Зюлейха още не знае кой шета в кухнята - Джеврие се самонастани.

Хакан покрай Юзюм пак намери място в конака. Grin

# 598
Да, намери начин да се намърда пак в конака. Като излезнаха навън Мехмет й каза, че има някакви предпоположения за причината  защо се държи Зюлейха така, като каза че и той си има някакви съмнения. Тя го попита каква е, но в този момент ги прекъсна Фикрет, който не пропусна да отбележи, че Мехмет не изпуска възможност да е наблизо. Мехмет му отговори, че е дошъл да види Юзюм.
Тази Джеврие се намърда в стаята на Фадик по идея на Рашид, а той ще спи при работниците. Ужасно нахална жена.

# 599
В конака останаха Азизе, Фадък с Джеврие и децата. Вахап може навън да я нападне. Или ще отвлича децата.

Общи условия

Активация на акаунт