Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №23

• 21 401
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте! Animal Bee
Историята със снимката сега ми изглежда по-различна, защото не бях видяла, че писмото е не до Зюлейха, а до Мехмед Кара - това променя нещата. Зюлейха отдели писмото, усети парфюм и тъкмо това, че е до Мехмед и без подател - подозрително, я накара да го отвори – ревност. Но се колебае и вероятно ще влезе Мехмед и тя ще му даде писмото. Той сигурно още веднага ще види снимката, но понеже е много хладнокръвен, няма да се издаде. Сигурно и сцена на ревност ще има, а после Мехмед ще отиде в конака за помирение с други снимки – във фрагмана отново и казва, че никога досега не се е влюбвал в друга – такова е и заглавието на фрагмана.
От това, че писмото е до Мехмед  разбирам, че целта на Бетюл не е да разкрие истината пред  Зюлейха, а да шантажира Мехмед. Той ще знае, че някой има оригинала на снимката, обърнал му е внимание върху текста отзад и всеки момент може да я публикува някъде. Това е целта на Бетюл. Всички чуха какво говори Вахап, но снимката  съдържа и нещо, което никой не знае.
Покушението върху Бетюл вероятно има връзка с писмото. За снимката знае само Абдулкадир. Мехмед вероятно е говорил с него. Ще искат оригинала от Бетюл.
Но все пак остава и възможността, преди да даде писмото на Мехмед, Зюлейха да е видяла снимката, но да не се издаде. Пликът е отворен, затова и двете възможности са вероятни. Зюлейха да не се окаже по-хладнокръвна от Мехмед.

след 5.25:
https://www.youtube.com/watch?v=BLtQ1uMwaNs

# 691
Ваня, това е диалога между майка и дъщеря. Бетюл изрича страховете си на глас.

2:08: 53 - 2:11: 35 - диалога между Шермин и Бетюл.   
Шермин: Бетюл, къде си?
Бетюл: Ай, тук съм, мамо!
Ш: Виждам, че си тук. Казвам от сутринта  къде си? Питам те нещо! Защо не ми отговаряш? Бетюл, какво ще правиш с този фотоапарат? Бетюююл.... И откъде се появи пак тази снимка? Бетюл, моля те за Бога, моля те. Кълна се ще ни докараш някоя неприятност. Ако чуе М. Кара, че тази снимка е ръцете ни...
Б: И без това който трябваше да чуе, чу, на път сме да загубим коза в ръцете си.
Ш: Как така който е чул, чу? Как сме на път да загубим коза си?
Б: Глупакът Вахап , казал на всички. Казал на всички, че М. Кара е Хакан Г. Викал насред чаршията.  Крещял с пълно гърло.
Ш:  Виж ти идиота, защо е крещял?
Б:  М. Кара го пребил от бой, затова.
Ш: Защо го е бил?
Б: Не знам, мамо, защо го е бил. Сега това ли ни е темата?
Ш: Какво правиш? Ти защо му снимаш снимката? Бетюл за Бога!
Б: Ще я изпратя на М. Кара.
Ш: Бетюл, ти съвсем полудя! Кълня се полудя. Ти казваш на мъжа: "Ела ме убий!"
Б: Какво да правя, мамо? Имаме ли друг изход? Какво да правя? Казвам ти, Вахап е казал истината! Насред чаршията е изкрещял истината ти казвам. Добре, че е луд този човек, никой не го взема насериозно и никой не му вярва, но ако полицията и прокуратурата тръгнат по петите на тази работа, ако започнат да проучват като я вземат насериозно, ако излезне цялата истина наяве, ако вкарат в затвора М. Кара, ние какво ще правим?  Тази снимка как ще ни е от ползза тогава?
Ш: Хъъ? Преди да е излезнала истината наяве, ако можем да измъкнем нещо от М. Кара, казваш, така ли?
Б: Точно така, мамо!
Ш: За Бога, Бетюл, много се страхувам. Ако този Хакан Г. ни стори нещо?
Б:  Докато притежаваме снимка какво може да ни направи, мамо? Взела съм необходимите мерки. Не се притеснявай.  Бъди спокойна!

# 692
Привет!
Ваня Flowers Bouquet, Якут Flowers Bouquet благодаря! Това обяснява и покушението върху Бетюл. Но защо тя изпрати снимката в холдинга, а не в хотела на Хакан. В холдинга пощата е служебна, може и Зюлейха да отвори плика.
Бетюл взела мерки Joy - същите като мерките на Зюлейха. Grin И пак за пари ще си рискува живота си. Вероятно Хакан ще успее да вземе оригинала от нея. Не видяхме да прави други копия, но и тя като Вахап може да се е презастраховала.

Трите клюкарки Joy

# 693
Еее, Бетюл е вярна на себе си, Лучия! За пари ще рискува живота си. За пари ще търпи лъстивите погледи и мръсните ръце на Хашмет.
Мисля след тази изцепка на Вахап със Зюлейха и после на улицата и той се е засилил с 200 към гроба ( за "тахталъ кьой", както каза Акадир Joy).
На мен епизода  ми хареса, макар в рейтинга да не се усеща промяна, но ми се струва, че има раздвижване.

На вас как ви се стори серията?

# 694

На вас как ви се стори серията?
Якут благодаря за преводите! Hug И на мен ми хареса епизода, има раздвижване, но нямам големи очаквания за следващия. Обикновено след една крачка напред ни връщат с две назад. Рано е да разкрият кой е Мехмет Кара, това ще е към края на сезона. А какво ще реши Зюлейха най вероятно ще видим в следващия сезон. Дано не съм права!

# 695
На мен епизодът ми хареса, тайната се пропуква, но сценарият здраво я държи. Разкриването и, което ще накара героите да вземат решения, е под контрол. Grinning Е, на нас ни късат нервите. Тайната обаче не е само в това да се разбере, че Мехмед К. е Хакан Г.
Якут, благодаря за превода! Green Heart
Лучия, Пипилота – за коментарите! Purple Heart

Писмото пристигна с поща, която не разбрах каква е – Зюлейха каза нещо, а може би и посочването на име, а не служба в холдинга, също да са задържали вниманието и? След това възможностите са две: тя да е видяла снимката – всъщност снимките са две, или да не я е видяла. Ако я е видяла - снимката е семейна, сигурно ще си спомни, когато Азизе и разказваше след падането, че „съседката“ е идвала да иска от нея снимка на Абди паша и..., а и ако е познала парфюма, ще се сети, че е изпратена от Бетюл. Дали ще говори с Фикрет, Лютвие, може и Зюлейха да е пратила хора за Бетюл – по-скоро тези неща за мен са с отговор „ не“. Зюлейха има чувства към Мехмед, тя прие и казаното от него за Фекели, не я притеснява, че са съдружници, продължава да бъде с него, Мехмед и дава сигурност. Самата снимка е важна, тя казва, че Мехмед К. е Хакан Г. Но тя трябва да бъде изпълнена със събитията между 1962 Берлин и „преди 15 години“, за да заговори напълно. Преди да знае истината за това време в съзнанието на Зюлейха Демир е „долу“ и тя няма как да се развълнува много от това, че пред нея е врагът на Демир, който тя вижда като добър към нея човек. Мисленето и за Демир ще се променя, когато се разкриват събитията от общото им минало с Хакан; тогава ще има движение нагоре и надолу и на двамата. Докато това стане, Зюлейха дори и да знае истината за Мехмед, може би ще я прикрива.

Втората възможност е само Мехмед да види снимката. Бетюл е алчна, но прави грешни разчети. С тази снимка тя фактически иска да увеличи натиска върху Мехмед, идващ и от улицата от устата на Вахап, но вече лично и с доказателство да принуди Мехмед да бъде отстъпчив и т.н. Обаче Мехмед е много хитър и възстанови съдружието си с Абдулкадир, което ще изненада Бетюл. Тя мисли, защото той и даде конака, когато разбра за снимката, че Абдулкадир и тя ще бъдат срещу Мехмед, но не е познала. И сигурно като я заплашат ще им даде снимката. Затова вариантът Зюлейха да я е видяла, ми изглежда по-вероятен, тъй като тогава снимката ще остане в нейната глава. Но...

Сега няколко души ще знаят със сигурност, че Мехмед К. е Хакан Г., но двамата съдружници ще се опитват да ограничават техния брой. Бетюл и Вахап са под въпрос, казано нежно, но иначе мисля като Якут. Grinning Враговете започват да се самоунищожават: засега синът на Чолак...
Може би най-важното е, че Фикрет чу какво казва Вахап. Разкриването тече някъде: Шади, прокурорът, г-жата от Анкара, Фикрет, самата Зюлейха, кой кога ще даде някаква информация, ще видим как ще ги включват. С последните няколко еп. и аз като Пипилота имам усещането, че развръзката може да ни дадат чак есента, за да не се разбягаме.

Серпил Тамур за Мурат Сарачоолу:
„...красив спомен от снимачната площадка, благодаря ти за всичко, с много обич.“

Бирсен за финала на KanunsuzTopraklar:
„Беше много ценна и много специална продукция.
Поздравления на целия екип, който ни осигури страхотен визуален вкус и отлична актьорска игра за 16 седмици.“ (ГТ)

# 696
Здравейте.
Бях започнал да губя интерес към сериала, но миналия епизод ми хареса. Снощи гледах тук-там някое клипче от новия епизод. То е ясно, че нито Хакан ще си признае пред Зюлейха кой е, нито тя ще разбере скоро. Дано не стане както казва Пипилота към края на сезона, но и аз клоня натам. Хареса ми новата братовчедката на Рашит, ще внася малко весели моменти между цялата драма. На мен продължава да ми прави впечатление, че не са сменили бебешкото кошче на Лейла. Такова голямо момиченце, как ще се побере там, но те Шади забравиха, какво остава за креватчето.
Днес рожден ден празнува Хилал Алтънбилек. Пожелавам й много здраве, щастие и да й се радваме още дълго на екрана.

# 697
2:25 - 9:31 разговора с Екрем, отличането, диалога между Йозхан и Ердил и Вахап и Хашмет
Екрем: Г-жо, извинявайте, че ви безпокоя в този час. Аз съм Екрем.
З: Екрем?
Е: Екрем, от мелницата в Солуджа.
З. Хаа, Екрем. Какво се е случило? Има някакъв проблем ли?
Е: Има, госпожо. Падна страничната стена на воденицата. Ние останахме под нея.
З: Какво? Как се срути? Добре, добре ли са работниците? Какво е състоянието им?
Е:  Кълна се, единият е тежко ранен, госпожо. Докарахме го сега в болницата.
З: Добре. Ще дойда веднага.  
В: Браво бе. Добре я метна госпожата.
З: Какво става тук?
Й: Вайй, господарката на Чукурова Зюлейха Яман! Каква е тази смелост, а?
Др: Наистина, бате. Посред нощ качила се в колати си, излезнала по тъмните улици на Чукурова. Кълна се, браво на нея. Излез! Излез!
З: Какво правиш? Какво правите? А бе вие разбойници ли  сте? Какво правиш ти? Кой си? Остави ме. Разбойници ли сте. Оставете ме.
Й: Дотук е властта ти , Зюлейха Яман!
З: Остави ме. Кой си ти бе? Разбойник ли си? Остави ме. Остави ме, казах ти! (3) Остави.
Й: Била ми господарка! Може ли от жена да стане господар бе! А, Ердил? Може ли от жена да стане  господар?
Ердил: Не може разбира се, бате.
Й: Разбирасе, че не може да стане!
Й: Жена като кажеш, трябва да си стои вкъщи и да си гледа децата.
Ердил: Е, бате, нали г-жа Зюлейха остана без мъж! Еее, сега е принудена да излезе на показ! Но кой се собственика на имота сега, а?
Й: Еее, ние тогава ще й намерим съпруг. Коскоджа г-жа Зюлейха Яман ще се намери мъж, който да се грижи за нея сигурно? Какво казваш, Зюлейха? (ама че нагъл Rage). Да те дам ли на някого? Какво ще кажеш на баща ми? Ааа? На Чолак ага? Кълна се, привлекателен мъж е, снажен, и ръстът му на място. А и е богат! Какво ще кажеш?
Ердил: Всички са болни [си падат]  по Чалак ага.
Й: Чу ли, Зюлейха, какво каза Ердил? Казва, че всички искат Чолак ага.
Ердил: Но бате, да ти кажа, този М. Кара няма да остави тази  жена на нашия ага. Истинският господар на тази жена е той.
Й: Ял съм М. Кара (букв.). Кой е бе М. Кара? Кой е той бе? Или аз да я взема бе. Ааа, Ердил, какво ще кажеш?
Ердил: Става бате. Що да не  стане. Хубава жена.
Й: Само че има две деца, но нека ...Какво ще кажеш, Зюлейха? Да те взема ли? Ааа, баща ми, аз ли? Трябваше да си знаеш мястото, Зюлейха Яман! Мястото.... (букв. границата). Щеше да си седнеш вкъщи. Щеше да разбереш, че като се изправиш срещу Чолак нямаше как му бутнеш властта.
Ердил: Но не разбра, бате. Много си търсеше белята тая.
Й: Откъде намери смелост да се изправи срещу баща ми бе тая? Ааа? Да застане срещу Чолак ага и да му унищожи репутацията! Яяя!
Ердил: Значи е глупава бате. Ако е някой с акъл, може ли да се изправи насреща на нашия Чолак ага, изобщо?
Й: Глупава ли си, Зюлейха? Ааа? Виж. Ердил казва, че си глупава. Какво казваш?
Ердил: Тая направи голяма грешка бате. Ще си плати цената! Ще разбере какво е застане срещу нашия Чолак ага.
Чолак: Синко, внимателно носете! Бройте едно по едно! Едно по едно! И ти пиши правилно! Бъдете внимателни. Не разсипвайте стоката!
Странични гласове: Хайде, хайде. Хайде бе синко!
Хашмет: А бе веднъж направете нещо като хората! По веднъж бе.
Странични гласове: Хайде синко!
Вахап: Ага, още  не са дошли.
Хашмет: Ще дойдат след малко.
Вахап: Ами ако не са могли да  се справят?
Хашмет: Как така?
Вахап: Ами ако госпожата не е излезнала от конака?
Хашмет: А бе синко, докато човекът разговаряше по телефона ти не беше ли до него?
Вахап: Бях до него, но т.е. де да знам. Ако госпожата си е казала: " Да не излизам в този час. Да отиде някой друг" и пр.
Хашмет: Тогава ще заложим друг капан. Чакай да видим. Имаме много номера. Ще намерим някой да пасне на госпожата. Синко, бъдете бързи! Бързайте!  Бъдете внимателни. Не събаряйте стоката!
Ердил: Бате, какво ще стане сега? Нашия ага сигурно  няма  да я остави жива.
Й: Ако нямаше деца, нямаше да я остави жива, но съвестен човек е моят баща. Тъй като има дете може би ще я пощади. Ааа. Само с  едно условие: това, което е наше ще ни го върне обратно.
Ердил: Разбира се.
Й: Оня нечестивец дето й е бил мъж Демир Яман на всичките ни имоти си е присвоил, отново ще ни ги прихвърли. Пред цяло Чукурова ще поиска извинение от Чолак ага. Ще помоли за прошка. Ще каже: "Ага, аз го направих, ти недей!" Може би баща ми ще я остови да живее. (ще я пощади)
Ердил: Прав си, бате.

Със снощното постоянно прекъсване не можах да навържа сюжета. Чак сега разбирам защо Зюлейха търси Ердил. Този е голям мръсник. Предлагал е на Йозхан да изнасили Зюлейха, но в последния момент Йозхан се разколебава.

15:51 -17:19
Ердил: Хайде, бате.
Й: Ти сега казваш... Аз... Остави.
Ердил: Бате, кой може да ти каже нещо? Трябва да й покажеш мястото  на тази жена, която те кара изпитваш удоволствие (тук малко има колебание!). Според мен дойде време да и покажеш къде й е мястото. Ела хубавице моя. Ела! (3). Аз я завеждам навътре. Ти после ела.
Й: Ердил... Върни я обратно. Отказах се.
Ердил: Бате, не го прави, умолявам те. В ръцете си имаме така възможност (мина ни през ръцете). Ето.
Й: Я бе доведи я обратно. Не ме ядосвай!
Ердил: Добре! Ти нали не искаш, но ...
Й: Щом казвам върни я обратно!
Ердил: Бате, на това пусто място, никой нямаше да разбере.
Й: Какво ще кажа на баща ми? Ако се изправи среще него  и му каже: "Твоят син ми стори това и това..." Какво ще кажа аз.
Ердил: Бате, кой може да ти стои насреща, а?
Й: Какво означава кой може да ми се меси бе? А? На баща ми знае ли се лявата му и дясната му стара (предвидим ли е, т.е. че не е предвидим). Ще ме обеси. (2). Ще ме обеси на тавана с краката надолу.
Ердил: Бате, агата не би ти сторил нищо.
Й: Качи я бе, качи я! И без това сме закъсняли.
 Отначало си е бил план на Чолак ага, но не предвиди кървавия развой.
20:32 -22:08
Й: Натисни газта. Натисни! Много бавно караш!
Ердил: Бате, изпусна много голяма възможност. Не ме послуша.
Й: Тази възможност ще се върне разбира се.
Вахап: Ага, сега когато  дойде тази госпожа аз какво да й кажа: "Аман госпожо да ви целуна ръката, полата!". Или ще се дръпна настрана и ще чакам. Какво ще правя?
Хашмет: Ще видим какво е ситуацията, Вахап. Накрая нека първо да доведат жената, пък... Първо ние двамата много ще се изненадаме. Т.е. и ти и аз ще сме в шок. До такава степен.
Вахап: Разбира се (2). После: "А бе Йозхан, отвлякъл си госпожата!" и пр. Нали?
Хашмет: Още що я видим  на този нашия ще му ударя два и ще му кажа: "А бе ти ханъмаа ли отвлече? Съжалявам, ханъмаа! Нашият син на своя глава е направил нещо." Ще нахвърлям нещо и ти  ще се включиш според ситуацията.
В: Между другото ще знаят, че отвличането на ханъмаа е дело на Йозхан. Ааа?
Х: Напълно! Ще си помисли, че моя глупав син е направил грешка и аз много се засрамих! Хм.
В: Хаа. Кълна се добра история, ага. Много добра история.
Х: Хареса ли я? Чакай да видим. Нека първо да дойде, тогава...
В: Ага, ние си изпратихме ханъмаа вкъщи, Йозхан си остава с изядения пердах. После какво ще стане?
Х: После аз ще започна да я навестявам ханъмаа и ще й кажа: "Дай това и това да правим заедно". После изведнъж току си виж как  цяло Чукурова ще види  как Чолак е погъълнал ханъмаа. Хахаха.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 21:38 от yakut

# 698
Привет!
Якут, много благодаря за преводите! Flowers Bouquet Страхът на Йозхан от баща му спаси Зюлейха. На този Ердил боят му е малко.

Ваня, да не би Серпил да се сбогува със сериала с тази снимка Flushed

Честит рожден ден на Хилал! Да е здрава и много щастлива! Balloon Birthday Balloon

Пламен, в кошчето би трябвало да е Лейла. В предни постове питах кога се върна Керем Али в конака, нали Фикрет го занесе при Назире преди сватбата на Зюлейха и Хакан. А сега се обажда на Лютвие понеже бил с температура. Показват една и съща сцена на спящи деца, Аднан не участва в други сцени, а когато показват Керем Али и Лейла - във всяка серия са различни деца. Които са им под ръка Joy
От сета вчера

Сутринта изпратих Ергюн по живо по здраво /пътуваше с колата/, но съм подранила - Вахап е жив. Joy

Чукурова плодородна земя

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 17:04 от LU4IQ

# 699
Привет.
Може да нямат възможност да снимат често децата, но поне кошчето да сменят 😃. Изглежда някак глупаво като ни покажат, че Лейла би трябвало  да лежи вътре . Как 2  годишно дете ще се побере в това малко легълце. Впрочем ние не знаем Лейла и Керем Али на колко години са, въпреки, че вече трябва да са поне на 2 години и няколко месеца, съдейки по това, че Аднан вече е на 4 и половина. Зюлейха забременя с нея, когато Аднан още нямаше годинка. Поправете ме, ако се бъркам. Още когато празнуваха 4-ят му рожден ден Лейла вече трябваше да е пораснала, а тя изглеждаше като 6 месечно бебе.

# 700
Здравейте Flowers Cherry Blossom,
Благодаря за коментираното! Flowers Hibiscus
Якут, благодаря за превода и разяснението!🌺
И според мен, Лейля и Керем Али трябва да са на две години. Вече е минала година и половина от смъртта на Йълмаз (плюс няколкото месеца възстановяване на Зюлейха, които само изписаха, като минали). А, Керем Али би трябвало да е около 6 месечен, когато Йълмаз почина. Помня, че беше на около 4 месеца, когато още бяха в малкия конак и Мюжгян се караше на Йълмаз, че го изкарал навън и т.н. После беше историята с лентата, бягството на Мюжгян, връщането й, опита за самоубийство и после прострелването на Зюлейха, после истината за Аднан, планове за бягства Зюлейха-Йълмаз и т.н. - още 2-3 месеца най-малко.Така че, децата са на две години, даже и повече. Thinking Просто винаги ни ги показваха като бебета и сега ни е трудно да се ориентираме. А, Аднан вече трябва да е на 5.
Flowers Four Leaf Clover

# 701
Здравейте! Animal Bee
Якут, благодаря за превода! Flowers Bouquet
Лучия, Серпил е публикувала снимката, Сарачоолу я е репостнал в туитър и в инстаграм само с нейния текст, никъде не става дума за сбогуване.
Вахап няма да е дълго жив. Grinning
Мен не ме вълнува въпросът с възрастта, хубавото е, че щадят децата. Те не съответстват на възрастта в разказа, но е маркирана разлика между тях. Останалото трябва да си го представяме. Според мен, кошчето и портбебе-то използват за улеснение, защото, когато сцената позволява това,  те са празни, без ние да виждаме това. Ако трябва да ни покажат дете около две години, то не може да се разнася по този начин и трябва винаги да присъства, но това не е нужно. Така, както беше използвана кукла при падането от балкона. Или пък повтарят сцената в детската стая, където децата винаги спят. Ограничават доколкото е възможно присъствието на тези малки деца на сета. Включват ги само, когато това изисква сцената. Сигурно и трудно намират такива деца за участие, а и заради вируса. Аднан, който е в главната детска или по-скоро в ролята, продължаваща най-дълго, е реалиситчен. Лейля и Керем Али ще минат в тази възраст, в която ни показват новата Лейля, и скоро тримата ще бъдат деца, а не дете и две бебета.

Хората, свързани с Чолак, са най-ниското ниво, всичко лошо присъства в тяхното поведение: възпитание на дете чрез бой, лъжа, унижение, цялостната „концепция“ на двамата в колата за жената, особено пък когато тя е г-жа на Чукурова.
Интересното беше, че докато синът говореше на бащата – по-скоро го обвиняваше, той стоеше през цялото време с пистолет, насочен към него. В последния миг обърна пистолета към себе си и се простреля: сякаш прострелването дойде вместо отговора на бащата към казаното от сина, отговор, който баща като Чолак е дал предварително, още с възпитанието. Това беше колкото самоубийство, толкова и убийство на син от баща.  Йозхан се спаси от затвора за убийството на двете жени – не се и съмнявам, че Чолак него щеше да изпрати там, въпреки, че той го накара да избягат; спаси Зюлейха – може би е имало и нещо добро в този човек, задушено от авторитарния баща; но същественото е, че Чолак, а с него и всичко, което той представлява, няма да има продължение.

Balloon Честит рожден ден на Хилял! Balloon
Да се сбъднат всичките и желания!

# 702
Здравейте Flowers Cherry Blossom
Благодаря за всичко споделено!🌺
Честит рожден ден на Хилял! Лични и професионални успехи и най-вече да е жива и здрава! Yellow Heart
Много неприятни сцени с Чолак и хората му. Той сякаш и бързо прежали сина си и продължи да мъдри мръснишки игрички. Много ми е интересно за този указ за земите. Прокурорът сякаш претупа темата, когато го извика на разпит и така лъжливите изявления на Чолак, че му били отнели земи продължават да се носят в пространството; виждаме и последиците...страх в хората и своеволия и агресия от едни престъпници.
Flowers Four Leaf Clover

# 703
Честит Свети Валентин и Трифон Зарезан! Heart Wine Glass Wine Glass

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1493187015487246337/pu/vid/ … I6oFgd.mp4?tag=12

Честит рожден ден на Ибрахим! Balloon Birthday Balloon Да е здрав, щастлив и удовлетворен от всичко, което прави! Heart

Поздрави от Бирдже - партньорката му от сериала "Черно - бяла любов"

https://www.instagram.com/p/CZ9PKFPoT_w/

Да се надяваме, че довечера в Чукурова ще изненадат рожденика с парти. Tada Trumpet

# 704
Честит Св. Валентин и Трифон Зарезан!💕🍷
Честит да е Ибрахим! Здраве и успехи! 🍀
Аз наваксвам със сериите.
Чудя се, защо Фикрет не проучи из Испарта казаното от АКадир за Мехмед Кара. Яд ме е, че е бездеен. Лютфийе също нищо не прави, а видяхме, че има добри познати на постове и то в Истанбул. Да видим, дали някой от тях ще се размърда.

Общи условия

Активация на акаунт