Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №23

• 22 416
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Лютвие е наясно, че са скроили капан на Фикрет.

# 76
Мисля донякъде Бетюл беше наясно с плана на Акадир,  но не и в частта с филма, в който се вижда как прехвърлят наркотика от камиона в колата и така изглежда, че наистина те са трафикантите.

# 77
Якут, манипулирали са записа. Пускат го обратно, така че да излезе, че Фикрет и Четин вадят наркотиците от колата и ги слагат в камиона...т.е. да ги пренасят. Защото иначе, ако се види, че ги вземат от камиона, то друг ги е сложил, както си и беше. Та, при разпит истината и версията на всички за събитията би била логична и нямаше как да ги обвинят. А, сега, все едно, че ги слагат наркотиците и искат да използват камионите на Яман за контрабанда или че просто искат да натопят Мехмед Кара, ако Фикрет нещо започне да говори срещу него пред всички.
Лютфийе се усети. Дано помисли малко, как е разбрал АКадир...след като каза на Бетюл.
Хакан си няма хал хабер от нищо. Много ми е "хлъзгав" този мъж, не е искрен, нещо...не ми харесва. Ибрахим е страхотен в тази роля, но героят ми е антипатичен за момента.

# 78
Зюлейха с фотоапарата като Хюнкяр, която ги снима с Йълмаз и децата преди поредното бягство.
Голямо семейство, и Юзюм си има вече семейство, Хюнкяр я беше записала за училище, беше и купила чанта и дрехи, със Зюлейха мечтаеха за сватбите на децата и как ще учат в Европа. Тази картина е в контраст с Вахап и неговите другари, които са от друг жанр. Има бъдеще Чукурова, няма страшно.
Такова отвличане не бяхме преживявали. Е, няма да му се сбъднат мечтите на Абдулкерим. Но как ще се освободят девойките снаха и свекърва...А и Фикрет.

# 79
Дана, Лютвие  няма да  се усети за Бетюл в този момент, но по- нататък като се натрупат повече факти срещу Бетюл ще започне да нарежда пъзелите. Лютвие е умна жена. Само че сглупи като се довери на Бетюл. Самата Бетюл е много тъпа, защото не осъзнава колко опасен е Акадир, а и представа си няма за психопата Вахап.

Дана, благодаря. Гледам на лаптопа и когато пиша малко ми се губи от визулната страна на филма. Затова, предавам това което чувам, но ми се губят някои неща, като например целувката на Зюлейха с Мехмет, която изгледах по- късно.

# 80
Мисля, че самият Хакан бей ще помогне на Фикрет, защото трябва да бъде приет от всички в конака 100%, без съмнение.

# 81
Ваня, Лютфийе трябва да приеме и да печели време. Нека мислят, че тя предпазва Фикрет. Според мен, тя обаче трябва да рискува и да каже всичко на Фикрет - в лятната вила. Преди това трябва да го подготви. Фикрет е длъжен да порасне и то бързо. Друг изход няма. Пръстенът на Фекели трябва да му даде и сила и път.
Лучия, Хакан ще остане "на тъмно". Как ще разбере цялата история, че да помага на Фикрет. Първо трябва да разбере за телефонния разговор, после, че онова момче е убито всъщност, после да събере 2 и 2 за историята с наркотиците. Сложничко ми се вижда за Хакан. Дано греша и да ме изненада.
Якут за целувката: вече втори път ми изглежда, че се целуват не по устните, а в края на устните, т.е. по бузата. Много неестествено...т.нар "маркиране" при актьорите. С Демир и Йълмаз беше много по-добре. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 82
И аз така мисля, че Хакан ще спаси Фикрет, защото се нуждае от одобрение в конака, а и за да спрат да го разследват кой е. Ако се прочуе с добри дела може би си мисли, че хората ще спрат да се ровят кой е той. А как смята да се появи като Хакан Г., защото това рано или късно трябва да стане, ако има почтени намерения към Зюлейха.  Време е да се замисли над това. И за друго трябва да се замисли - за натрупаните грехове, защото и те ще го следват по петите като сянка.
Дана, наистина целувката им се получи като в  старите черно бели филми. Все едно си мачкат главите. Малко смешно и нелепо  се получава.

# 83
Дана, покрай годежа, който няма да се състои - Бетюл не може да не каже на Фикрет какво е видяла, и Зюлейха ще научи, ще стигне и до Хакан.

# 84
Общо взето, говорят когато не трябва и мълчат - пак когато не трябва нашите положителни герои. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 85
Дана, такъв е пътят на Фикрет, но е много опасен. Следя разговора за него, който водите. Фикрет не само преживя много загуби, но той има много неща за осмисляне, за което няма отделно време. Братството го обърка напълно, човек отстрани дори не може да си представи какво ново нещо е това изведнъж да имаш брат. Фикрет не успя да остане на границата на семейството - братята общуват извън семейството на всеки от тях, той влезе вътре в семейството на Зюлейха и Демир. Не защото е лош, а защото е объркан и понеже  от дете е жадувал да има семейство, е  като омагьосан. Аз мисля, че неговото не е точно любов към Зюлейха. Той има нужда от близки хора. Много е приятен Фикрет като душевност. Бетюл е студена, тя не е за него.

# 86
Споделям написаното от Ваня за Фикрет - само един ден имаше брат, а после - снахата някак замести брата в съзнанието му.

Фрагман 1 за еп. 116

https://video.twimg.com/amplify_video/1466501672356745217/vid/12 … qlVjtY.mp4?tag=14

Сгодиха го. Sob

# 87
Да, Фикрет имаше за брат Йълмаз, сега и Четин, но е съвсем друго с кръвен брат и жадувано приемане от кръвен роднина и батко, както стана с Демир. За Фикрет това значеше много, заради травмата в детството.
Полицейска кола чака Фикрет и то май след годежа. Дали АКадир не е решил да действа радикално, да прати анонимно лентата на прокурора и да отстрани Фикрет, защото иначе ще изпусне Бетюл и тя ще стане Фекели.
Thinking

# 88

Дана, за това говориш, нали Grin

Кадир няма да преживее изневярата на парижанката Wink

# 89
Лучия , да имнно за тази целувка. Същата беше и първата в ресторанта. Устните на Зюлейха не са толкова надолу и встрани...няма как, но се вижда най-добре в движение. Още първият път ми направи впечатление, даже помислих, че я целува по бузата и после като повторих сцената, осъзнах, че явно трябва това да е целувка по устните, но...Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 23:51 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт