Отговори
# 840
Много благодаря за информацията! А всъщност какви трябва да са интервалите на будуване при едно дете, което току що е преминало на 1 дрямка? И с каква препоръчителна продължителност на дрямката?

# 841
Много благодаря за информацията! А всъщност какви трябва да са интервалите на будуване при едно дете, което току що е преминало на 1 дрямка? И с каква препоръчителна продължителност на дрямката?

Здравейте,
Аз лично съм привърженик на фиксиран график при преход към 1 дрямка.
За да се приеме, че преходът е приключил интервалите трябва да са поне 5/5 или 5/5:30 - нормата е доста широка, спрямо индивидуалните нужди.
Същото се отнася и до дневния сън - до 3 часа, спрямо индивидуалните нужди

# 842
А какъв и минималният първи интервал, на който може да се почне прехода към 1 спане? Много бавно го увеличаваме него. Сега е на нещо 3:15/3:45/4-4:10 с по-дълга първа дрямка.

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 11:37 от Одри ♡

# 843
И аз благодаря много за информацията!
Към горния въпрос добавям още един:
При първи интервал 4ч. и започване на дрямката в 11,30-11,45ч., какъв би следвало да е вторият интервал с режим на една дрямка, така че детето да не натрупа умора?

# 844
Здравейте!
Ако детето заспива в рамките на 30мин или повече за нощен сън-след като си изпие млякото започва да става,да сяда,да си хвърля залъгалката и пак да я взима,но не плаче и не киселее,значи ли че трябва да се удължи интервала,който е преди самия сън?
Питам ,защото при моят син 1г.+ е мн важно да се нацели моментът,ако започне да киселее,значи е преуморен ,този момент е пропуснат и е трудно се успокоява, за да заспи,така че това не може да е индикация при него.В тази връзка мн ме е страх да удължавам интервали...
Дневният сън не надвишава 2 или 2,5 ч....Много,много рядко е 3ч.

# 845
А какъв и минималният първи интервал, на който може да се почне прехода към 1 спане? Много бавно го увеличаваме него. Сега е на нещо 3:15/3:45/4-4:10 с по-дълга първа дрямка.

Здравейте,
Минимум 3:30 в дните с две дремки. Имайте предвид, че интервалите при една дрямка са поне 5-часови.

# 846
И аз благодаря много за информацията!
Към горния въпрос добавям още един:
При първи интервал 4ч. и започване на дрямката в 11,30-11,45ч., какъв би следвало да е вторият интервал с режим на една дрямка, така че детето да не натрупа умора?

Здравейте,
Поне 4:45-5. Избягвате натрупването на преумора с редуването на 2/1 дремки.
За протокола - за мен това е най-непроятният преход и доста продължителен като време, тъй като разликата в интервалите е значителна, но пък после става изключително лесно с режима Simple Smile

# 847
Здравейте!
Ако детето заспива в рамките на 30мин или повече за нощен сън-след като си изпие млякото започва да става,да сяда,да си хвърля залъгалката и пак да я взима,но не плаче и не киселее,значи ли че трябва да се удължи интервала,който е преди самия сън?
Питам ,защото при моят син 1г.+ е мн важно да се нацели моментът,ако започне да киселее,значи е преуморен ,този момент е пропуснат и е трудно се успокоява, за да заспи,така че това не може да е индикация при него.В тази връзка мн ме е страх да удължавам интервали...
Дневният сън не надвишава 2 или 2,5 ч....Много,много рядко е 3ч.

Здравейте,
Ако детето заспива за повече от 20 минути, значи интервалът е твърде кратък.
Ако още е на 2 дремки, два часа и половина дневен сън най-вероятно идват много.

# 848
  • до най-прекрасния мъж
Наистина е доста неприятен преход. Само като си помисля този от 3 към 2 каква мъка беше, сега изобщо не знам как ще направим този от 2 към 1. За щастие, е последен преход, после ще стане доста по-лесно.
Благодаря много за съветите, понеже сме на подобна тематика доста момичета тук, почерпих идеи. Моята госпожица засега заспива на 4:05-4:10 втори интервал. Явно засега й е нужна тази втора дрямка. Ще й я оставя поне до след празниците, пък после ще видим как ще е. Сега прочетох, че е и в скок на растежа и това е възможно да повлиява при нея за това трудно заспиване. Ако започне да я отказва в един момент, ще я пробвам на 1. Тя е от децата, които късно преминава на по-малко дремки, затова се учудих, че започна да заспива трудно.
Весели празници от нас и много наспани бебета и родители.

# 849
Наистина е доста неприятен преход. Само като си помисля този от 3 към 2 каква мъка беше, сега изобщо не знам как ще направим този от 2 към 1. За щастие, е последен преход, после ще стане доста по-лесно.
Благодаря много за съветите, понеже сме на подобна тематика доста момичета тук, почерпих идеи. Моята госпожица засега заспива на 4:05-4:10 втори интервал. Явно засега й е нужна тази втора дрямка. Ще й я оставя поне до след празниците, пък после ще видим как ще е. Сега прочетох, че е и в скок на растежа и това е възможно да повлиява при нея за това трудно заспиване. Ако започне да я отказва в един момент, ще я пробвам на 1. Тя е от децата, които късно преминава на по-малко дремки, затова се учудих, че започна да заспива трудно.
Весели празници от нас и много наспани бебета и родители.

Да, определено това е темата тези дни Simple Smile
Да напомня за прехода от 1 към 0 дремки, но има доста време до там.
Настоящият преход е неприятен, защото е много продължителен, но не бива да ви притеснява, после многооо време ще сте с еднакъв режим, което определено си заслужава. При всички положения обаче, ако ще имате срещи много роднини и пътувания, не е подходящ момент за промяна.

Светли празници и спокойни нощи!

# 850
  • до най-прекрасния мъж
От 1 към 0 е около 3 г или по-късно, нали? Тогава поне ще говори и ще може да каже кога й се спи, кога не е уморена и просто ще полежим и така. Сега има дни, в които се чудя дали не й се спи, дали няма нещо друго, което я притеснява. Изобщо с неговорещо бебе, изразяващо се само с плач и мрънкане определено не е лесно. Надявам се да не ме опровергаете, че натам става една идея по-лесно Wink

# 851
Здравейте!
Искам да Ви попитам каква е нормата за сън (сумарно) на двумесечна бебе? И как е най-добре да се структурира?

# 852
От 1 към 0 е около 3 г или по-късно, нали? Тогава поне ще говори и ще може да каже кога й се спи, кога не е уморена и просто ще полежим и така. Сега има дни, в които се чудя дали не й се спи, дали няма нещо друго, което я притеснява. Изобщо с неговорещо бебе, изразяващо се само с плач и мрънкане определено не е лесно. Надявам се да не ме опровергаете, че натам става една идея по-лесно Wink

При някои деца дрямката може да отпадне и към 2.6 години, но по-често е след 3.
Няма да ви опровергая - в пъти по-лесно е, когато ходят и говорят. НО това, че говорят далеч не значи, че си казват, когато им се спи, даже борбата става по-голяма Simple Smile

# 853
Здравейте!
Искам да Ви попитам каква е нормата за сън (сумарно) на двумесечна бебе? И как е най-добре да се структурира?

Здравейте,
Сумарно 14-17 часа сън за денонощие, разпределени в 4-5 дневни дремки + нощен сън

# 854
Здравейте.Бебето ми е на 3 месеца, с рефлукс е по принцип, но с антирефлуксно АМ няма проблем, храни се с кърма и се дохранва с АМ. Проблема не е от сега, а от преди 2 месеца. Бебето не иска да спи когато се слага в легълцето си, в количката също не спи, дори сме пробвали и на спалнята-отново без ефект. Заспива само когато е гушнат или в столчето в колата. В момента в който го поставим на друго място се буди. Какъв може да е проблема и какво може да се направи за да спи бебето спокойно?

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 20:00 от Дая/

Общи условия

Активация на акаунт