Августови бебета 2022

• 22 215
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Аз направих голяма простотия в дните около положителния тест. Имахме домашно направена пастърма - домашно месо, взето от познати на познати. Опитах малко, 1-2 парчета, все още беше недостатъчно изсъхнала. Чак след като хапнах, се усетих, че не трябва. След сигурно седмица пак опитах, този път го минах през еър фрайер. Сега се шашкам и чета, да си пусна изследвания за токсоплазмоза, може би и листериоза... И какво се случва, ако се установи нещо всъщност?

# 301
iskambebe1, rosinkaaaaa, famma_vanila , Bool , Lilium , добре дошли момичета, лека и успешна бременност!
Faja , на мен доктора ми пусна кръв от шийката още на прегледа и ме предупреди , че може да имам зацапване ден два от лекарството за спиране на кръвта , което е с йод.
Sparrow силна жена си ти да минеш през толкова трудности.
Барбалена, exberry,  моя преглед беше в 5 + 1 и даже "някакви структори" нямаше в черното петънце.Не мислете негативно, било е рано.
маноела имаш доста несъобразителна приятелка, на майка ти сигурно и е станало доста тъпо да разбере по този начин.Аз затова ще се въздържа за сега от фейсбук.
Аз иначе вече съм казала на родителите и свекърва ми, тъй като и нещо лошо да се случи недай Боже , пак ще им кажа и няма смисъл да крия сега.
еxberry и аз снощи се пробвах с безалкохолно вино , много е смотано наистина ама за събирания с хора става 😀
pamiinka и аз ползвам Feia - пълната версия .
Относно как искаме да раждаме , аз бих се пробвала нормално , ако няма нещо притеснително , но още на първия преглед док ми каза , че съм прекалено малка и най - вероятно ще съм секцио.Та ще поживеем, ще видим.Успех с прегледите на всички , моя е във вторник и нямам търпение!

# 302
  • Асеновград
Ох, само да стигнем до начина на раждане ще го обсъжаме много, за себе си знам че ще съм секцио, имах март месец лапароскопия заради извънматочната, имам и проблеми с очите-късогледство, и като цяло и да нямах никакви показания пак щях да съм секцио, не ме притеснява операцията толкова колкото естественото раждане.  Само да дойде време и да ги износим до край, както и да е раждането ще съм благодарна че ще имам бебе.
 Иначе аз на майка ми казах вече и на една приятелка, и на шефовете ми, както и на личния лекар, след прегледа ако всичко е наред смятам на останалите роднини да кажем по Коледа, пък то всичко може да се случи, писна ми да се притеснявам само, ще мисля положително и се оставям на вселенската мъдрост!😂

Майка ми на Бъдни вечер има рожден ден и винаги по традиция се събираме у тях да празнуваме, и освен постните ястия има и всичко друго, тя накупила луканки, филе Елена, вика можеш ли да ги ядеш, викам само ако ги изпека набързо😅 ама това са бели кахъри.
Фрешове правя аз там където работя и си правя всеки път като съм на работа, си правя с джинджифил и червено цвекло, много са полезни, а от джинджифила минава гаденето ако имате такова. На мен рядко и по-малко ми се гади, но хапвам или солени крекери или джинджифил и ми минава. Смутита също пия.
Мурсалския чай бил забранен по-време на бременност, не го знаех но моята шефка ми го каза, тъй като те отглеждат мурсалски чай. И като цяло не всички билки са позволени при бременност.
 А за пълния списък храни забранени при бременност може да гледате в ютуб има две видеа на agleu тя много добре обяснява, кое не може и в какви количества да се консумира.

# 303
Това бебче живот и здраве ще ми е 2-ро,имам кака на 8г.раждах в Торакс Пловдив и съм доволна,с първата бременност повръщах страшно много,даже до самия край,засега с тази ми става лошо,гади ми се,но се търпи Simple Smile Simple Smile

# 304
Здравейте и от мен!
Плахо се включвам в отбора с термин 02.08.
ПРМ на 26.10, по калкулатор 6г.с и 4 дни. Вече направих два импулсивни прегледа от нетърпение - на единия се видя единствено сакче, на втория и ембрионален зачатък, но не и сърчице Confused Освен това, докторът определи , че бременността отговаря на 5 г.с и 2 дни, тоест изостава немалко.
Другата седмица планирам пак посещение, но вече при моя си лекар от първата бременност и много горещо се надявам на добри новини, защото усещам как стресът ме съсипва…
Изчетох ви от страница 1 и се радвам, че се формира супер компания! Пожелавам на всички ви лека бременност и здрави бебенца на финала! Simple Smile Надявам се и аз да остана до край в редиците Hands Pray
Здравей моя ПРМ също е на 26.10 на 9.12 бях на преглед на ехотрафа се видя пулс, но лекаря ми също каза че отговаря на 6с 2дни и че изостава. Още не мога да разбера как изчисляват седмиците.

Здравей, на 9.12 си била точно в 6 г.с +3 , аз бях на 8.12 не се видя пулс и ми казаха, че ембриона изостава точно със седмица. В пълен ступор съм оттогава и само се моля да не е бил прав доктора и наистина да е претупал прегледа, както и ми се стори де…

# 305
Добре дошли на всички нови попълнения 🍀
Относно раждането, аз съм голям диоптър късогледство и открай време си знам, че вероятно ще е секцио. Въпреки че последно като говорих с офталмолог ми каза, че дебелината на ретината е основният определящ фактор, не диоптъра. След първото тримесечие ще направя необходимите изследвания и ще го мислим. Иначе мисълта скалпел да ми опре до кожата далеч не е по-успокоителна от родилните болки. Но да стигнем до пухкав финал, болките ще ги изтърпим каквито и да са.

# 306
iskambebe1 - и аз така го изчислих , че според ПРМ на прегледа си била 6+ 3 , ако доктора го е видял с размери 6 + 2 реално никакво изоставане не е било Освен това на цикъл 30-35 дни овулацията със сиг е била по - късна и е нормално да има някакво разминаване в размерите.famma_ vanilaмисля , че и при теб логиката води до същия извод.И на мен лекаря ми каза , че сакчето отговаря на 4та,5та седмица ,когато бях по ПРМ в 5+1 (демек началото на 6та).

# 307
Много ме вълнуват вашите разкази за първия преглед. Моят такъв предстои след 2 дни и нямам търпение. Ще съм в 6седмица-6седм+0дни. Дали  ще е рано за сърчице?
За момента само таткото знае, на останалите роднини взехме единодушно решение да кажем на по-късен етап.

# 308
Много се притеснявам понеже освен бебчето,лекаря ми видя и киста:disappointed:

# 309

Не се притеснявай, най-вероятно става дума за киста на жълтото тяло, която се развива от спукания фоликул, произвежда прогестерон и е жизнено важна за запазване на бременността до 3 месец. После ще изчезне и плацентата ще произвежда прогестерона.
Дори да става дума за друга киста, не се шашкай, тя няма да попречи на бременността. Ще я наблюдават и в повечето случаи изчезва сама. Не е заплаха за бебето 😉

# 310
Не се притеснявай, тя ще изчезне. Моя приятелка изкара прекрасна бременност с миома и не и създаде проблеми.

# 311
Хора, да ви се оплача аз съм много зле днес..сутринта, след като отпих една глътка кафе, се започна едно адско повръщане. До сега само понякога ми е ставало неприятно от някакви миризми, но да ми се гади и да повърна, не се е случвало. Направо съм като парцал, нищо не мога да хапна само пия чайове, даже лекарствата не мога да си изпия, чувствам се като болна🤮
Rosinkaaaaa, честито и не се шашкай! Много жени имат кисти и това не е довело до някакъв проблем. Аз съм с поликистозни яйчници и единствения проблем би бил по-напред, ако някой от фоликулните кисти реши да расте много и да се спука, тогава може да се получи рязко падане на кръвното, но не е опасност за бебчето. Наблюдават се кистите и това е, споко😊

# 312
  • София
Пробвай чай от джинджифил или нещо кисело. Кока кола на малки глътки също.

# 313
Хора, да ви се оплача аз съм много зле днес..сутринта, след като отпих една глътка кафе, се започна едно адско повръщане. До сега само понякога ми е ставало неприятно от някакви миризми, но да ми се гади и да повърна, не се е случвало. Направо съм като парцал, нищо не мога да хапна само пия чайове, даже лекарствата не мога да си изпия, чувствам се като болна🤮
Rosinkaaaaa, честито и не се шашкай! Много жени имат кисти и това не е довело до някакъв проблем. Аз съм с поликистозни яйчници и единствения проблем би бил по-напред, ако някой от фоликулните кисти реши да расте много и да се спука, тогава може да се получи рязко падане на кръвното, но не е опасност за бебчето. Наблюдават се кистите и това е, споко😊

Скъпа аз с първата бременност бях така,много повръщах и до самият край,пробвай се да хапнеш някакви сухари,препечена филийка,сутрин още кто станеш,дано се оправиш мила❤️❤️❤️

# 314
Аз с първата бременност повръщах толкова много, че не можех дори да пийна глътка вода. Можех да го карам само на кисели ябълки. А с тази бременност ми е гади толкова много, че ми иде да се гръмна. Все си мисля, че ако повърна ще ми олекне, но като се сетя колко по зле е като повръщаш и всичко ти гори по стомаха и хранопровода... за сега го карам на плодове, зеленчуци, айрян

Общи условия

Активация на акаунт