Препарати за съдомиялна - 12

• 60 636
  • 729
  •   2
Отговори
# 480
  • Пловдив
+1 за Sun/Svelto expert extra power!

# 481
  • Варна
Уф, чета ви и засега не мога да отсея какво да ползвам - 3 от 5 членно семейство усещат мириса  от таблетките и твърдят, че им променя аромата на напитката. Май ще си мия на ръка.

# 482
На който му мирише да си мие на ръка Simple Smile Simple Smile
Никога не ми е миришело на нищо? Феъри ползвам бомбички в миялна 45 см.
Имаш ли опция за допълнително изплакване?

# 483
  • Варна
Имам, ама... Да речем, че ще мина на по-дълга програма. И аз с Феъри, даже днес пак се заредих от Била, че с намаление... И моята миялна е 45см

# 484
Сега мих една тава набързо  в мивката, че не се събра - верото смърди много повече от таблетката.
Изобщо не се впечетлявай на коментари. Чак пък такива претенции..

# 485
  • Paris, France
И у нас е имало оплаквания от мирис на таблетка, но става дума за огромна таблетка за загорели тави. От капсулите на Фейри няма оплаквания засега.

Ако може да мивте чашите и чиниите отделно от тенджерите, то всеки гел би ги измил идеално. Може спокойно да се сложи половин и даже четвърт доза. Дори и да остане лека миризма в миялната, чашите не миришат. Същото важи за праховете. Важното е в миялната да няма мазни тигани и тави, както и чаши от чай и кафе с налеп, защото си остават мазни и с петна. Finish 0% мирише на ябълка леко, но еко геловете не миришат. Утре ще подуша Arbre vert и един друг и ще пиша кой не мирише.

Идея е да се ползва по-дълго програма с по-висока температура ако съдовете го позволяват. Тогава изсъхват по-добре и в машината остава по-малко миризма. Вчера мих спешно на едночасовата с Feiry P+ И като я отворих, излезе пара със силен мирис. На 2.5 и тричасова програма това не се случва, дори и на 50°С.

И третото е този, на когото чашите миришат да си ги изплаква преди да налее питие вътре. 🥳   

Геловете на Финиш и Финиш ultimate са на хубава промоция. Отзиви за този:

Синия имам предвид, не зеления. От зеления имам доста, но не мие налепи и мазно. Синият би ли измил тави? Има ли нужда от гланц? Чашите лъскави ли остават.

Двоумя се и за ултимейт капсулите, че излиза 12-13  лева за 64 таблетки.

Някой тествал ли е новият Finish ultimate plus? Този:

https://www.finish.fr/produits/detergents/ultimate-plus/

Как е спрямо FP+? Кой мирише по-приятно, лимоненият или синият? Благодаря.

# 486
Относно миризмата по съдовете, ние също не я понасяме. Първо ползвах два вида капсули Finish - супер парфюмирани и не се изплакват добре. Сега ползвам прах на denkmit и съм много доволна - измива префектно, не мирише на нищо. Не разбирам защо някой би си ароматизирал чиниите, ама ей на, щом и специални ароматизатори се продават... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 14:13 от Елмайра

# 487
  • София
Не разбирам защо някой би си ароматизирал чиниите, ама ей на, щом и специални ароматизатори се продават... Rolling Eyes

Ароматизаторите се продават, за да ароматизират въздуха в съдомиялната - да може като я отвориш, да те лъхне на чисто, а не на каквото последно си готвил. Те не оставят аромат по съдовете.

По съдовете не трябва да остава аромат, независимо от препарата. Според мен, наличието на такъв означава или лошо изплакване, или предозиране. И в двата случая, ако намалите препарата, би трябвало съдовете да не миришат.

На повечето таблетки и капсули пише, че са за 60-сантиметрови съдомиялни, което означава, че използването им в 45-сантиметрова машина може да се счита за предозиране. Затова предпочитам прахове и гелове - за да мога да ги дозирам. Геловете миришат силно, но след измиване по съдовете не остава миризма, поне при мен.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 16:04 от Vilemina

# 488
Благодаря, много полезно разяснение. Не знаех за размера на миялните честно казано. На указанията на нашата е обърнато внимание само на дължината на програмата.

# 489
  • София
Като си купихме миялната миех с таблетките на Amway - бяха си супер, режех таблетката на 3!! и си ми стигаше идеално. После нещо преместиха производството и, както може да се очаква, повлия на качеството. Една трета таблетка не миеше вече, почнах да режа на две и в крайна сметка реших, че не съм толкова богата. От тогава смених на Лидълските - All in one - идеални са ми, една таблетка режа на две, с миялна за 12 комплекта съм. На никого нищо не му е миришело. Гланц купувам на Медикс, доволна съм и от него. Единствено веднъж бях прекалила със солта и бая време съдовете бяха солени, решила съм повече да не слагам, нали All in one - значи трябва всичко да си има в таблетките

# 490
  • Paris, France
Размерът има значение доколкото в 45см се слагат по-малко съдове и съответно има по-малко мръсотия. В днешно време 45см може да мият и с повече вода от 60 сантиметрова, която е висок модел. Приятелка си купи модел на Бош, 60см, който на еко програма мие със 7.5л вода. Има друга съдомиялна Бош, настолна, за 6 комплекта, която мие с 8 литра. Интересното е, че с едни и същи капсули малката настолна си мие вече 11та година, а новата се запушваше непрекъснато и накрая от запушването се скапа електрониката, та смениха платката. Техниците и казали да мие само с прах или гел и да слага максимум половин доза.

Ако сега си купувам миялна, ще гледам да е възможно най-неекологичната. За съжаление високите модели с удобни кошници са вече само от супер екологичните.

Та, може и в 45см да се мие с капсули или таблетки ако посудата е мръсна. Идеално, през миене е добре да се мие с половин доза прах или гел и даже четвърт. В моята 60см слагам една трета от дозата гел, която е указана на опаковката. Всичко без загорели тави и тенджери се измива идеално. Тях ги мия с таблетка или капсула.

Аз обичам миялната и кухнята да миришат на Fаiry  P+. Съдовете не миришат никога и никой не се е оплакал. Единственото оплакване беше от Sun expert extra power, но защото бяха мокри. Той мирише на химикал, не на лимон. Лимонът доста успешно неутрализира индийските миризми. След слаб препарат миялната продължава да мирише на къри дори когато съм изплакнала посудата преди да я сложа. Ето още една идея - гответе къри и бирияни и никой няма да се оплаче от миризма на таблетки 🥳🤩😻.

И пак да помоля за отзиви от Finish gel и Finish ultimate plus 🙏🙏🙏.

Скрит текст:
Като си купихме миялната миех с таблетките на Amway - бяха си супер, режех таблетката на 3!! и си ми стигаше идеално. После нещо преместиха производството и, както може да се очаква, повлия на качеството. Една трета таблетка не миеше вече, почнах да режа на две и в крайна сметка реших, че не съм толкова богата. От тогава смених на Лидълските - All in one - идеални са ми, една таблетка режа на две, с миялна за 12 комплекта съм. На никого нищо не му е миришело. Гланц купувам на Медикс, доволна съм и от него. Единствено веднъж бях прекалила със солта и бая време съдовете бяха солени, решила съм повече да не слагам, нали All in one - значи трябва всичко да си има в таблетките

Помня ги Аmway. От 20г не знам дали се продават и къде. Преди 25г ми ги продаваше колежка. Прахът им беше невероятен. Имаха и прах за пране, от който посивялото излизаше снежно бяло. Уау! Жалко, че са ги развалили.

Сол не може да не слагаш. Дори и на максималното, чиниите не би трябвало да са солени. Вероятно не си затворила капака добре или е спукано отделението. Когато миеш с 3в1 трябва да натискаш копчето и машината намалява значително солта, която пуска. А настрои ли я според твърдостта на водата? На мене ми корозираха прибори и чинии докато разбера, че ни омекотили водата в квартала и я намалих. Оказа се недостатъчно, та вдигнах с 1 степен солта. След всяко зареждане плакнеш веднага, че може да ти разяде машината. 

Солта в таблетките е достатъчна за мека до средно твърда вода. В София няма нужда лоялната да пуска сол, но ако се изисква, се слага и се настройва на минималното.

# 491
При мен понякога йенските съдовете излизат с бели следи, като от капка, която се е стекла. Това от дозирането на солта ли е? Трябва ли да я намаля?

# 492
  • Paris, France
Не мисля, че е от солта. Недостатъчно гланц, миещият препарат е бил много, съдовете не са били достатъчно мазни и мръсни, за да се свържат с препарата и да неутрализират ензимите и останалото.

С Fairy Platinum plus и зеления гел на Finish не ми се случва никога. Ако не се случва всеки път, няма проблем. Ако е системно, първо се увеличава гланца. Като миех с прах беше настроен на максималното, а слагах четвърт доза прах. Ако има копче за допълнително плакнене е идея да се включи.

Отзиви за гела на Финиш???

# 493
Уф, чета ви и засега не мога да отсея какво да ползвам - 3 от 5 членно семейство усещат мириса  от таблетките и твърдят, че им променя аромата на напитката. Май ще си мия на ръка.

Това най-вероятно е ефект от лошо изплакване. При 45см и зареждане с по-чисти съдове е възможно да идва много цяла капсула. Пускай програма с минимум 3 изплаквания, ако имаш такава или ръчно си пускай програмата само плакнене след основната програма, може и няколко пъти. Гланц ползваш ли? Може и от него да мирише. Отвори веднага след приключване на програмата, издърпай долната кошница и ако по дъното на миялната има пяна - причината е ясна.

# 494
Здравейте, мога ли да пускам силиконови форми за печене в съдомиялната, знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт