Кауфланд - тема 52

• 57 902
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря за брошурата.
Магнитният сет за подправки бива ли го?
Моя ръждяса

# 421
  • Mostly in my mind
Не работят днес, да.
Честита Коледа. Simple Smile

# 422
Весела Коледа!
Захарта ми идва тъкмо по поръчка, че вчера сложих почти всичката на тиквеника, а останалата замина на скраб и сега нямам ни за сладкиши, ни за жулене в банята. Grinning

Отзиви за фритюрника с горещ въздухи дали си струва? Скоро го пускаха като че ли, но нямам спомен какво се е коментирало в темата.

Дописвам се, тиквата от брошурата беше много хубава и сладка. И печена, и на тиквеник стана разкошна.

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 14:47 от Дидичка

# 423
Честита Коледа!
Бъдете здрави и щастливи, късметливи и благословени! 🙂
Пиик ти този сет за подправки ли имаш(магнитния)...
Или от предното пускане (въртящата стойка)
Този и на мен ми допада, защото тези подправки, които най ползваш (3,4 броя) може да си ги лепнеш и на абсорбатора 😊

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 15:08 от Sofi_to

# 424
Весела Коледа!
Дидичка, как правиш скраб? 🙂
Ние не успяхме даже да я видим тази тиква в Кауфланд, но взехме от Лидъл едни мини тикви и също бяха чудесни! Предполагам, зареждат от същото място...Онзи ден тиквите в К. ми се сториха дори по-зле от тези в Л., вчера взех с големи предупреждения все пак от Л., но се изненадах много приятно. Ще пробваме и тези от К.

# 425
  • Mostly in my mind
Да ви кажа аз взимам изчистено и нарязана тиква от близкия пазар. Стига ми това, че трябва да я стържа. Няма кой да бели и да чисти. Много досадна работа е това. Blush

# 426
Долче, за скраб слагам захар, какао и няколко капки масло. Понякога слагам и флорална вода. И накрая старателно мия плочките в банята, че прилича на местопрестъпление.

Тиквата и аз едвам я хванах, три пъти ходих тази седмица и само веднъж имаше. Малки бяха тиквите, взех две, под 2 кг. бяха и двете. Ще отида и в неделя да взема още една-две, ако има.

# 427
  • София
Фритюрника с горещ въздух е добър.
Като мини-фурна с вентилатор е, има доста функции.
Аз го върнах след 2 -3 ползвания, защото си купих по-евтин от Била. Реших, че мога да го имам и да си спестя 100 лв.
Винаги казвам - вземаш, пробваш и тогава решаваш.

# 428
Ние нямаме близък пазар, за съжаление...Опциите са или Л., К. и др. супермаркети, или зеленчукови магазинчета. Тиквите, които взехме от Лидъл, са просто чудесни, супер лесно се белят с белачката, и рязането е много лесно, и са толкова сочни. Стържа на ел. ренде, но определено с тези в още по-приятно. Не знам, сортът ли им е такъв, но са много хубави.
Дидичка, мерси. Обикновена бяла захар ли слагаш? Тиквите...все някакви бейби размери бяха, и в Лидъл такива бяха. Но просто прекрасни.
Фритюрникът тип фурничка е чудесен. Само си проверявайте дали са налични всички части, ако кутията е била отваряна. Онзи ден пекох картофи (сурови, обелени бяха точно 930 грама; после сложих подправки и малко мазнина). Можеше кошницата да побере и още (в книжката има написани някакви смешни грамажи за картофите😆). Пускам на програма картофи, но увеличавам времето на около 35-40 минути, стават страхотни. Франзелки/филийки препичам за 3 минути на мрежестата тавичка на 180 гр, стават идеални. Слагам в чиния от опал всичко, което може да се побере в нея, затоплям храна, могат да се сушат плодове, да се подквасва кисело мляко, да се пече пиле на шиш или шишчета, мъфини, сладкиш и др....Цената също е добра, съпоставена с уред с аналогични параметри (ватове, обем, 3 броя тавички и аксесоари). Фурничките, които бяха на промоция в Била, бяха с малко по-малко ватове, както и с 1 мрежеста тавичка. Като действие предполагам, че няма съществени разлики, но и онази промоция я няма вече. 🙂
Aisha, ти усети ли разлика между двата уреда? Или само заради 100-те лева върна кауфландската машинка? Аз нямам Била наблизо, а и предпочетох машинката от К. заради по-ясните правила при връщане и 3 години гаранция (то е най-добре да не се налага де).

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 15:52 от dolce miele

# 429
  • София
Няма разлика в печенето. Признавам си, че заради 100 лв го върнах.
После отзивчива съфорумка ми подари още 2 тавички от нейния стар уред - много съм и благодарна.
А в мрежичката за картофи един възрастен съсед с подобна фурничка си пече едновременно 1/2 пиле на грил и картофи заедно.

# 430
  • Пловдив
Този не е ли 3,5л и твърде малък?

# 431
Е, 100 лева са си 100 лева. Не е като 10-20 лв. 🙂
Мистик, обсъждаме уреда тип фурничка. 11 л е, 3,5 л е цилиндричната въртяща се кошница. В нея пекох 930 гр картофи онзи ден, а можеше и още да побере...

# 432
  • София
Не, не е малък.
3.5 лв. е обема на мрежестата кошница. Иначе цялата фурничка е  11 или 12 л.

# 433
Благодаря за мненията.
Долче, за пилинг купувам бяла захар, обикновено най-евтината в магазина. И без друго заминава в канала после.

# 434
  • shumen
Честита Коледа!
Проблеми с печивата до сега съм нямала.
Долче,за пилинг вземам най-евтината захар.

Общи условия

Активация на акаунт