Кауфланд - тема 52

• 57 097
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Полина, твоят тиган Брио не е от Мока серията. Нещо като Брио Рок май се водеше твоят (дали не беше Hard rock)...но не съм съвсем сигурна, че от един момент нататък Брио започнаха да "бълват" серии с най-различни имена...😅 Вижда се, че ръбът му е доста по-дебел от тигана от снимките на Леми. 🙂 Остава въпросът...дали пак ще пуснат такива...😁
Скрит текст:
В подобен на тигана ти от Джъмбо (моят е Елеком, само дъното му е и за индукционни котлони) правя палачинки, страхотен е за целта- но пък неговият диаметър е около 20 см и пак не са палачинки със стандартен размер. 🙂
Пийкок, и аз мия само на ръка (а и всичко, че нямаме съдомиялна).

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 20:20 от dolce miele

# 646
Станислава,мога да ти подаря тази прахосмукачка Айко! 😂 Само да не ме псуваш после. Ужасна е! Най-скапаното нещо,което съм ползвала. Не бих дала и 20 лв за нея. Казах на ММ,че с голям кеф бих я натрошила на парчета с големия чук. 😁 Не дърпа,шумна,с къс кабел,абе твърдо НЕ!
Сокоизтисквачка имам подобна,само че май беше друга марка. Ок е,но рядко я ползвам. Много за миене после,а фреша го изпиваме за минути. 😆
Вчера си купих наай-накрая ел кухненска везна на Ръсел Хобс. Много е сладка,отдавна исках. Другите дребни неща бяха. Само за една лютеница се изръсихме 11,99,а на рафта пишеше 6. 🙄 Не знам какво гледахме,чак вкъщи видяхме.

# 647
Аз имам първия показан. Доволна съм. Аз го мия само на ръка

Май и аз така, но не нарочно. То какво да му мие толкова миялната. Дали ще му стане нещо? Не съм се замисляла.

# 648
Хм, каква е тази лютеница...12 лева?! 🙄😷
Този тип прахосмукачки (като Айко-то) са за стандартни настилки, не за килими и мокети. Споменавам го, защото понякога има въпроси дали почистват килими добре. Просто не виждам как ще дърпа от килими подобна прахосмукачка без четка.
Полина, доколкото знам, в съдомиялна може да се обезцветят алуминиевите повърхности на тиганите или да станат на петна, чувала съм за ръждясване също...за надрани незалепващи покрития...

# 649
Хм, каква е тази лютеница...12 лева?! 🙄😷
Този тип прахосмукачки (като Айко-то) са за стандартни настилки, не за килими и мокети. Споменавам го, защото понякога има въпроси дали почистват килими добре. Просто ме виждам как ще дърпа от килими подобна прахосмукачка без четка.
Полина, доколкото знам, в съдомиялна може да се обезцветят алуминиевите повърхности на тиганите или да станат на петна, чувала съм за ръждясване също...за надрани незалепващи покрития...

Потвърждавам за прахосмукачката. За ламинат, паркет, теракот и подобни сигурно се справя екстра, но иначе не мисля. Слаба и с гума отпред.
И понеже сега те прочетох по-горе за малкият тиган. Моят е една моя педя и малко /с малки ръце съм/, за американските палачинки е перфектен.

# 650
  • Sliven, Bulgaria
Момичета в Кауфланд има ли в постоянния асортимент от онези пазарски чанти с дръжки и колелца, които ползват по-възрастните хора и на каква цена. На майка ми се е счупила количката за пазаруване и трябва да й взема нова.
Другата седмица ще е на 14 лв

Благодаря!

# 651
Ами и на другите настилки не знам как ще се справи. То ясно,че ще е по-добре от колкото на килим,но пак си е слаба. Аз ламината и плочките мога да си ги мина с мопа за по-лесно и бързо. Килима не мога. И колата даже трудно си почиствам с нея,просто е слаба и не дърпа.
Лютеницата не знам каква е,той Мм си я яде,но ако ви е любопитно ще я видя и ще пиша. Явно някаква грешка е станала,но така е,който не гледа. 😁

# 652
Не бях доволна от тази прахосмукачка аз и я върнах. За килими не става.
За плочките в кухнята й коридора, които почиствам най-често имам робот и моп. Върнах я.
Онзи ден на Каблешков имаше няколко бройки, но не по 34 лв, а 70 и няколко.

# 653
Именно. Такъв тип прахосмукачки са за равни, гладки повърхности като плочки, ламинат и подобни. Не за мокети, килими, автомобили и др. 🙂
Майка ми си взе на Ровус аналогичната прахосмукачка (е, отделя се и става и на ръчна, но върши работа за същия тип настилки)- казвах и', че няма да върши работа за килим с къс косъм, а само за равните и гладки повърхности, но пак си я купи. Ами, сега пак за килимите се използва друга прахосмукачка. Майка ми беше леко разочарована...🙂
Аз съм свела килими и малки килимчета до минимум. Като са все с къс косъм или с повърхност тип плюш. Имам силиконова четка за почистването им, иначе ги почиствам със стандартна прахосмукачка или с ръчната отделяща се част на безкабелната прахосмукачка (но тя си има и приставка за килими).

# 654
  • София
При последното пускане на 50% и аз купих прахосмукачката Айко. Трябва ми за ежедневно почистване на камъчетата, които котките разнасят около тоалетната. Използвах я 4-5 пъти и се отказах. С метлата и лопатата е по-бързо и лесно. Освен това търсихме резервен филтър и в тукашните техно магазини, и в Алиекспрес, но не открихме същия. А си спомням, че Айша беше споменала, че е намерила в Техномаркет или Технополис. За късия кабел не ми се говори. Simple Smile Няма как да почистя цялата стая без да сменям контакта. Но все пак нямаше да придирям толкова, ако засмукваше както трябва въпросните камъчета. Всяко местенце трябва да го минавам по 3-4 пъти, за да ги глътне и пак остават. Повърхността е гладка. Wink

# 655
Е, все пак прахосмукачката (и подобен тип прахосмукачки имам предвид) е предвидена за бързо ежедневно почистване на прах, косми, дребни власинки и подобни от гладки настилки. Камъчетата от котешка тоалетна си тежат. А и само заради тях струва ли си да се пуска в контакта, особено, ако няма такъв в близост? 🙂 Безкабелната ни прахосмукачка е по-мощна, има и въртяща се четка и все пак понякога не обира от първия път неща като разсипан ориз или леща или някои камъчета...

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 23:33 от dolce miele

# 656
Dolce miele,не знам на % ли си за тази прахосмукачка,но позволи и на нас,които също сме я ползвали,да имаме мнение,макар и отрицателно. За това не става,за онова не става,ама за това пък струва ли си да я пускаш... 🙄😂

# 657
Предизвиквам ви с тия прахосмукачка понеже от опит знаете. Две котки, килими и мокети. Кархер WD 2200 не се справя, а е шумна и тежка. Мечтата ми е робот но и той няма да се справи.

# 658
Аз се чудя на грил тигана който ще е в събота дали ще е добре . Имам един не помня на коя марка беше купуван от мюмакс нямаше проблеми до момента в който изпекох няколко патладжана и край яко загаря

# 659
Прочетох внимателно дискусията за прахосмукачките, защото възнамерявам по-нататък да си купя евтината вертикална, която се появява в брошурите -50% на цена около 35 лева. Аз лично доста се оплетох обаче, защото ми се струва, че мненията са и за нея, и за тази в следващата брошура, която е около 55 лева и не е вертикална. Сега нямам представа кой от коя не е доволен. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт