Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 44

• 24 742
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
И това го има, разбира се. Мен отначало ме гледаха съжалително на работа, като постъпих и не се познавахме още. Горката аз, по тооолкова часа нищо да не сложа в уста. Сигурно за много изстрадала ме мислеха. Това по повод че постоянно някой примъква солети, крекери и прочие да се подкрепи че да изкара работния ден, а аз съответно казвам че ще пропусна, понеже едно че избягвам да ям често, друго че тези неща не ме хранят. Че какво ядеш щом не ядеш такива неща?? Кюфтета! Joy
Но има и друго - който яде хляб редовно, ходи и до магазина редовно (освен ако не си прави хляба вкъщи). Ако не всеки ден, поне през ден трябва да идеш поне за това. А покрай него винаги се купуват и други щуротии дето не си си и мислела че ще ги купиш, нали? Хеле пък ако влезеш в такъв голям магазин от веригите.
А моето пазаруване е основно веднъж през уикенда, евентуално зеленчуци по-често от това, но то пък зависи и смените ми как са щото когато съм до късно и без това няма от къде след работа.

# 211
Благодаря ви Simple Smile)))
Нати.....Зеленчуците са ми мъка......не мога да понасям зеле/сурово/, гледам чат пат да хапвам салата за разнообразие, с карфиола и броколито пък изобщо не можах да се разбера...не ги понасям....но опитах...не съм ги отхвърлила напълно от самото начало...Краставици мога да ям до припадък, миналата година си бях купила от Метро едно чувалче 11 кг/а тогава си ядях всичко/......ММ каза, че съм луда Simple Smile))))))) Озорих им се малко...но успях да ги изям преди да се скапят.....Таратора доста ми липсва обаче.....не смея да припарвам до кис.мляко защото не ми се отразява добре на КЗ....но като си нарежа 2-3 краставици в една голяма купа.....понякога добавям риба тон.....ми е супер:)

За козите...ме замисляте сериозно хахахах Simple Smile Май не си давам сметка за кво иде реч:) ММ много си пада по фермерския начин на живот.....но аз хабер си нямам. Не съм се занимавала с нещо подобно, като изключим кокошките миналата година .....Simple Smile Двора не е достатъчно голям, и май няма да се получи...

Невена....наистина дойде момента да махам хапове....обаче сега ме хвана шубето.....не знам как, кое...сутрешното, или вечерното....до обяд май съм най-склонна да качвам КЗ, ендото така ми беше казала, че до обяд организма има най-голяма нужда от инсулин/при мен нали е намален/, но пък закуската ми е най-противното нещо, макар че 2 часа след ставане наистина огладнявам доста/и винаги ям на сила заради сутрешното хапче/.......Освен това основно сутрин тренирам в залата.....Чета из темите за ИР във ФБ, че заменят метформина с Берберин......но не съм чела подробности по тази тема. Бях започнала да чета за действието на метформина, но така и не дочетох......и не съм съвсем наясно как действа на организма точно.......нямам никак време тези дни за четене......
Тази сутрин пак съм шампион КЗ 4.4 Simple Smile Много ми е чудно колко ми е инсулина.....

# 212
Азара, от края на септември ли си в темата?

# 213
Да....на 1 септември постъпих в болница с КЗ 19.78. първите 2 седмици бях на инсулин за сваляне на КЗ и в очакване на резултати за антитела, определящи тип1 или 2 Диабет.....бяха отрицателни, но зрението ми се замъгли жестоко/почи нищо не виждах/ след като започна да ми спада КЗи от края на септвмври съм на Метфогама 2х500 мг/пих и 10 дена Диапрел/после го спрях. От Края на септември съм на ВМ-НВХ....свалила съм 10 кг до момента. СЕга съм в плато....но поне свалих официално до заветните под 70/не съм била толкова кг от преди първата ми бременност преди 16 год.......вече 2 седмици кантара ми играе между 69.500 и 70.500...знам, че е нормално и не се шашкам Simple Smile Имах огромен корем.....сега почти е стопен...имам още разбира се, само време ми трябва Simple Smile ще ви кача снимки по-късно....много амбициращо действат Simple Smile

# 214
Относно ИТМ - аз не бих го следяла честно казано предвид факта, че е базиран върху тегло и височина на бели здрави мъже преди силовите тренировки да станат на почит и не взима предвид абсолютно нищо друго. Все едно да се тръшкаме, че сме свалили 10 см от талията, но само 3 кила според кантара примерно.
Проблемът при ниско тегло и наличие на ИР е съотношението мускули-мазнини. Аз тренирам редовно и целенасочено от 7-8 години някъде и смятам, че това много ми помага да държа положението под контрол, защото знам как се чувствам, когато спра да ходя на зала за седмица. Веднъж един чичак в една ФБ група за ИР решил да ми рови в профила, защото казаха, че ям авокадо (анатема, мазнини!!!!) и в последствие ме прати на фитнес "да стопя този гъз". Мерси, чиче, аз "този гъз" там съм го правила. За справка, той правеше конкуренция на бременна в 9 месец.

# 215
Да....на 1 септември постъпих в болница с КЗ 19.78. първите 2 седмици бях на инсулин за сваляне на КЗ и в очакване на резултати за антитела, определящи тип1 или 2 Диабет.....бяха отрицателни, но зрението ми се замъгли жестоко/почи нищо не виждах/ след като започна да ми спада КЗи от края на септвмври съм на Метфогама 2х500 мг/пих и 10 дена Диапрел/после го спрях. От Края на септември съм на ВМ-НВХ....свалила съм 10 кг до момента. СЕга съм в плато....но поне свалих официално до заветните под 70/не съм била толкова кг от преди първата ми бременност преди 16 год.......вече 2 седмици кантара ми играе между 69.500 и 70.500...знам, че е нормално и не се шашкам Simple Smile Имах огромен корем.....сега почти е стопен...имам още разбира се, само време ми трябва Simple Smile ще ви кача снимки по-късно....много амбициращо действат Simple Smile
Дай, вярно!
Чудесна идея, ще се снимам сега /макар и на -5/, за да пускам и аз после!
Вече успяха да ме нахокат за хранителния режим. Познати, минали през него, неуспешно! Знам си аз, че такива неща не се споделят!

Много сте смели с тези ФБ групи. Мен ме е страх да припарвам там!

Искам още веднъж да ви благодаря на всички, много ми помагате! Да видим и изследванията след време де ... Но за момента поне отслабването върви, а и се чувствам доста по-добре.

От 4-5 дни спя по 6:30 часа, уж ми е горе-долу добре, ама искам повечко... Ще го оправям и това.

# 216
Азара, ти си нашата гордост. Поклон.
Да не ми кривееш от правия път, че идвам със сопата Grinning
А за хапа. Може ли да делиш хапчето на две? Колко мг ти е едно хапче?
Предвид, че наскоро си били толкова зле, силно ти препоръчвам много плавно да го спираш.
Няма значение кое хапче ще махнеш.
Но най-добре да започнеш не с махане, а с намаляне на дозата. Ако ти е от 1000 едно хапче, делиш сутрешното на 2 и почваш от 500. Ако е от 500, делиш на две и така.
Или ако не се дели, купуваш от 250. И правиш така със сутрешното хапче 10 дни. После намаляш обедното хапче. После вечерното. За да не стресираш организма. После премахваш напълно примерно сутрешното. След 10 дни, обедното.

# 217
Минерва, аз рядко се включвам там, само понякога, когато съм в настроение да лея знание Grinning Това естествено се приема много зле и не веднъж разни бесни лелки са ме блокирали, защото явно не им харесва, че ограничавам въглехидратите вместо мазнините и се чувствам добре.

# 218
Аз не разбрах кое не му работи на режима? Така като каже някой, без подробности...

# 219
Мда, като ми каже, че не работи, почти винаги означава, че не е на режима, а на някаква измислица.
И Биби така викаше, че била на режима, а се оказа, че не е.
Иначе тук е имало 2-3 ма наистина нещо не им работеше.

# 220
  • София
Таратора доста ми липсва обаче.....не смея да припарвам до кис.мляко защото не ми се отразява добре на КЗ....но като си нарежа 2-3 краставици в една голяма купа.....понякога добавям риба тон.....ми е супер:)

Таратор правиш по селски - оцет, зехтин, чесън, копър, без кисело мляко. С вода и без, както предпочиташ. А и винаги можеш да си направиш с няколко лъжици заквасена сметана.

Мда, като ми каже, че не работи, почти винаги означава, че не е на режима, а на някаква измислица.
И Биби така викаше, че била на режима, а се оказа, че не е.
Иначе тук е имало 2-3 ма наистина нещо не им работеше.

При мен не работи високомазнинно хранене за отслабване. Когато огранича мазнините, се получава. Или както го наричам: Ниско въглехидратно - умерено мазнинно хранене.

# 221
Може и да има единици, при които генералните правила не са оптимални и се налага промяна в една или друга посока, но като цяло, тези хора са изключение. Няма такова нещо "режимът не работи", може да не работи конкретната приложена форма за конкретния човек. Освен това не е за няколко месеца, а до живот с малки промени тук-там при нужда.

Прави ми и впечатление, че много хора залитат в посока малко количество или прекалено много баластра например. Съжалявам, ама от много зеленчуците, освен пълен стомах и натоварване на храносмилателната система, ползите не са кой знае какви е моето мнение. Често се яде салата с нещо, а нещо със салата или се залита по "режимни" печива и подсладители, чашка вино също съм чела от няколко потребители, с ядките и таханите също се злоупотребява и т.н..

Имаше едно предаване тук "Secret eaters" - Хората твърдят, че не ядат боклуци, ядат малко пък въдиш ли са дебели и продължават да пълнеят. За 1 седмица, екип на предаването ги следи тайно и записва какво ядат и пият и изненада, истината се оказва съвсем друга. Тук бисквитка с кафето, там чашка винце, уж диетична вечеря, пък после подхапване на това-онова и т.н.

# 222
  • Paris, France
Азара, дам, готова си за махане на хапчето. Махаш както Елора обясни, бавно и се водиш от КЗ. Ако скочи като почнеш да пиеш по половин хап, продължаваш си с половин хап и чакаш да падне сама + още 10 дена и почваш още по малка доза или пиеш през ден, после през 2 дена и така до махане. Замяна с берберин не е нужна. Ако много те е шубе, можеш да замениш с оцет, но аз не виждам особен смисъл, освен ако от утре не почнеш да пиеш по 20мл оцет преди ядене вместо хаповете. Хора са писали, че работи. После намаляват оцета. Добре е психологически, тъй като знаеш, че вече не си на хапове.

Когато не ядеш ВХ, хап не ти е нужен реално 🥳. Когато не ядеш нищо също не е нужен.

За мене ти вече нямаш диабет. Е, оставаш си ИР за идните 2, 3 или 4 години. Много дами в темата не успяват да постигнат твоите сутрешни и след ядене, нива на КЗ, а никога не са стигали до диабет. Мисля, че вече си излязла от състоянието диабет 🤞

Ти и да махнеш сутрешното хапче от раз  не мисля, че ще се случи кой знае какво. Най-много да се будиш две седмици с КЗ 5 или 5.4, което не е фатално.

Ти спортуваш редовно и Метформинът пречи на спорта да подобрява ИР. Може да се окаже, че без Метформин си по-добре.

За таратор - може би имаш проблем с наситените мазнини, който с прием на омега 3 ще се оправи с времето. Напролет може да пробваш таратор преди зала или тичане и да видиш какво ще се получи. Прекалено е полезен за да го отбягваме. Може проблемът да е многото сол. На мене ми обичаха ушите след таратор, ама като взех да пия магнезий, проблемът спря. Натрият пречи на магнезия. Краставиците са супер полезни.

Да, махай сутрешния хап, след 2 седмици и вечерния и те предлагам за герой на годината. Ти си нашата звезда.

Rayy , пиши по-често! Харесва ми бойният ти дух и стила на писане. А какво ти имаше на тебе? Ако искаш, разкажи как силовите и новият задник са подобрили ИР! Тук само за диети мелим, но качване на мускул и силови са също важни.

# 223
Миоки...гледала съм го това предаване.....и аз бях от този тип мрънкащи......абе все казвам: защо съм дебела....нищо не ям:))) а ММ все ме бъзика: искаш ли да те снимам тайно.....защото през деня наистина общо взето гладувах...като прегладнея...бам някоя закуска щото нямам време за нормален обяд....а вечер се почва...първо обилна вечеря...като ми пооотмине малко се почваше; ту сладко...ту солено.....и така докато си легна напълно преяла....да не казвам, че от колата не слизах...т.е нямах почти никаква физическа активност.....много лоша работа....как умело съзнанието на човек го заблуждава, че не е в правилната посока....Sad

Страх..не страх.....сутринта на бързо взех решение да не пия сутрешното хапче, но и съответно да не ям.......
Ставане в 6.30ч.- КЗ 4.4, пих един чай.....в 8.30ч. КЗ- 5.3/вдига се сутрин от нищото:)/......пих едно кафе с козе мляко.......9.30ч бях в залата за тренировка......после малко работа.....14.00ч. -КЗ 4.4, второ кафе с мляко.....15.30ч. - КЗ 4.9......за сега не съм гладна...т.е премина ми глада от обяд....ще вечерям направо и ще пробвам вечерното хапче да намаля на половина. Така, че може да се каже, че днес фастЯ Simple Smile

Благодаря ви ...на всички....много ми помогнахте да стигна до тук Simple Smile))))
Довечера ще кача снимки..../много ми беше трудно да изровя мои от преди.....голям бидон съм била...нищо чудно че ме няма по снимките Simple Smile

# 224
Не знам колко гр наситени мазнини има в кофичка кисело мляко, ама нишесте със сигурност слагат, та проблемът не са наситените мазнини в таратора.

Екстра ти е захарта. Според мен хапче изобщо не ти трябва вече, но си действай по плана.

Общи условия

Активация на акаунт