Харесах си “приятелят с привилегии”

• 22 544
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
  • Агент под прикритие
Що бе, Андариел, поведението на човек, който кара предимно на подобен вид отношения или най-малкото, прескача между такива и други, не е промискуитетно ли? За един прЕятел питам... Laughing

# 316
Лъвче, бих казала, че искам повече срещу емоциите и чувствата си, не физическите си.. дарове.
Ако за някои ПсП отношения са възможни и приятни, нека да си ги практикува, то при това положение не виждам причина да не ги. Аз просто не вярвам, че за повечето жени са възможни, без да се стигне до чувства, и че е много вероятно чувства вече да има и от немай-къде, жената да се съгласява, само и само да е с този човек.

# 317
  • София
Всеки може да си кара на каквито иска отношения - това е негово право. Не, не са промискуитетни, защото обикновено приятелят е един, то затова се казва така. Поне вниквайте малко в смисъла на думите като в тълковния речник, а не да си измисляте каквото ви падне. Интересно какви стожери на женския морал се появиха изведнъж в темата.

# 318
  • Агент под прикритие
Тц, тц, тц...
Андариел, думата "приятел" НЕ е употребена в книжовен смисъл в това понятие. Ама често забравям, че някои хора имат доста изкривена представа за това, що е "приятел", след като лепят такива етикети на fuck buddy-тата си, че дори и на тези, които са във "френдзоната". Защото така им се иска да е, не защото е двустранно. Примерно...
В случая се иска малко четене между редовете.

Освен това, отношенията ПсП не спират никой да се среща и с други (пак за отношения от този вид), точно поради липсата на какъвто и да е ангажимент за каквото и да е, така че това "че приятелчето е едно" може и да не е вярно (и по-често не е).
То точно това е фундамента на отношенията ПсП!

Няма грам промискуитет, мдаааа.... Grinning

И къде видя да пиша за жените ексклузивно, че не се сещам...?

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 10:04 от Хитър Потър

# 319
  • София
Лъвче, бих казала, че искам повече срещу емоциите и чувствата си, не физическите си.. дарове.
Ако за някои ПсП отношения са възможни и приятни, нека да си ги практикува, то при това положение не виждам причина да не ги. Аз просто не вярвам, че за повечето жени са възможни, без да се стигне до чувства, и че е много вероятно чувства вече да има и от немай-къде, жената да се съгласява, само и само да е с този човек.

Разбира се, всеки се преценява за себе си. Ако някоя жена се съгласи с такива мотиви, най-малкото ще й е ценен опит, когато не се получат нещата, както й се иска. Но не всички са такива. Хора всякакви, включително жени. Общ знаменател няма, и определено нашият личен не е такъв.

# 320
Наречете го класическото "неангажираща връзка", вместо омразното милениълско ПсП и проблемите със семантиката отпадат.
За промискус..кус..завъртяната дума - щом се разбират за неангажирането, могат да се разберат и искат ли да са ексклузивно един с друг или не им пречи какво прави другият в останалото време.
"Приятели" пък е символ за харесващи се поне по някакво направление хора, не за приятелство тип ще ти помогна да закопаеш трупа. Стари като света са тия неща, но лепнал някой модерна абревиатура и преоткрихме вече топлата вода.

# 321
  • Агент под прикритие
На "промискуитета" ние от край време си казваме "к*валък", ама не знам доколко ще е политкоректно да го ползваме тук... Laughing

# 322
  • София
Затова са измислени ПсП - достатъчно е да има един такъв и решаваме въпроса с морала. Wink Вие си го наричайте както искате. Само че това важи и за мъжете. Интересно те как се раздават на макс, че се и хвалят колко много жени са имали, все едно е нещо хубаво.

# 323
На "промискуитета" ние от край време си казваме "к*валък", ама не знам доколко ще е политкоректно да го ползваме тук... Laughing
Ами той и Дмитри като мъж им каза, че "си отеб.л последните години на воля", ама не им хареса как звучи, ПсП било...

# 324
Все пак е добре за една жена да не се хвалят много мъже, че са я имали, мисля аз.

# 325
Те и да не са много мъже, самият факт, че си лягаш с мъж, за който си нещо малко по-добро от надуваема кукла и не те смята за достойна за нещо повече, е достатъчно сдухващ, ама явно не всички жени го усещат така и се успокояват, че и те го "използвали".

# 326
  • Пловдив
Защо приемаш по подразбиране, че момичетата и жените са прецакани?
Скрит текст:
Трябва непременно да има планове за бъдещето ли, иначе тя ще се мине? А може да е точно обратното - нито иска да се жени, нито да ходи по петите й ревниво гадже и други неудобства. Свободата в отношенията не е само за мъжете, жените също могат да я ползват. Да, еманципация.

Защото са емоционални. Еманципация... my ass. Не се сещам за нито едно момиче на моите години в училище или университета, което да си е търсило някой просто ей така, за секс. Имаше много полу-връзки, в които тя е закачена емоционално, но за него не е сигурно, но никога, от никоя не съм чула да каже "ей как искам да си намеря някой за ч*кане, без чувства". Глупости. Нещата не се променят коренно за 10-15 години.
Аз, в университета, е беше преди повече от 20 години, но все пак..... По едно време бях АМАН от ВРЪЗКИ! Много добре си ми беше връзка само секс. После включих на друга вълна, срещнах Благоверния и сме женени от бая години.

# 327
  • София
Докато жените продължават да приемат, че всеки секс, който не води до вричания и брак е използване, още много има да страдат. Те и затова толкова реват после след напразните обещания, с които са ги вкарали в леглото, вместо да си кажат, "желаех го, хубаво ми беше, правихме страхотен секс, като не иска повече, негова загуба." Стойността не идва от другия и неговите възприятия, идва от теб и твоите.

# 328
Никой не говори за вричания и брак на 20 години, ама поне да знаеш, че мъжът има някакви чувства към теб, а не си парче месо в ръцете му. Да, тези чувства могат да изчезнат много скоро, и в брака е така, но поне усещането е друго.

# 329
  • София
Целият разговор по темата ми показва, че реално не сме мръднали и на сантиметър от патриархалните средновековни нрави. Момичатата само под контрол, те по подразбиране са използвани, освен ако не успеят да изтъргуват добре цялото падение с обещания за връзка и брак. Ако трябва да слушат хората, момичетата ще станат фригидни още преди първия опит. Въртим, сучем, пак се оказва, че момичетата и жените нямат право на решения, защото излизат с леко поведение. Друго си е да е надуваемата кукла по задължение в брачното ложе - мъжът й ще я уважава по същия начин, по който уважава всички жени в мислите си - никак. А на мен повече ми е жал за мъжете, защото на тях се пада ролята да се доказват като тичат след всяка жена, за да сложат бройка в тефтера, за да има да се хвалят, макар че са фантазьори доста от тях. Човек докато чете темата да му се отще от всичко и да иска да стане отшелник.

Общи условия

Активация на акаунт