На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 252
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Мария, вземала съм Пулмикорт от Турция, сега пак ще взема, за всеки случай да имам - BUDECORT 0.25mg/ml.  Активното в-во е Будезонид. Ето го лекарството:
https://ilacabak.com/budecort-steri-neb-0-25-mg-ml-nebulizasyon- … uk-20-ampul-18005

А аз да попитам - някой  да е вземал Вентолин солуцио? Намирам само таблетки по акт.в-во Салбутамол, а не си спомням въобще да съм намирала някога - дали пък просто нямат такова лекарство там?
И Ефира ще ми трябва, но и нея не откривам...

# 226
  • Най-красивата страна
[

Здравейте!
От крема за акне доволна ли сте , че моя младеж , какви ли не кремове и лосиони е използувал и файда никаква.

Доволна съм от крема.Дъщеря ми го ползва.Лицето се изчиства след 3-4 пъти мазане.

Намерих Вентолин,

VENTOLIN İNHALER 100 MCG 200 DOZ hkt - küb16.02 ₺GLAXOSMİTHKLİNE İLAÇLARI SAN. VE TİC. A.Ş.

Salbutamol
https://www.ilacabak.com/etkengoster.php?Id=1079

Сингулер
https://www.ilacabak.com/singulair-10-mg-28-tablet-4304

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 09:52 от -veni-

# 227
Още един магазин има на улицата преди са свиеш за ТАС, шият на място и пак са на сносни цени, избора е голям. Това е снимка как изглежда магазина.
А в какъв диапазон е цената на пердетата? Знам ,че зависи от материята и модела ,но все пак от колко турски лири започват на метър?

# 228
Veni, благодаря, но това е инхалер - "помпичка", а не разтвор за инхалатор. Пак е вариант, разбира се. Разгледах тези, които излизат по тази съставка, но няма разтвор като нашия Вентолин - 5мг/1мл.

# 229
  • Варна
HES кодът имал една година валидност. Добре.
Само че това е логично, ако влезете в държавата и не излизате продължително време или живеете там.
Когато ние попълваме формата, заявяваме дата и точка на влизане, както и къде сме били в последните две седмици. Има изискване попълването да става не повече от 72 часа преди влизане.
Нека всеки сам си направи изводите дали е правилно при изискуеми такива данни да влезе с HES код, правен за майското море или за юлския Истанбул, когато отива в Одрин.
Колкото до фиктивния адрес в Одрин (ако сме с нощувка, давам на хотела), това не е проблем, защото си даваш телефона. Да, и за него можеш да излъжеш по идея. Ако решиш, и за имената може, та да не те засекат през граничните регистри. Ама защо?

Да, когато проверяват кода, няма как да знаят дали сте влезли сега или преди месеци, но смисълът на цялата работа е коректността на данните.
А че ние сме царе да заобикаляме всякакви изисквания, се знае отдавна.

И че ще ни пуснат в мола и без HES код е ясно. Защото смятам и комшиите са разбрали, че без нас не могат, особено сега, и още по-категорично - че с българин на глава не се излиза. Та си спестяват излишните обяснения без смисъл и ефект.

Смятам също, че е далеч по-удобно да извадиш кода, отколкото паспорт, че и сертификат... Ама знам ли...

Ние ходихме три пъти от юни насам - Одрин, Истанбул, Одрин. Всеки път правя нови кодове и като се оглеждам, още съм цяла. В Одрин се гледат малко "едно към гьотере", поради наплива от нашенци. Често показвам моя и като чуят, че си говорим на български, махат на мъжа ми да влиза. В Истанбул обаче никой не се е ослушвал какви сме и що сме. Навсякъде ни искаха и ни сканираха кодовете, наравно с местните. Картата за транспорта също се "връзва" с кода.

Та, в крайна сметка, не е голям напън, да му се не види. Направете си ги, та да ви е мирна главата.

Аз утре ще правя 6 броя. Смятам да прежаля едни 9-10 минути... някакси.

Къде го изтървах тоя крем за акне? Отивам да го търся, че голямата кифла май почва да пъпчасва.

За цените пердетата ще докладвам, като се върне дружката.

# 230
Как се минава с тест от 10лв, като той не служи за пътуване....аз имам сертификат, но приятелката ми с която ходим вече два пъти винаги дава 35лв за тест, защото и казват че с този и издават нужния сертификат за пътуване. Защо едни си правят за 10 лева, други за 20, други за 35, кое е редното, как всички минават с различни тестове, дали защото едва ги поглеждат на границата...? Цената която казвам аз е в лаборатория към болница.

# 231
Какво значи как? Антигенният тест е легитимен! 

# 232
  • Бургас
Здравейте. Потърсих с търсачката,но не ми излезе нещо подходящо. Дали знаете магазини/хипермаркети за строителни материали в Лозенград или Одрин. Намерих една тема, но там по-скоро говорят за мебелировка, а аз търся стоки като: кабели, контакти, плочки и прочие.  Благодаря предварително.

# 233
  • Варна
Как се минава с тест от 10лв, като той не служи за пътуване....аз имам сертификат, но приятелката ми с която ходим вече два пъти винаги дава 35лв за тест, защото и казват че с този и издават нужния сертификат за пътуване. Защо едни си правят за 10 лева, други за 20, други за 35, кое е редното, как всички минават с различни тестове, дали защото едва ги поглеждат на границата...? Цената която казвам аз е в лаборатория към болница.

Цената от 20 лв., която ми казаха по телефона, е от лаборатория към една от поликлиниките във Варна (присъстваща в списъка за "безплатните").
Пак казвам, аз директно питах за такъв за пътуване. Твърде е възможно да е тази цената именно заради това.
Другите момичета без сертификати ще ходят в частна лаборатория (по стечение на обстоятелствата вероятно ще е пак от списъка, освен ако опашката не ги препрати другаде... ама май и съседната е от същия списък). Утре ще знам какво са платили те.

Мисля си, че тези в Свиленград едва ли са от "безплатните". Дори не съм убедена, че лаборатория в такъв малък град е в списъка на получилите от тези тестове. Просто са решили да печелят от оборот, а не от надценка, струва ми се.
Допускам, че не всички от 10 лв. са от "авантата".

Никой ли не е ходил организирано скоро, та да каже къде спират автобусите около центъра, при затворен паркинг до Селимие?

# 234
  • София
Пердетата започваха от 30 лири за тънки, за дебели от 60, доста е зареден магазина.
Хес код правя всеки път, наистина съм се смяла като ги видя нашите как вадят паспорт-сертификат, правят се на ударени. А аз показвам телефона и минавам, 2 минути на човек са да въведете данните, ма знам ли явно на някой не му се занимава.
Така за теста, аз правя антигенен, давам си паспорта, казвам че е за Турция и ми взеха 10 лева. И кой ви каза, че не важи за пътуване 🤔. Останах учудена от цената, но нямах проблем на границата вече 2 пъти. В Хасково правих септември в Рамус, там платих 35 лева. Колкото ми кажат толкова и плащам.
В центъра не знам къде спира автобуса, знам че в събота пред Марги бяха 5, едвам успях да си намеря място да паркирам.

# 235
  • София
Здравейте, има ли интересни магазини за дрехи в Лозенград?
А магазините по центъра дали работят в неделя?
Благодаря!

# 236
Пердетата започваха от 30 лири за тънки, за дебели от 60, доста е зареден магазина.
Хес код правя всеки път, наистина съм се смяла като ги видя нашите как вадят паспорт-сертификат, правят се на ударени. А аз показвам телефона и минавам, 2 минути на човек са да въведете данните, ма знам ли явно на някой не му се занимава.
Така за теста, аз правя антигенен, давам си паспорта, казвам че е за Турция и ми взеха 10 лева. И кой ви каза, че не важи за пътуване 🤔. Останах учудена от цената, но нямах проблем на границата вече 2 пъти. В Хасково правих септември в Рамус, там платих 35 лева. Колкото ми кажат толкова и плащам.
В центъра не знам къде спира автобуса, знам че в събота пред Марги бяха 5, едвам успях да си намеря място да паркирам.
Благодаря за отговора !
 А има ли и онлайн магазин за пердета, с цел разглеждане и след това пазаруване на място?

# 237
  • Където морето целува небето...
Къде искат Хес код? Ние правихме за лятната ни почивка и ни го поискаха само веднъж при качване на лифт в Алания. Последните два месеца ходим два пъти на пазар и никъде не са ни поискали. Даже бях забравила, че имаше такова изискване. Иначе тези от лятото са ни в плика с документи, с който пътуваме, но наистина никъде не са ни искали и съвсем съм изиключила за тях. Сега като ви чета, за следващата седмица ще направя по един нов код, ако ходим.

# 238
  • София
В Марги аутлет, даже на кабинката си пише Hes и в Ераста. Досега не са ме пропускали нито веднъж да не ми фо искат. Да последния път имах 6 кода на телефона, че бяхме група, но всички имахме. Човека сканира първите три, после направо ни пусна, като видя колко хора сме, а и все пак сме подготвени.

# 239
  • Варна
Добре, де, нали влизате през официалните входове на търговските центрове. Където и да сме влезли - В Ераста, Марги и Кипа, се проверяват. Служителят при скенера за багаж / при кабинката на входа прави това обикновено. След като проверяват местните и след като знаем, че има такова изискване, редно е да покажем нашия код. Изобщо не чакам да ми го поискат. Охранителят стои с проверяващото устройство. Знам добре за какво е. Няма нужда да се правя на ни чула, ни разбрала.

Тези, които казват, че никъде не са им искали... Как влизате в споменатите обекти? Нищо ли не показвате? Подминавате?

Общи условия

Активация на акаунт