На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 36

• 81 322
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Didolina,  може ли да споделиш какво е раб. време на лабораторията и име евентуално? Т.е. от колко започва работа сутрин? За всеки случай Simple Smile
Аз пак да върна назад към дебатите за хес кода, но беля, държа да отбележа, че щом телефонът фигурира и при двата случая /дали за юнското море, юлският Истанбул или фиктивен хотел в Одрин - т.е. ако решат да ни издирват, не сме на луната, нали все пак телефони сме дали. И като си спомня какви премеждия имахме със синхронизацията с картите Истанбулкарт през онзи дъждовен ден, ако мога пак бих си спестила повторно вадене, щом самите власти са дали срок от 1 година. Можеха да вметнат, че за туристи този срок не важи, ама не - важи си. Така или иначе едва ли някой очаква турист да прекара чак пък година без прекъсване на един и същ посочен адрес... Просто исках да обърна внимание, че понякога звучиш доста назидателно, от което едва ли някой има нужда тук. Не сме в детската градина все пак.
И да ви попитам - попадала съм на информация, че тяхното "labne"  е крема-сирене един вид, но мога ли според вас да разчитам, че е като нашите тук? Понеже ми трябва доста голямо количество, ми се иска да взема от там другата седмица, но ако пък не е същото ще ми отиде зян. За голяма торта Червено кадифе ще го ползвам...

# 271
  • Стара Загора
Хубави са им лабнетата. Купувала съм на Тьоркю, Ичим, Сюташ мисля и Пинар.
И с разтопен шоколад като се смесят, става супер. 👌
Аз взех лабне и тазе със сметана, всичко на Icim, за да правя Сан Себастиан. С него съм гледала видеа на туркини и реших да пробвам. Правих миналата седмица и с Филаделфия, каймак и крема от пакетче, пак стана супер де.

# 272
Ивче, благодаря! А кое най-много ти наподобява на вкус и консистенция на Филаделфия-та? Аз ползвам еквивалентите от Кауфланд И Лидл - на техните собствени марки, в подобни на Филаделфия кутии. Та този вкус търся.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 06:39 от Pали

# 273
  • София
Рали, това е лаборатория намира се в болницата на Свиленград на 2 етаж.  адреса е бул. България 171 мисля, като напишеш болницата излиза. Работи от 7 сутринта, става много бързо.

Бяхме до Марги, просто хапнахме там и да вземем пишмане и бурма кадаиф. После до Кипа, има намаление на одеяла в Мадам Коко, меки 1.70 на 2.20 за 100 лири. Напазарувахме в Мигрос и газ в хотела, паркирала съм на съседната пряка, дано колата ми е там утре сутринта.

# 274
Благодаря ти! Сега се отдай на релакс от шопинга и зареди батериите за утре Laughing

# 275
Добър вечер . Утре сутринта ще пътуваме за Одрин,от Бургас. Та се чудим през коя граница да минем през МТ или Лесово ?

# 276
  • Бургас
Рали, аз повече харесвам на Пинар.
magiva, през Лесово е малко по-близо.
Минавам през МТ, ако ще ходя и до Лозенград, иначе ако е само до Одрин -по-добре през Лесово.

# 277
  • Бургас
Днес ходихме до Одрин през Лесово. Повече ми харесва от там пътя и е по-спокойно. Границата също много бързо минахме. На Търново винаги  чакаме повече - не знам дали е съвпадение или защото е по-малка митницата.

# 278
  • Пловдив
Момичета, кой е турския аналог на Кело кот- силиконовия крем за белези? Медеказола го знам, търся силикон гел.

# 279
Момичета, кой е турския аналог на Кело кот- силиконовия крем за белези? Медеказола го знам, търся силикон гел.
Аз знам този
https://www.trendyol.com/dermatixsi/dermatix-ultra-silikon-yara- … -15-gr-p-41698097

# 280
  • На юг от тук
В сряда бяхме в Одрин. 10 автомобила за 1 час през Лесово, сутринта в 7.30. Около 10-15 мин на нашата граница, но този път комшиите доста се размотаваха. До Лесово пътят беше много натоварен. Над 100 тира по пътя до границата. Особено на връщане в тъмната част, като се има предвид,че вече доста участъци са за ремонт. От турска страна опашката от влизащи камиони беше 13км. На всички днес успешен пазар.

# 281
Ходихме в четвъртък - Бургас- Одрин през Лесово. За около час минахме и в двете посоки. Из града беше сравнително спокойно, но действително се чува повече българска реч. В МОЛ-а спокойно се пазарува. Само на входа ни хвърлиха по едно око на сертификатите, правят забележки за маските. За цените - ами по-ниски са общо взето на почти всичко.

# 282
Най-кофти е Лесовската граница, особенно по тъмно.
Трафикът от и през Румъния е много тежък, всякакви превозни. Пътят е двулентов, не е в блестящо състояние. Винаги има опашка от камиони на вход за Турция и цялото движение в двете посоки е в едното платно. За капак в тъмното пресичат хора, кой където му скимне.
Малко Търново е планински път, но е хубав и не е толкова натоварен. Да кажем, че от пролет до късна есен е прекрасна Странджа и е удоволствие да се пътува.
Капитан Андреево е друга работа и не може да се сравнява с тях.
Но впечатленията ми са, че има ли опашки те са и на трите граници.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 12:22 от Tony Maria 22

# 283

Дано не ви подвеждам, мъжът ми днес се връща от командировка в Истанбул и се надявам да е намерил това, но дали е гел не знам, нямам опит с въпросния крем , тук видях че е към 60-70 лв и като ми излезе и в Турция решихме да провери, за белег от скорошна операция ще го ползвам.
Поздрави

# 284
  • Бургас
Някой има ли Вайбър на аптека в Лозенград, да поръчам предварително лекарства?

Общи условия

Активация на акаунт