Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Искам съвет за отношения с позната

 • 4 949
 • 56
 •   1
Отговори
 • бургас
 • Мнения: 730
Не знам дали темата е за тук, малко по-различна е от останалите. Та накратко ще ви разкажа за какво става дума.
Бяхме кръг от приятели, не голям кръг около 5 човека. Някой от тези си намериха половинки и всеки си хвана по пътя. Но винаги намираме време един за друг, ходим си на гости, на разходки посещаваме разл. места всички заедно(+ половинките).
Но в този малък кръг от хора, имаше момичет Х. Нея никой не я харесваше, не защото е лоша а по-скоро защото е мързелива, лигава и т.н. Имаше доста различни възгледи за живота от сорта на - хайде цяла вечер да обикаляме с колата, да отидем на кафе и да стоим 5 часа примерно. Разговор с нея на разл теми освен клюки не можеш да водиш. Ама изощо. Но така или иначе въпреки всичко сме имали общите моменти и времето прекарано заедно.
Намери си и тя половинка и реши,че след,като някой от нас чакат дете или живеят заедно и тя иска. Връзката им горе долу е около 6 месецА. През тези месеци, нито е звъннала, нито е писала.
Отговора на въпроса защо не се виждаме беше: Ми тъпо ми е и не ми се вижда. В последствие се оказа,че просто нейното гадженце не ни харесва,като цяло и не и дава явно да излиза с нас.
Следователно тя се държи пък,като някакво лапе никакъв смислен разговор освен някакви клюки и лигавщини.
И сега от известно време започна да пише и да звъни да се видим.
Аз лично поне около 10 пъти и казах,да си признае,че проблема идва от "мъжа и" . Тя обаче до последно твърди,че няма нищо такова.
Та с една дума след като ни "заеба" за около 6месеца почти стана. Сега се сети,че много искала да се видим. Аз обаче като верен човек на ината и крайностите изобщо не мога да склоня. Нито да се виждам с нея, нито да се правя,че нищо не е било. Не може да зарежеш някой и след 6 месеца, а здрасти приятно ми е, как си?
Въпроса е да и кажа ли всичко, както бях опитала първия път,че ни е зарязала заради тоя, че той не ни харесва щото я ревнува понеже е доста по възрастен ит.н или просто да си правя пас и това е.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 14:22 от Не се сърди, човече

# 1
 • Мнения: 602
Ти и преди приятеля й и изчезването й не си я харесвала, защо ти е да се правиш на приятелка с нея, да се виждате или да й обясняваш някакви неща за личния й живот? Общувай с хора, които не са мързеливи, лигави, клюкарещи и непостоянни. Хем не я харесваш, хем си обидена, че ви е заебала... И като й обясниш това за гаджето й, какво ще се промени?

# 2
 • Мнения: 957
Казваш, че ти е приятелка, а ти не се държиш с нея като такава. Всички сте имали половинки тя е била сама. Намерила е, нормално е да се опита да изгради някаква връзка с него, а вие да останете на заден план.
Приятелите подкрепят приятелите си а не тропат с краче , че ги "заебали"...аз имам приятели с който може с месеци да не се видим или чуем, но ако ми звънат или аз на тях никога не биха ми казали, че съм ги "заебала"...понякога човек го завърта и няма време за околните...а може би вече се е отрезвила и половинката и се е оказал кретен и иска вашата подкрепа...вие си решавате, като малко дете ли ще се държите или ще се държите като голям зрял човек...незаменими хора/приятели няма ако не сте вие ще си намери други, въпроса е да решите колко ви е важна като личност и искате да присъства в живота ви.

# 3
 • Мнения: 524
Много токсично звучиш… Очевидно ви и е зарязала заради новото гадже, но… какво от това? Държиш се сякаш ви е била длъжна с нещо или поне на теб. Аз като имам толкова невъзпитана и плитка приятелка ,бих се радвала някой да ме избави от нея пък и било само за шест месеца. Или сега тя стана клюкарка и пошла, защото излезе от сектата без ваше разрешение?

# 4
 • Мнения: 90
Вие ми звучите като по-неприятна личност от нея, нека се обоснова:
1. Казваш, че никой не я е харесвал - може би го е усетила, а и е много лицемерно да си ''имаш своите моменти'' с човек, който ти е неприятен.
2.   ''реши,че след,като някой от нас чакат дете или живеят заедно и тя иска'' - Отвратително изказване. Откъде накъде пък ще е заради вас ? И защо пък не всъщност? Ако и харесва това, което вижда, а то е създаване на семейство, защо да не поиска и тя? Кое му е лошото и на Вас по какъв начин Ви пречи?
3.  ''просто нейното гадженце не ни харесва'' - ами нормално , и аз да бях и аз нямаше да ви харесвам ! Подкрепям , ако момчето е забелязало неприязма ви към нея и се опитва да и го каже/покаже.
4. ''Аз лично поне около 10 пъти и казах,да си признае,че проблема идва от "мъжа и" '' - И защо и е да си ''признава'', а и длъжна ли е? Значи , за да излезе с теб ОБЕЗАТЕЛНО трябва да си признае нещо си? Ебаси !
Най-добре направи услуга на момичето и не я занимавай, с такива приятели врагове не са и нужни.
За пръв път си позволявам да съм толкова крайна, но много се ядосах на историята , наистина.

# 5
 • Мнения: 957
Нищо лично, но имаш твърде високо самочувствие - като не ти харесва на какви теми говори и как се лигави - защо дружиш с нея, за да си губиш времето?
Вероятно и не се чувства добре при вас, вие се развивате и несъзнателно й вменявате, че е изостанала (написаното от теб го показва).
Това, че не е говорила с вас от 6м. вероятно има причини, които не може да сподели. Или пък мъжът й наистина не й дава, кой знае, дано не е това , защото зачестиха случаите на домашно насилие.
 Такива неща се решават като я питаш защо не ви е търсила толкова време и дали всичко е наред. Не е длъжна всичко да казва.
Вече преценяваш дали си склонна да дадеш шанс или да прекратиш приятелството.

# 6
 • бургас
 • Мнения: 730
Не, не явно не сме се разбрали. Никой не я харесваше от останалите не съм казала,че аз не я харесвам.
За "заебаването" ввъпроса е там,че винаги без значение, кой от нас е обвързан или не и т.н сме излизали заедно.
Аз и тя предимно, другите не толкова с нея. И като мен ме дразни факта, че първо на мен си ми е била приятелка,както и аз на нея смисъл тя с другите не е била чак толкова близа.
Второ за това с детето  няма нищо лошо да иска дете въпроса е там,че той (гаджето и) я гони, няколко пъти. Незнайно защо и тя мисли,че след, като имат дете това ще спре. Второ тя сама казва Аз не искам сега ама... Следователно той явно я кара.
Останалите хора от компанията няма такава тежест в тази ситуация.
Отделно аз нямам против да излиза, да ходи с него да си правят каквото си искат. Въпрос а е,че не може 6 месеца ни вопъл ни стон.
Виждаме се не поздравява примерно и след 1 час звъни айде да се видим. Нали някак си това е биполярно.

Другото, което е да казала съм,че трябва да си признае,че проблема е в него защото сама е споменавала,че нещо има и после млъква. Това ме навежда на мисълта,че той нещо я "трови" и тя не казва. Защото ако каже никой няма да я остави да бъде тормозена и т.м.

# 7
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
И аз мисля, че си по-токсична от "приятелката" си. Ако нея я е било страх да остане сама и е виждала някакво бъдеще с този човек, нормално да се съобрази с него и да прекарва повече време с него.
Иначе каква й е алтернативата? Да се скара с него, но за сметка на това пък има "приятели", от които никой не я харесва.

Как се разбра, че той не ви харесва, при положение, че ти я натискаш да си признава, че е така? Тя ли го е казала, или той го е казал? Докато някой от тях не го каже, това са само спекулации.

# 8
 • Мнения: 90
Аха, сега пък никой от останалите не я бил харесвал, само ти. Ами да беше и го казала, да знае какви са хората от компанията, въпреки че бая ''цветно'' я описа за добра приятелка, ако се имаш за такава.
Едва ли я кара, може и наистина да става дума за психическо насилие примерно от негова страна, но  с натискане да си признава нещо насила, няма да помогнеш.
Нейният личен живот като цяло не те засяга, а и съм на принципа
'' Ако не можеш да помогнеш, поне не пречи''. И ти не носиш ''тежест'',  даже не мисля и че и ти пука толкова за нея. И може 6 месеца да не сте се чували, приоритети.

# 9
 • Мнения: 1 924
Някак си, момичето има по-сериозни проблеми от вашите. Някак си, може да има нужда от помощ, съвет, защо да не го потърси от човек, когото смята за приятел?
Някак си не ми звучи да знаеш значението на думата "приятел". А то не е "другарче за излизания".
 Порасни!

# 10
 • бургас
 • Мнения: 730
И аз мисля, че си по-токсична от "приятелката" си. Ако нея я е било страх да остане сама и е виждала някакво бъдеще с този човек, нормално да се съобрази с него и да прекарва повече време с него.
Иначе каква й е алтернативата? Да се скара с него, но за сметка на това пък има "приятели", от които никой не я харесва.

Как се разбра, че той не ви харесва, при положение, че ти я натискаш да си признава, че е така? Тя ли го е казала, или той го е казал? Докато някой от тях не го каже, това са само спекулации.

Ами започнах да си мисля,че той не ме харесва, да се ограничим межд мен и нея. както казах другите не са толкова блиизки с нея и т.н.
Всичко тръгна от там,че останалите хора от компанията са от мъжки пол, както казах той е по голям от всички и ревнува.
Второ тя си го каза ама не директно той не те харесва. Ами в процес на разговор просто явно го изпусна и аз от това го мисля. Не ми пука дали той ме харесва или не и т.н. Обаче да я гониш и да се сърдиш,като излиза щот имам възрастова разлика ..

# 11
 • Мнения: 524
Значи теб те е яд, че ти като ментор си я взела под крилото си, а тя не го оценя и те заебава? Минавала ли ви е на всичките интелектуалци в групата, че тя много добре усеща вашето снизходително отношение? При мен и най-старата ми приятелка тези цикли се въртят от години - всяка като си хване ново гадже позабравя другата. Никога не сме го правели на тема на разговор, камо ли скандал. После като ни мине еуфорията се събираме да се наклюкарим и всичко останало. Не е необходимо всеки да си мъкне гаджето в “компанията”, на мен ми е тийн. Като съм с гаджето си, не ми трябват други хора. Нито пък като имам нужда от приятелките си, трябва да ми свети въпросното гадже. Звучиш сякаш я ревнуваш от въпросното гадже и затова твърдя, че е токсично. Май на цялата група ви е такава политиката, защото дори и с половинка и деца или каквото и да е развитие в живота, константата трябва да сте вие!

# 12
 • Мнения: 356
Притесняваш се, че мъжът й я тормози, но нито искаш да я виждаш, нито да я чуваш.
Дръж си на ината, няма проблем, но не се прави и на приятелка.

# 13
 • бургас
 • Мнения: 730
Няма какво да и ревнувам, всеки си е намерил пътя в живота. Някой работа, други деца, трети нищо примерно.
Нито съм и ментор нито Дъмбълдор,че да ми е задължена за нещо си.
Изобщо не ми е това драмата. Че едва ли не е отлетяла.

Ами аз не си държа на ината защото ако си държах, нито щях да я питам нито да се интересувам. Ама както сами казахте според нея той е точния. Дори да и кажа,че не е ок това към нея, както предния път тя ще му каже. Следователно вс се задълбочава.

# 14
 • France
 • Мнения: 150
Извинете но на колко години сте? Цялата работа звучи като дърпане на коси в детската градина. Оставете момичето да си има личен живот.  Какво сте седнали да й правите разбор как трябва да се държи и какъв е приятелят й? Правете си пас за да не се излагате още повече.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 16:31 от trolche

Общи условия

Активация на акаунт