Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

• 85 836
  • 2 595
  •   1
Отговори
# 1 425
Гняс, вали сняг... Мразя, разбърква ми планове, нерви, страхове, сичко... ММ на коледно парти, кой го знай га ша са върне.. напрау там да спи...
Свекърите ми ходиха в Турция на пазар. Сега терасата е пълна с буркани, консерви, туби, кутии, кутийки и кво ли не още, че на студено да седят... О, и ми донесе баклава. С шамфъстък. И локуми. С кво ли не. Smiling Imp
Много вървят с винооооо Satisfied

# 1 426
От мен нещо от тази вечер

# 1 427
  • Mediterraneo
И от мен нещо от тази вечер

Ходихме на лунапарк, много обичам. Огромен е, правят го през декември. Качих се на едно скромно съоръжение, и аз барабар с децата, ми схванАх сЪ- дето съм се стискала, мускулна треска придобих. И пресипнах от викане. СтароС, нъл...

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 13:02 от Тарталета

# 1 428
  • Euskal Herria
При нас забраниха шествията на открито за Коледа и за Рейес Магос. Вместо това - пускат билети за ограничени места в зала Арена тук, там ще са.  Това е заради нарастване на броя на  позитивните.

# 1 429
Много наивно от моя страна, да се надявам снощи, че ще задържи снега. Днес няма почти следи.

Кафе?

# 1 430
  • София
Много ми е скапано. Кучето има две ранички, изглеждат точно като ухапване от змия. Змия нямаме и сега съм в чудене къде се е подредил така.

# 1 431
Ре, каква змия посред зима? А как се чувства кучо?

# 1 432
  • София
Уиш, няма как да е змия, но баш така изглежда. Кой знае на какво се е набол. Добре е. Просто ми беше пред очите и ми е странно.

# 1 433
Бабче, за България ако питаш неизползваният отпуск от тази година трябва да се използва до две години иначе гори, макар че малко КТ си противоречи, щото пък трябва да се прехвърля със съгласието на работодателя, пък прехвърленият отпуск да се използва до 30 юни на следващата година. При нас каквото остане, ако остане  е не повече от 10 дни/изключвам случаите с натрупан отпуск заради излизане в майчинство или продължителен болничен/ го пускам с първите отпуски, които колегите ползват. Тоест първо ползват стария до изчерпване и после започват с новия. Пари не се изплащат за неизползван отпуск, само при прекратяване на договора и броят на дните е съобразено отработеното време. Ако човек има 5 дни от миналата година, не ги е ползвал, не е ползвал и дни от новият отпуск  и реши да напуска да речем в края  на месец юни. Обезщетението ще включва тези 5 дни плюс половината от полагащите се за годината дни отпуск. За там където си ти идея си нямам как стоят нещата.

# 1 434
Щом е добре, значи всичко е ОК. Ако нещо му беше дискомфортно, щеше да даде знак. Не му се тревожи.

# 1 435
  • Пловдив
Добро!

Елифко, у градО сме си...тая седм.няма да мърдаме нийде Simple Smile ама много бързо спря да вали...сега едва белее. На хижа Здравец ще е фул от народ, 100%.

Пак сме на катми, втасват...за мен кафе.

# 1 436
  • Германия
wind, благодаря ти. Мен ме интересуваше точно дали може да се изплати неизползваният отпуск. Аз съм на български договор, така че съм по българското законодателство.

Ре, наблюдавай мястото на убождането, друго няма какво да направиш. Наистина няма как да е змия в този студ.

Кло, благодарско за кафето

# 1 437
  • София
Добро утро!

Аз съм на работа. Пропуснах кафето тази сутрин и не е добре положението. В почивката след час и половина ще скокна да си купя, че не ми се ще от автомата за кафе. Хубаво било казват всички, ама мен нещо не ме удовлетворява като вкусови данни. Иначе си върши работата, която трябва да свърши, ама няма ли вкус, не ми е същото.

Оф, и аз имам едни 19 дни неползван отпуск според вътрешния портал на фирмата. Чак не мога да се начудя откъде са се взели толкова много като покрай мама доста ползвах. Отделно ползвах да водя детето на море. Или е грешка, или са от предходни години натрупани. Нямам идея какво ще се сучи с тях след НГ и все забравям да попитам.

Ре, горкият кучо! Дано не го тормози и бързо да мине!

# 1 438
Добро утро.Детето иска на пързалката.Кви са тия цени,бе? ! 15 кинта вход,WTF?! Ще я пусна,но вече взеха да се оливат.
Аз карах ,бе момичета, оня ден.Даже по тъмно,но не беше ок.Притеснена,не ми влизаха скоростите..Угасих колата,свириха ми...Трагедия.Днес ще пробвам по обяд да се разходя из квартала.

# 1 439
  • София

Ей го.

Общи условия

Активация на акаунт