Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

• 85 226
  • 2 595
  •   1
Отговори
# 1 920
  • Fairbanks, Alaska
Ваичка, прегръщам те! Права си - за всичко! Трябва да си даваме кураж, трябва да намираме светлинката, да сме благодарни за това, което имаме.

Я споделете - тиквата за тиквеника задушавате ли я или я слагате направо така?
Ние нашата баклава я приключихме Simple Smile Няма да правя пак, стига толкова.
Тиквата за тиквеника само я настъргвам, след това я смесвам с орехи, канела и захар и почвам да правя баницата. Не я задушавам.

# 1 921
ММ замина на село за няколкто часа, да поработи, изгоних малката с него, щото подаръци имам да опаковам, почнах ги и ми свърши тиксото... ся ше ходя да търся... бляк...
Исках доста неща да кажа на доста хора, ма забравих.
Карамелчик, труден казус... аз бих поканила и двамата, пък с готованеца ще се заяждам на воля и изтънко, ако се прави на нагъл по време на вечерята. Обаче и бих предупредила Халапеньото /предполагам, че това е ТМ/, че занапред на празници да не кани гости, без да го обсъдил с мен. А, и  е редно готованецът да се стегне /с външна помощ явно/ и да почне да върши някакви неща от елементарна ежедневна дейност.

# 1 922
  • София
Мисте, честити да са ти обущата!  Моделът позволява да е леко свободен. Може и дебел чорап да сложиш или стелка . Зависи колко големи идват, но аз бих си ги оставила.

Даимсеневидиичушките! 1/3 от всички са люти, та се не траят. 15 минути вече не мога да спра да кашлям, текат ми сълзи и *ополи. А само по една семка съм опитала. Тези, които не усетих да лютят измих хубаво от всички семки и сега ги кисна в гореща вода. Дано няма люта и между тях. Ще предупредя фамилията довечера да не се нахвърлят доверчиво. Децата ( моето и на брат ми) не са от най-яшните и май изобщо няма да им предлагам чушки на тях .

Мързелота, тиксо да искаш в нашата къща. Не знам как и защо сме събрали толкова много. Бих ти дала, ако беше софиянка. Дано намериш!

# 1 923
  • Пловдив
Халапеньо е синът на Карамелкова Simple Smile

Панде, те са много топли и няма как с дебел чорап. Ще ги върна и ще поръчам другия номер. Е, ще се понабутам 10тина кинта, ма карай Simple Smile

Нещо мий тъпо...ма не зарад ботите. Пих 2 мента, глог, валериана. Не действат.

# 1 924
Аз пък все си мисля, че Халапеньо е синът на Карамелка.

Не знам, аз съм против да се канят двамата, как пък да не си разваля вечерта с неприятен човек. И бих поканила чичото и предупредила оня да внимава как се държи.

За тиквеника и аз не задушавам тиквата, стържа, захар, канела и орехи, слагам в корите и пека. Но тиквеникът не ми е специалитет, де

# 1 925
  • София
Тиквеникът на мама беше душичка! Тя май задушаваше тиквата, но не съм сигурна. Когато изпече тиквеника, го сиропираше със сироп от вода, захар и лимон. Много вкусно ставаше!

# 1 926
Карамелка, нали знаеш, че ако ти не се погрижиш за собствения си комфорт, няма кой да го направи. Та, моят съвет е, постъпи както ти е комфортно на теб, без да ти дреме кой за какво ще се муси. Ако не можеш да скръцнеш със зъби, покани ме за малко - ссссссссссссъсссссссссссскам много убедително.

# 1 927
Не задушавам тиквата аз. После ми е неприятна на вкус.
По Карамеловия казус, съм на мнението на Мързелота. Жалостива съм, на на другия ден, синкото ще разбере, от къде изгрява слънцето и кой командва парада.
Мисте, честити!
По роднини няма да ходим. Свърши тая. Мъчно ми е, но така си постлаха.

# 1 928

Ама никой не каза, че ще пътува нейде...при родители, роднини Thinking  Само аз ли съм тъй разпокъсана на по 150км...?
Не мож' се мери с мен и мойте 300км .Пътувам.

# 1 929
  • Пловдив
Вярно, Уми... Simple Smile

# 1 930
По принцип и аз не задушавам тиквата, но се зачетох в разни рецепти със задушаване, та реших да попитам и вас.
Панде, аз никога не съм опитвала сиропиран тиквеник. Някой ден ще пробвам непременно.

Карамелчик, в тази ситуация аз не бих поканила само единия. Като се знам каква съм патица, бих изтърпяла неприятната персона, независимо от дискомфорта. После щяха да го отнесат домашните, които не са се съобразили с мен.

Мисте, много са хубави Скечърсите. Честити да са. Вие у свекитата ли отивате?

Ние утре за обяд сме у баба. В последно време сбирките там не са ми много комфортни заради спорове за политика и ковид. Много се старая да ги избягвам, но вуйна ми сякаш нарочно ни бута все в такива разговори.

# 1 931
Добър ден!
Направих тиквеника,опаковах последните подаръци иии седнах.Изведнъж ми прималя.Добре че дребчо спи,направо не мога да се вдигна,а и ръцете ми се разтрепериха.Дано минава бързо,че съм  сама.

Карамелче, аз също не бих поканила човек,който не понасям,особено на такъв светъл празник.

Ние днес и утре сме тук,другиден при нашите.Снощи МУ предложи да поканим семейни приятели за НГ.Нямам против,те са ни едни от най-близките другари,а и са добра компания,ноо като се сетя,че цял ден ще е готвене,на другия ден чистене...бляяк.Голям темерут съм станала..аз съм си,де. Rolling Eyes

# 1 932
Мисте,и аз съм се сдухала,отдавам го на МЦ и още нещо... 🥺

# 1 933
Добро утро!
Кло, благодаря за кафето, вземам го.
Много хубав интериор показвате и още по-сладко думате.
Карамелчик, кое е това хапче за вдигане на кръвно? 🙄 Цял живот го търся.
Не съм като хората. Хората подготвят Бъдни вечер, аз ще се мятам на цифри. Приятел има нужда от помощ и не мога да го оставя сам.

Кафето!

# 1 934
Обикновено на Бъдни вечер сме си сами вкъщи.Някой от следващите дни отиваме при нашите,я в града,я на село.Докато малкия поотрасне ще е малко по-различна ситуацията.Евентуално другата седмица ще им гостуваме,ако пак не излезне нещо.Затова и гледам да не си правя планове.Има вероятност и да мръднем към турско,та...
За пореден път се убеждавам,че малкия предпочита моите манджи 😒.Какви количества изяжда,а от кухнята-тцъ.
Не задушавам тиквата и аз.

Общи условия

Активация на акаунт