Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

  • 85 814
  • 2 595
  •   1
Отговори
# 1 935
  • Германия
  • Мнения: 1 026
Ми аз чела недочела и спяща изобщо не видях, че Карамелка пише за Халапеньо, а директно реших, че нейния мъж е за бой. Те не че не са за бой постояно, но този път Гошо е невинен Joy

Layla•° хапни нещо сладко.

След малко отивам да опъна морно тяло, че то нали отдавна станах. Вие продължавайте да творите в кухнята, но пускайте и снимки та като стана да се нагледам. Тази година ще го карам  само на чужди снимки

# 1 936
  • Мнения: 2 176
Момичета, да, Халапеньо е синът ми. И не се опитва да ми се налага детето, просто му е неудобно да остави онзи сам. Иначе той само да се опита да разстрои чичо си е заминал с 200. Истината е, че на чичо му е приятно да има човек около него, защото ние като си тръгнем той остава сам. Ама този не е човек, към когото да изпиташ дори грам емпатия... Не съм решила окончателно. Иначе е едно на ръка, че ще занесем храна и за двамата, ако не дойдат. Исках да имам една нормална вечер, първи празник в обновения дом. Но с този оратор...мисията невъзможна.  Май съм склонна да оставя синът да реши, как да процедира. Омръзнало ми е от пререкания за дреболии...

# 1 937
  • Мнения: 2 310
Тъй. Купих тиксо, купих на мен и ММ дребнодаръчета за под елхата. На мен - червени чехлички, мекички и топлички, на него - потници! Кой каквото си няма... Smile

Ся доопаковам подаръците и бегам на 1-ва страница да избирам рецепта за питка. И съвети да чета.
Карамелчик, извинявай за объркването... Relaxed

Изтрих.

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 14:34 от мързелче

# 1 938
  • Мнения: 16 856
Мързелот,  чудесно ти е джуджето! ❤
Викаш потници, ми няма лошо. Аз редовно вземам гащи, че все му изчезват. Тая година по - различно, жилетка. Дърт е вече.
Ще замесвам и аз питката. Отдавна не съм правила содена и си харесах рецепта, в която престоява в хладилника. За довечера ще е готова и само ще я опеча,  да я ядем топла.
Остава ми банята и да перални пране за прибиране. Мрън.

# 1 939
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Добър ден, общество!
Нямате изчитане, ей! Докато стана, докато си направя кафето, че после да почна да ви чета... и Коледата а-ха, а-ха дошла Simple Smile.
Карамелита, аз бих занесла храна на двамата. И първия празник в обновения дом да посрещна спокойно и без напрягане само с близките. Все ще имате възможност да поканите чичото на някой следващ празник, те сега почват.
Видях новите обувки на Мистик, харесват ми. Със здраве да си ги носиш!
За километрите... айде, да не си ги мерим, че съм ви отвяла Wink.
Мързелче,  благодаря на баткото за поздрава!  Каква хубава усмивка има, целият грее!

# 1 940
  • Fairbanks, Alaska
  • Мнения: 2 556
По принцип и аз не задушавам тиквата, но се зачетох в разни рецепти със задушаване, та реших да попитам и вас.
Панде, аз никога не съм опитвала сиропиран тиквеник. Някой ден ще пробвам непременно.

Карамелчик, в тази ситуация аз не бих поканила само единия. Като се знам каква съм патица, бих изтърпяла неприятната персона, независимо от дискомфорта. После щяха да го отнесат домашните, които не са се съобразили с мен.

Мисте, много са хубави Скечърсите. Честити да са. Вие у свекитата ли отивате?

Ние утре за обяд сме у баба. В последно време сбирките там не са ми много комфортни заради спорове за политика и ковид. Много се старая да ги избягвам, но вуйна ми сякаш нарочно ни бута все в такива разговори.
Сиропираният тиквеник е все едно ядеш баклава. Сладък от всякъде-самата плънка е със сладък вкус, особено ако си сложила и ванилия за аромат, сиропът пък прави самите кори сладки. Не знам какъв сироп предпочиташ, но ако искаш да е по-течен, пропорцията е 4 чаши вода и 3 чаши захар и тази смес се вари 10 мин. След това заливаш баницата. Аз така съм правил и тригуни с бутер тесто.

# 1 941
  • Мнения: 2 176
Благодаря ви за съветите, мили мои Heart Ще докладвам какво ще се случи Simple Smile
 Оле, Мързелотка, какво лъчезарно джудженце си имаш, да го нагушкаш от мен Heart Eyes
Мисти, честити да са ти новите бързоходки! И от мен съвет за стелка, или по-плътно чорапче. Аз нося 38, но ботушите винаги вземам 39 и нося с плътен чорап, мразя да са ми студени краката.
Уморих се да се въртя из кухнята, хем само режа, милата мама, как издържа. Ама не ми дава да припаря до печката, щото знае колко съм кадърна Joy

# 1 942
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 8 643
Благодаря ви за съветите, мили мои Heart Ще докладвам какво ще се случи Simple Smile
 Оле, Мързелотка, какво лъчезарно джудженце си имаш, да го нагушкаш от мен Heart Eyes
Мисти, честити да са ти новите бързоходки! И от мен съвет за стелка, или по-плътно чорапче. Аз нося 38, но ботушите винаги вземам 39 и нося с плътен чорап, мразя да са ми студени краката.
Уморих се да се въртя из кухнята, хем само режа, милата мама, как издържа. Ама не ми дава да припаря до печката, щото знае колко съм кадърна Joy
Баба ми готвеше невероятно, майка ми кошмарно, аз от неволя почнах да готвя...
За да има вселенско равновесие, Халапеньото ще ти доведе снаха майстор готвач Wink

# 1 943
  • Мнения: 3 396
Привет, предпразнично ме боли тиквата. Пих хап, дано да подейства скоро!
За тиквеника слагам тиквата сурова, винаги приготвям "Божествения тиквеник" на Селма /който иска да хвърли едно око в кулинарния раздел, има тема за него/. Наистина е божествен, преди печенето се залива с половин чаша прясно мляко с разбито 1 яйце и малко ванилия.
Мисти, много са готини, дано бързичко да ти пратят другия номер и със здраве да си ги носиш!

# 1 944
  • Мнения: 11 915
Значи, не знам що питах за хапче за вдигане на кръвно, кат си имам ММ Joy
Уиш, ти не се класираш, с теб кръвно не е ясно дали ще вдигна, но кг задължително!
За тиквеника - когато тиквата се задушава пуска от захарта много сок. Значи или на котлона без захар или сурова. Но. Ако като мен сте сгрешили да я задушите със захар - изтисквате я добре, слагате я в тиквеника, а като го изпечете, заливате със сладкия тиквен сок. Обирате овациите и ми благодарите.
Стрейнджър, мерси, с кафе не става. Пробвано.
Мързелче, целувки за коледния момък.
Оставям ви, че съм супер назад с подготовката, но за сметка на това чакам гости.

# 1 945
  • Мнения: 2 310
Направих содената питка от сайта Супичка. Някой я беше похвалил... Не знам кво ше излезе, ма наврях 4 парички вътре, да има...

# 1 946
  • Пловдив
  • Мнения: 44 561
И аз съм За снаха за Карамелкова, ма офатна Wink

У свеки сме, да...
Върнах ботите и поръчах нови Simple Smile

Ени, гуш!

Аз мнооого искам и то от години, още като можеха нашите да идват, да имам място и да ги събирам всички по Коледа...не ми тежи но да готвя,  ни да прислугвам, ама ц...

# 1 947
  • Мнения: 14 407
И аз съм си избрала рецептата на Пеп-4о. Време е да правя тестото за питката, за да има време да престои и се охлади в хладилника, преди печене.

# 1 948
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 968
ние пък спонтанно решихме да поканим всички изгубени души у дома.
Коледа е, не бива никой да остава сам.
ще има руснак и украинец, които не празнуват Коледа сега, индиец, който май изобщо не празнува Коледа, американец с китайка, англичанин с белоруска... чехи, които традиционно за Коледа ядат риба, българи - останали поединично, които знаят, че по наша традиция на Коледа всичко трябва да е постно, но нали са мъже...

в този лабиринт от нации и традиции Бъдни вечер се очертава да е мулти национален и тотално анти традиционен.
обадих се на големите деца, след малко и на братята и майка... сдухано ми е някакво.

# 1 949
  • sf
  • Мнения: 11 887
Не помня някога да съм имала толкова сдухано настроение по празници. Не ми се подхваща нищичко.

Общи условия

Активация на акаунт