Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

• 85 215
  • 2 595
  •   1
Отговори
# 1 905
Добро утро.
Станала съм отдавна, пия второ кафе и имам почти непреодолимо желание да започвам да чистя и готвя.
Крайно необичайно желание за мен, седя и чакам да ми размине, твърде рано е.

Скрит текст:
Огромна е липсата на близките, особено по празници, но аз се научих да съм благодарна за това, което има.
Та, правя си трапезата, скромно, сядаме с ММ и се радваме, че се имаме един друг, и че сме се справили и през тази година. Щом сме здрави и заедно, всичко е наред, и с всичко можем да се справим.

# 1 906
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Добро утро.
Станала съм отдавна, пия второ кафе и имам почти непреодолимо желание да започвам да чистя и готвя.
Крайно необичайно желание за мен, седя и чакам да ми размине, твърде рано е.

Скрит текст:
Огромна е липсата на близките, особено по празници, но аз се научих да съм благодарна за това, което има.
Та, правя си трапезата, скромно, сядаме с ММ и се радваме, че се имаме един друг, и че сме се справили и през тази година. Щом сме здрави и заедно, всичко е наред, и с всичко можем да се справим.
Вече пека чушките, даже плънката се получи доста прилична Grinning

На трапезата довечера се слага баница с тиква, а баклава слага ли се? Или тя е за 25-ти?

# 1 907
Баклавата е с масло и е за утре.

# 1 908
Любими мои, има един казус, който ме тормози и не зная как да постъпя. Ще се радвам да чуя и вас.
Казвала съм ви, че се грижим за един бездомник, винаги на Бъдни вечер го вземаме вкъщи да е с нас. Лятото Халапеньо доведе един свой познат от някакво софийско село, останал също без дом, живеел е в камиона си и моето нали е състрадателно го прибрал и сега живее при нашия чичо. Само че, този не е някакъв безпомощен несретник, а лентяй и обича да си попйва. Разведен, няма представа къде е синът му, изгубил е дома си на комар. Аз такива пропадилища и паразити мразя и този не мога да го понасям. Прибирахме дървата на чичо, всички работим, тоя седнал на един стол и ръси мозък, а той се грее с тези дърва, чака чичото да му измие чиниите и да му чисти. Като носим храна на чичото, естествено има и за него, но той приема, че така е редно. Та от вчера Халапеньо ми обяснява, че е неудобно довечера да поканим само чичото, трябвало да дойде и въпросния. Аз обаче органически не го понасям. Знам, че не е етично, знам, че са празници, които ни подтикват към състрадателност и благотворителност, но убийте ме с камъни и пръчки, не мога да изпитам жал към този... Халапеньо казва, ако той не дойде, няма да взема и чичо... Но аз искам чичо да е с нас. Как да постъпя?

# 1 909
Ваичка, прегръщам те! Права си - за всичко! Трябва да си даваме кураж, трябва да намираме светлинката, да сме благодарни за това, което имаме.

Я споделете - тиквата за тиквеника задушавате ли я или я слагате направо така?
Ние нашата баклава я приключихме Simple Smile Няма да правя пак, стига толкова.

# 1 910
Направих и аз сармите. Пипкава работа е това, не е за мен. Само деконструирани от тук нататък Grinning

Един буркан боб имам да запържа, че ММ рече, че искал. Следобед ориз с праз и маслини и тиквеник и след това три дни почивка ми трябват Joy

# 1 911
  • София
Карамелче, не знам какво да те посъветва Този наистина не заслужава да го каниш. И откъде накъде чичото ще бъде отритнат, защото готованко  няма да дойде. Не е честно Халапеньо да ти поставя такива условия.
Но пък наистина е кофти на празника да остане сам. А и после би скофтил живота на чичото какъвто е паразит.

Аз влезнах да ви кажа, че никаква домакиня не съм. Пия си кафето на огрения от слънце диван. Чушките ме чакат в кухнята. Единствено от време на време се питам праз лук ли да им сложа, или кромид.

# 1 912
Направих и аз сармите. Пипкава работа е това, не е за мен. Само деконструирани от тук нататък Grinning
И моите ще са такива,деконструирани 🤫.Но не е спешно, следобед,ако ми дойде музата 😂. Синковеца ме извести,че баба му тъкмо прави, нормални, малки,с кайма,явно за утре.Направих само гофрети на децата,и чакам да стане обяд.

# 1 913
Карамелче, сега видях казуса
Кажи на Халапеньо, че това е твоята къща и ти решаваш, кого да каниш в нея. Сори, ама такива ултиматуми ме изкарват от кожата, особено такива, които са не на място. Само докато те четях и ми кипна кръвта, пък на мен хапче за вдигане на кръвно не ми трябва Simple Smile

# 1 914
Бърд, аз я слагам сурова, задушава се идеално при печенето. Важното е да има достатъчно мазнина, олио, или масло, каквото слагаш.
Аз все пак започнах с чистенето, не ме свърта нещо на едно място.

Карамелче, не бих карала празниците с някой, който не понасям.

# 1 915
  • Германия
Карамелчик, ма този лентяй защо не го изгоните. Много гадно се възползва от вас. Но иначе като си помисля съм на мнението на Ули, но и Пандето е права, ако вземете само чичото тоя ще му стъжни живота после. Май по-добре им занесете нещо да хапнат и не ги канете, а на чичото кажете, че няма как да поканите и двамата, а само единият не върви.
Не знам ТМ или ти сте за бой, той много си позволява да те мачка и командори, ама и ти се оставяш. Спирам до тук, че още не съм се събудила съвсем и в такива моменти съм зла и ще кажа нещо необмислено, а днес не бива да сме лоши.

# 1 916
  • Пловдив
Карамелче, и аз съм За да не е с вас...и въобще не заслужава помоща ви щом е такъв готованин.

Взех си Скечърса, супер е, ама си мисле, че 38,5 щеше да ми лепне Thinking Сега малко са ми свободни и се чудя дали да връщам.

# 1 917
Офф,Карамелче,все едно си омъжена за МУ. 🙄 Подкрепям момичетата преди мен. Най-добре им занесете храна и така. Ич не го приемай в дома си. А по-нататък или да намира работа,или аут.
ММ утре има имен ден. Питам го канил ли си някой,е не,ама ако дойде някой.... което автоматично значи,че е поканил. Просто не смее да си каже,щот ми знае мнението за кочовете,дето ги вика. 🙄 Негов празник е,вярно,но е и Коледа,се пак! Ни така,ни иначе.
Мисте,с някоя стелка още няма ли да станат? Не знам.

# 1 918
  • Пловдив
Ени, ще пробвам...ей ги...

Ама никой не каза, че ще пътува нейде...при родители, роднини Thinking  Само аз ли съм тъй разпокъсана на по 150км...?

# 1 919
О много са хубави! Пробвай със стелка. Дано стане.
Ами ние няма да ходим никъде.

Общи условия

Активация на акаунт