Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 538
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Тази прелестна Бакара направо я искам, но вероятността да я имам клони към 0 . Ще си поръчам на Дядо Коледа /дано да чете тук/ , мисля , че бях много бяла и добра през цялата година 😊
Но пък Ani мога и сама да си подаря, Фръц , едва ме нави, а и с тази честна парфюмска - ще те изям ❤

# 76
SOTD: Prada Infusion d'Amande
Тези дни чета биографията на Марая Кери и днес музикален фон ми е албумът The Emancipation Of Mimi.

# 77
Момичета ще питам вас защото не знам къде да задам въпроса си. На един от парфюмите ми му се е окислила капачката. Съхранявам го на тъмно, както всички останали, но само той е потърпевш. Някой знае ли как да я почистя и каква е причината за това?

Скрит текст:

# 78
С поръчката от Spray Parfums получих няколко мости и веднага пръснах най-леката  - Sale Gosse и от близо час ръката ми ухае на марсилски сапун, захарни бонбони "виолетка" и сладка дъвка за балончета. Живи&здрави ще се парфюмирам обилно някой горещ летен ден, мисля тогава ще е идеален за аромат на свежо, чисто и леко бонбонено. Допълвам след няколко часа носене - аромата си го бива, подцених го в началото.

с Into The Oud дори не смея да се парфюмирам Grinning Като отворих капачката на мострата и ме блъсна аромат на уд, мъх, леплива сладост на ром, карамел и амбра и бързо-бързо затворих.

А аромата на Safran Gourmand е смес от мляко с ванилия, бисквити, карамел, захаросани бадеми, сандалово дърво, ориз с шафран, захар и масло върху парче кедър и има ориенталски полъх. Кутията в която пристигна пратката ухае на този парфюм, превзел е всичко.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 20:02 от Al Georgieva

# 79
Не взимайте без проба BDK, доста странни парфюми са дори за моя вече мога да кажа обигран нос. За себе си мога да кажа, че доста ги надцених.Три пробвах, двата са ми като аромати от отминала епоха, а третият ми е доста противоречив - ту е love, ту е hate.

# 80
Здравейте, някой запознат ли е с V canto mea culpa. Какъв аромат е?

# 81
  • София
macadamia, сподели повече. Не така завоалирано. Hug

# 82
Признавам си, че съм силно провокирана от отзива на unterdenlinden в другата тема https://www.fragrantica.com/perfume/Eisenberg/Voile-de-Chypre-Se … et-III-47292.html .
Утре ще отида за тест на намалените от марката от чисто любопитство.
Любимият на Вече Петя също ме хвърли в размисли. Според Фрагрантика и отзивите до някъде https://www.fragrantica.com/perfume/Agent-Provocateur/Miss-AP-54519.html е подобен. Ако ви е познат, ще се радвам на няколко думи в повече Flowers Hibiscus
За V canto и аз съм любопитна по принцип.

# 83
Днес пробвах Azzaro Wanted Girl by Night и се стъписах. Едва не ме уби това нещо. Безумно сладък сироп от грозде, ароматизиран пълнител на химикалка "на стероиди".
14годишният ми син сбърчи нос, и отсече, че не е за жени. Помисли малко, и каза, че е детски.

Ако го бях купила на сляпо, щях да съм много разочарована. Имам няколко парфюмни инфантилни глезотийки за специални настроения, нови попълнения в категорията "диабетен звяр" не ми трябват.

Пробвах и Azzaro Wanted Girl- скучничка ванилия.
The One EdP Dоlce Gabbana- преди години ми беше любим, сега е зла и химична праскова
Narcotic Venus- банална тубероза, meh
Bal d'Afrique- какво му харесвах толкова на това....

Синът пробва роботчето- Phantom Paco Rabanne. Никак не го хареса, остър и странен бил. Лавандулата в него наистина острее. Финализира си мнението, че иска Sauvage Elixir, и толкова. Не ми пречи.
Най-малкият (на 12 ) иска Fahrenheit Parfume, а най-големият имал достатъчно, и не му трябвало нищо ново. Сега носи много Jose Eisenberg, и е супер доволен.

Аромат за деня: Angelique Noir

# 84
  • by the sea
Вчера попаднах на ютуб ревю на тези нови аромати на Zara и Jo Malone и при първа възможност бях на място да тествам. Споделям накратко първи впечатления.
Скрит текст:
Впечатли ме https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Fashionably-London-70519.html
много добро и бюджетно копие на Delina, със сравнително добра трайност , взех няколко 10ml да ги пускам  в коледните торбички.
Другият който ме впечатли и ме е яд , че не си взех (ще трябва да ходя пак) е  https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Elegantly-Tokyo-70527.html  белоцветен и много напомня на Armani My Way
От останалите най- интересен, но не по мой вкус е  https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Magnificentely-Dubai-70522.html  идва ми прекалено ...арабски, клони към унисекс , има сладост и е много интересен..
п.п. 10мл опаковките са рол-он Wink

Lust   - подобно окисляване се получава и с метала по бутилките на Chloe, незнам дали са от сходен материал, но при Chloe се премахва като леко се навлажнява повърхността и се изчетка с мека четка и паста за зъби

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 19:31 от RedPanDa

# 85
  • Пловдив
macadamia, сподели, моля, кои аромати на BDK тества.

# 86
Момичета, тествах Руж, Тонка и Розата. Първите два ме пренесоха в друга епоха - представям си , че такъв аромат се е носел от дамите в антуража на краля Слънце, аромат на скъп будоар, силно излъчващи аромати, които са различни в началото , но в базата стават доста сходни. Ако имаш единия, другия не ти е нужен- припокриват ми се по някакъв начин.Нагледно това си представям ;

Интересна е Розата , от която поръчах в пълноразмерна бутилка. Та Розата е много променлив парфюм- ту се усеща повече роза, в следващият момент надделява тютюна, по някое време излиза на преден план конфитюр или по- скоро ликьор от сини сливи, дори след около шест часа ако не знаех с какво съм се пръскала, щях да реша, че това е Сатен екстракта на Кюркджиян.И така цял ден избиваше ту едно, ту друго - и аз бях така- а, харесва ми , след час не, не ми харесва, след това отново ми харесва….

Като обобщение мога да кажа - парфюм- хемелеон с много прилична трайност и излъчване, многолик аромат- в крайна сметка мисля, че ще пламне любов, просто бутилката трябва да се аклиматизира, за да излезе най- доброто от нея .

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 22:17 от macadamia

# 87
Записвам се да следя темичката, въпреки че съм много неука все още с парфюмите и няма много с какво да съм полезна.
Иначе, днес имахме път до Бургас и докато мъжът ми тършуваше игри за PS4 в мола, аз влезнах в Douglas.
Преди да се усетя една от консултантките ме грабна и за 2мин се оказах с 6 листчета с различни парфюми в ръката. Много ме е яд сега, защото единият ужасно много ме грабна, но не можах да запомня кой от всичките е. Подозирам, че е или Angel Nova или Aura на Mugler. Joy
Исках да питам, дали типът на кожата има отношение към ароматите и издържливостта им? Конкретно има ли нещо по-специфично при по-мазна кожа? Simple Smile

# 88
  • MJF
Здравейте, момичета,

Подариха ми преди дни крем за лице Givenchy Ressource, който е чудесен и също така ухае невероятно.
Бих искала да ви попитам има ли парфюм с идентичен аромат както при други марки?

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 00:24 от FugeeLa

# 89
Благодаря за тази красива тема! Christmas Tree
Парфюмите, които вероятно бих избрала за празнично събитие и в зависимост от вида му са: Coco Noir, Tom Ford Noir de noir, Guerlain Cuir Beluga  или Tabac Rose BDK. Хиляди благодарности на  KovatchevaHug за прекрасното описание на този парфюм - единственото което ме спря да го поръчам  насляпо, беше цената,  но след първата проба се влюбих-безумно, безумно красив е за мен  този парфюм:heart: С много лица, но всичките прекрасни! Мисля, че думите ми липсват, за да опиша това което ми носи като усещане и настроение, но много, много се надявам скоро да е мой и да го намеря под елхата!
Не съвсем по темата, но благодаря и на makadamiaFlowers Blossom- прочетох един нейн пост , мисля в другата тема за Vanilla pumpkin The Body Shop, който бях пренебрегвала до този момент. Специално отидох да го пробвам и трябва да кажа, че аромата много ми хареса - мирише ми на ванилия, кленов сироп и  сладка печена тиква поръсена със захар! Много вкусен, много ярък, много уютен и много коледен! Стаята ухае на този крем часове след намазване, а върху кожа стои и се усеща още повече. Излишно е да казвам, че веднага се сдобих с него и даже обмислям да си взема резерва!

Общи условия

Активация на акаунт