Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 542
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
И маслото за тяло на  The Body Shop / взех си 6 броя , защото го има само в този сезон /, и последната ми придобивка Tabac Rose BDK имат убийствена трайност.. Парфюма се усеща около мен все още след почти 24 часа с четири апликации..Уж един парфюм, а се усеща като най-малко пет различни-майсторска работа- признавам си 🌹

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 09:04 от macadamia

# 91
Благодаря на densi за прекрасната нова тема, както и на всички списващи. Flowers Hibiscus
Щом влезна да ви прочета, сивотата на дните ми се изпълва с разкош и лукс.

Рискувам да вкарам малко пошлост с питането си, но някой би ли дал мнение за парфюмите на Moschino

# 92
вчера имах възможността да се запозная с един интересен парфюм с непроизносимо за мен име
https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Dhanal-Oudh-Nashwah-41261.html
бутилката, капачката и кутията са изключително красиви  
първият час ароматът е страхотен разкош - за мен е прашен шоколад и ликьор, не можех до отлепя нос от ръката си
напръсках добре шията и косата и след това изби медът, който върху моята кожа е силно нечистоплътен и безумно траен - все още го усещам силно, вече повече от 16 часа

# 93
Рискувам да вкарам малко пошлост с питането си, но някой би ли дал мнение за парфюмите на Moschino
Изпръскала съм едно шише от Moschino Couture и след него не си харесах нищо на марката. Женствен, леко ретро, доста силен и траен и ме предразполагаше да се обличам малко по-женствено (от обичайните дънки и тениска).

macadamia, аз не посмях да поръчам нищо на BDK, при все че като отворих сайта имаше от почти всичко в 10 мл размер и като те прочетох, разбирам че съм постъпила много правилно Sunglasses

Dez, никой от мъжете вкъщи не хареса роботчето, но то се и очакваше де - 10 дни ги парфюмирам с мъжките аромати на Masque Milano и летвата се вдигна

# 94
  • Germany

Парфюмите, които вероятно бих избрала за празнично събитие и в зависимост от вида му са: Coco Noir, Tom Ford Noir de noir, Guerlain Cuir Beluga  или Tabac Rose BDK. Хиляди благодарности на  KovatchevaHug за прекрасното описание на този парфюм - единственото което ме спря да го поръчам  насляпо, беше цената,  но след първата проба се влюбих-безумно, безумно красив е за мен  този парфюм:heart: С много лица, но всичките прекрасни! Мисля, че думите ми липсват, за да опиша това което ми носи като усещане и настроение, но много, много се надявам скоро да е мой и да го намеря под елхата!

BoMarina, благодаря за милите думи Hug Точно такъв го намирам и аз Tabac Rose - парфюм-преживяване, взрив от емоции и парфюмна радост. Радвам се, че съм била полезна да го откриеш.
Парфюм за деня е Mad about You наPG Purple Heart Прекрасен парфюм, който се държи невероятно в днешния мразовит ден.

В слушалките ми звучи това

# 95
  • The Evergreen State
Днес беше интересен ден откъм ароматни изживявания. Във фризьорския салон ме почерпиха с Honey Citron Ginger Tea, което е корейски продукт в бурканче напомнящо на сладко с резенчета лимон вътре. От първата глътка рязко върна далечен спомен на аромата който се носеше в корекомите. Това малко в страни от темата но си беше мило изживяване за мен това откритие.
От фризьорката ми се носеше Шанел Коко Мадмоазел, толкова рядко ми се случва да доловя парфюма на някой тук и винаги се радвам като се случи. Стана ми толкова приятно че чак ми се доиска да го имам. С две думи - хубав парфюм.

# 96
  • Бургас
Муци, благодаря за това хубаво оформление на темата, страхотна е.Kiss За мен празничен парфюм е Коко Ноар Шанел, не зная с какво ще съм още.Тези дни тествам парфюми на BDK и мнението ми е, че са много изящни, изпипани и майсторски композициите макар не за всеки вкус парфюмите са уникално красиви.Аз се влюбих в два от първа среща BDK Tubereuse Imperiale и BDK Velvet Tonka.Бих ги приютила на мига! Много мои, много женствени ги намирам аз, не ми хареса обаче BDK Rouge Smoking, въпреки че само като го помирише човек разбира, че е качествен, ухае скъпо, но не е моето нещо.Ще намери обаче своите почитатели.Продължавам да се запознавам с парфюмите на BDK.

# 97
  • София
...
Исках да питам, дали типът на кожата има отношение към ароматите и издържливостта им? Конкретно има ли нещо по-специфично при по-мазна кожа? Simple Smile
Здравей, Rocket!
Относно тип кожа и ароматите мога да споделя това, което научих:
Има два типа кожа - топла и студена. Как се определя!? - Като погледнете кожата и веничките по вътрешната повърхност на ръката си в участъка между китката и лакътя. При хората с хладна кожа, веничките са сини към виолетови на цвят, а тези с гореща - като със зеленикав оттенък. А сигурно сте срещали хора, с които при здрависване ръката им е хладна, а на други  - гореща.  Не мога да кажа, че това е вярно на 100% като доказателство за ароматите, но има и друг начин да определите ароматите за Вас.
Казват, че хората с хладна кожа излъчват по-дълго и на тях стоят по-красиво парфюми, в които има цитруси и муск. При хората с гореща кожа цитрусите бързо се превръщат в кисела нотка, а муска избива в неприятна миризма на пот. Хората с хладна кожа би трябвало да обръщат повече внимание на връхните и средни нотки в пирамидата на ароматите, тъй като рядко или след доста време кожата им стопля до базата. На тях стоят по-красиво и пудрените аромати.
Хора с гореща кожа пък най-добре разкриват аромати с пачули, амбра, ванилия, уд. Те са ощетени от това, че не могат да се насладят на красотата на цитруси и муск в ароматите, като това се отнася и за акватичните нотки.
Аз съм с гореща кожа и често ми се е случвало да съжалявам, че не мога да нося даден аромат заради секундното /буквално/ изпаряване на връхните нотки, което при хора с хладна кожа би се задържало по-дълго време. Многообразието на аромати се дължи най-много в заложените връхни и средни нотки, като базите в много случаи са оскъдни.
Вземете си няколко от наличните Ви парфюми, отворете Фрагрантика и напръскайте на кожа. Опитайте се с помощта на енциклопедията да определите коя нотка кожата Ви излъчва най-много и най-дълго. Така ще можете да определите и кои нотки Ви харесват, и кои - не.
За удължаване излъчването на аромат съм чувала, да се намаже кожата с крем преди това, респ. по-мазните кожи би трябвало да задържат по-дълго аромата. Не ползвам крем или го правя изключително рядко и затова не мога да кажа. Но и не мога да кажа, че съм с мазна кожа.
Ако някой може да допълни с още информация, би било полезно и за мен. Simple Smile

П.П. Пропуснах да се разпиша в новата тема, благодаря за нея, densi !
Dolce Amalfi вероятно ще сложа в Коледната нощ - много, много го харесах, след като дойде!
Шерги и Датура Ноар на СЛ са ми другите два любимци. Официална вечеря и тази година няма да имам, затова ще оставя на изчакване някои.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 14:08 от vodica

# 98
Само да отбележа, че има разлика между температура на цвета на кожата, и реална температура, която усещаме. Аз например съм бяла, студен подтон и вените ми изглеждат сини, но кожата ми е топла и ароматите се развиват като за топла кожа.

# 99
Kovatcheva определено Tabac Rose е едно от парфюмните ми открития тази година !
Bright Cristal радвам се, че  ти е  допаднал BDK Tubereuse Imperiale , за мен е една от най-красивите туберози в парфюм! До преди Tabac Rose  ми беше фаворита от BDK, сега вече си делят първото място.  Gris Charnel е на милиметри след тях и е сред малкото неща които са в твърдите ми планове за следващата година . Дала съм си парфюмно обещание  през следващата година да намаля рязко покупките на бутилки, защото мястото вече не достига  и да се наслаждавам повече на това което имам.

По темата за топлата и студената кожа - за цитрусите не съм съвсем сигурна, че е вярно - аз съм със студена кожа, а  на мен рядко ми застават добре, но пък съм забелязала, че на хладната кожа  белоцветните парфюми се развиват особено красиво!

Въпрос към Densi  и всички , които  го познават разбира се - Каква  е прасковата  във Vendemmia Salvatore Ferragamo - свежа  и резлива или много сладка и зряла и доколко прилича на Gris Charnel,  каквито отзиви има във фрагрантика?

Днес, повлияна от детето съм на тази вълна:

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 15:30 от BoMarina

# 100
BDK Tubereuse Imperiale ще чакам да се  появи във физическия магазин на Елинор - с голям интерес очаквам да я пробвам

# 101
Al Georgieva ако е референция , че и аз харесвам много Carnal Flower има шанс  и този да ти допадне:smile:
Все пак имай предвид, че са в различни полюси -  ако Carnal е евкалиптово - метолова, свежа, зелена тубероза, тази на BDK е кремава, топла, сладка и ирисова Flowers Cherry Blossom
П.П. Ако някога ти се отдаде възможност пробвай Compliment на Maison Violet - началото е доста сходно  с Carnal Flower, отпреди реформулацията, но в базата завива в посока кремава гардения. Аз много се чудих кой от тях да си взема, предвид сходствата нямам нужда и от двата, но накрая заложих на Compliment. Макар, че вероятно разочарованието , че са реформулирали Carnal  си каза думата със сигурност.

# 102
BoMarina, и аз така мисля, но виждам пачули в пирамидата, а последната година то ме стряска в дамски парфюми и искам да тествам преди покупка.
Подариха ми 10-15 мл Carnal Flower от преди промяната и намирам малка разлика с новата версия. Може би новата е мааалко по-зелена, но на мен това ми харесва. И двете версии ми стоят като втора кожа, което ме радва, защото много рядко ми се получава.
Под елхата ще ме чака една Love Tuberose на Amouage - искам да е слънце, лято, жега и да го нося вечер. И май ми стигат този вид парфюми.....
Compliment на Maison Violet ще потърся, както е Marfa Memo - сега съм на вълна тубероза и парфюмите с нея са ми любопитни, не толкова да си ги купя всичките, а да ги разучавам.

# 103
Съгласна съм напълно. Пробата е най-доброто нещо при всички положения. При всички случаи спестява финанси и разочарования.Flowers Hibiscus Радвам се, че вече има физически магазини в БГ,където BDK могат да се тестват. Скоро не бях влизала в сайта на марката, но днес установих, че вече има сетове с мостри от 8 или 4 парфюма, по избор, на сравнително нормални цени, което си е добър начин за запознаване.
Междувпрочем в една посока с  Memo Marfa, но поне за мен по-добър е Lady Tubereuse Moresque, който може да се пробва в магазина на Atelier No 84.

# 104
Lady Tubereuse Moresque мога да пробвам тия дни Simple Smile Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт