Парфюмни размисли и страсти - 267

• 66 964
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, ще поръчвам Lattafa от Емаг, можете ли да ми предложите кой да взема за подарък на мъж? Харесва Бакара и Кирке  може би нещо леко трябва да е, да не е от типа на блек афгано.

Opulent musk  i Bade oud for glory!

# 616
Привет на всички!

Извинявайте, ако вече е коментиран този въпрос, но не успях да намеря отговор в по-старите теми: Тези от вас, които ползват лосиони за тяло към съответните парфюми, бихте ли споделили кои са най-хубави и трайни?
Освен  Dior Addict, за който вече са ви посъветвали и който има силен и упойващ лосион за тяло (може да служи и за самостоятелно парфюмиране), бих препоръчала и лосионите на Hermes. Аз лично ползвам на https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Le-Jardin-de-Monsieur-Li-29818.html
и
https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Un-Jardin-Sur-Le-Nil-18.html

Имала съм и лосиона на Jour и Twilly -  също са страхотни и със стойност на самостоятелни парфюми.
Като цяло всички лосиони на високия клас френски брандове (аз им казвам Великата петорка) - Guerlain, Lançome, Dior, Chanel, Hermes няма да ви разочарова като сила и трайност на придружаващите парфюмни продукти.

# 617
Лосионът на My burberry също е много хубав, с много силен аромат.

# 618
  • Пловдив
Аз много харесвам лосиона и душ гела на Narciso Rodriguez. Имала съм в комплекти и други, но тези най-много ми допадат - хем са трайни, хем не са натрапчиви.

# 619
Лосионът за тяло на I want Choo е много хубав и траен.

# 620
Момичета, кой парфюм предпочитате на JPG, Ла бел или Ла бел ле парфюм, колебая се между двата, а няма къде да пробвам.
За мен ле парфюм е ужасен. Не препоръчвам без проба. Другият не съм тествала.

# 621
  • София
Искам да попитам за мне ое относно мъжките парфюми на Issey Miyake?

VickyTaylor - Привет, мъжките Issey Miyake са много приятни и харесвани - общо взето са свежи, чисти, въздушни, ароматни или морски, като последните години от марката завиха към по-плътното и мрачно, зряло мъжки присъстиве, така че имат за различни вкусове. Ако споделите към какъв стил сте се ориентирала, бих могъл да дам 2-3 идеи от марката.

Моя личен фаворит е Issey Miyake Nuit D'Issey Bleu Astral, но мисля, че е спрян и трудно се намира.

По питането на neli_20 - съветите на Ре и Versace_Dreamer са отлични.
От себе си, бих добавил една скорошна находка, която вярвам ще се впише идеално по посочените критерии.
Lattafa Hayaati Gold Elixir
Скрит текст:

Както обикновено, всякакви пирамиди изкачат за него, но ето и моите лични усещания. Отваря се с гъсти плодове, тип сироп от ананс и сладко от портокал. Animal Heart Eyes Cat Няма цитруси, няма свеж старт. Аромата е плътен, леко амбров, доста кремест, богат, разточителен като името си - Hayaati Gold Elixir. Профила му е на модерен нишов - идеален микс от мек модерен ориент, миксиран прекрасно в западен дух. Малко по-късно се присъединяват нотки на роза, личи, жасмин, като облото усещане от сиропените плодове и амбъра не изчезва до края. В развитието усещам нотка на шафран/кожа, както и сандалово дърво, много елегантно загатнати. Нищо грубо, нищо недодялано. Наистина елексир Cupid
Въобще, парфюма е страшна находка и смело го препоръчвам! Като започнем от презентацията  - страхотна кутия, изработката и дизайна на бутилката, и завърша с качеството на сока - чудесия е всичко!
Модерен секси ориент - така бих го оприличил Hayaati Gold Elixir. Изберете него и няма да сбъркате - гарантирам.

Надявам се и Ре да го пробва някой ден и даде оценка Simple Smile) Както и всеки друг непредубеден към арабските, като специално тук съотношението цена качество е шокиращо.

Парче за деня: Draso & Bona Fide - Nebo Blue Heart

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 12:59 от Deetron

# 622
Deetron, кажете моля като познавач на любимата марка "Arabian's Secret", кои техни парфюми са зимни?
Няма ги във Фрагрантика, затова питам за мнение.

# 623
Момичета, вашите Serge Lutens  изпаряват ли се и как ги съхранявате? Трябва ли да махам спрея и да завинтвам кръглата капачка извън сезона в който ги нося?
Хванах се да подреждам и забелязах, че липсва доста голямо количество от един от парфюмите, а е носен два - три пъти.
Нектара на Guerlain ми се струва, че също изчезва, а са на тъмно и хладно. Angry

# 624
  • София
Deetron, кажете моля като познавач на любимата марка "Arabian's Secret", кои техни парфюми са зимни?
Няма ги във Фрагрантика, затова питам за мнение.

Lorelada - Бих избрал за зимни тези: Feux d'Argent, Ulyana, Desert Infini, Nuit Orientale, Habibi, Amber Blue и тн. Има и един чисто нов, но все е изчерпан - в още по-концентриран вариант бил - казва се Sahara Pearl.
Ако имате възможност - тествайте. Възможно е други да Ви се сторят по-удачни за зима, като например великолепния  White Manhattan с фантастична и автентична праскова Heart Exl Някои от по-зимните им аромати могат да Ви дойдат мъжки, затова не рискувайте.

# 625
  • Sofia
Може ли да ми препоръчате нещо мъжко с кожа и тонка, бюджетно? В духа на Valentino homme intense.

# 626
Момичета, вашите Serge Lutens  изпаряват ли се и как ги съхранявате? Трябва ли да махам спрея и да завинтвам кръглата капачка извън сезона в който ги нося?
Хванах се да подреждам и забелязах, че липсва доста голямо количество от един от парфюмите, а е носен два - три пъти.
Нектара на Guerlain ми се струва, че също изчезва, а са на тъмно и хладно. Angry
Да, изпаряват се сериозно. Армани Код Еликсир с помпата също. Герлените.

# 627
Може ли да ми препоръчате нещо мъжко с кожа и тонка, бюджетно? В духа на Valentino homme intense.
Бих препоръчал Emanuel Ungaro L'Homme - взех го от get.bg преди няколко месеца за около 35 лв. и е сходен с Валентино и Dior Homme Intense.

# 628
Когато имах SL с отвъртащ се пулверизатор и допълнителна капачка, да - изпаряваше се... Сега са капсуловани и не съм забелязала спадане на нивото.

# 629
Здравейте!
Парфюмите не са ми хоби, така че може би дори бъркам в коя тема да пиша, но поне вашата е легендарна Simple Smile)) ...
Купих за подарък Versace Eros EDP - Uomo - 50 ml от парфюмерия в Италия.
По стечение на обстоятелствата подаръкът няма да влезе в употреба, обаче не очаквах такова развитие и не пазя бележката!
Какви варианти имам, така че да парфюмът да не ми отлежава в гардероба с години, а и да си върна (част от) парите?
Купен е за 65 евро преди няколко седмици, още си седи опакован с целофанче и т.н. ... Трудно ми е да измисля на кого да го подаря ей така, понеже беше избран за младеж, на когото мислех, че ще отива и не се сещам как да го наглася към някой друг. Simple Smile)
Има ли практика да се препродават чисто нови парфюми? Къде, за какъв % от цената?

Общи условия

Активация на акаунт