Лидл 158 - Декемврийска с коледни вълнения

• 122 788
  • 2 440
  •   1
Отговори
# 2 220
  • Бургас
Ние пък от 2-3 години основно ястие не приготвяме за Нова година! То докато боднем от тази салата, от онази и сме се наяли... Така че ние ще хапваме руска салата - много ясно, по рецептата на майка (рускиня), която обичаме от деца (картофи, яйца, грах, шунка (онази голямата с крайчетата ползвам), прясна! краставица и майонеза смесена с лъжица-две гъсто кисело мляко или заквасена сметана - така става доста по-лека като вкус. Като аз също я правя на заготовки: в една купа нарязаните продукти, в друга дресинга, и в трета смесвам час-два преди ядене да се смесят вкусовете). Хапки-спиралки с лаваш, бирен хляб с орехи и хрупкав лук, мармалад от бекон Wink , сухи мезета, ядки и баница за сутринта. Дечко пък ще е на друг вид хапки от лаваш, млечна салата, шопски хайвер, шведски кюфтенца и може би мини-пицички. Всичко лидълско, разбира се Wink Утре сутрин ще щурмуваме близкия филиал пък да видим какво ще е положението...

П.С. Сефте виждам такава излагация - в самата брошура да си лепват отсега бележки за липсващи продукти?!

# 2 221
  • София
По НГ всички я пеем "Салат в илюминаторе, салат в илюминаторе..."

У нас се прави с шпеков. Аз признавам само салам шпек Перелик, Бургас в руската. Ползвам бързо замразен грах, варени моркови и варен картоф. Майонеза Хелманс. Като заключение за руснаците това не е никаква руска салата. 🤣

Потвърждавам, няма руснак, който да слага моркови в салата Оливие Mr. Green

Аз съм чисто рускининче, у нас се прави с варени яйца, картофи, кис.краставички, шунка, лук, грах от консерва(у нас само Бондуел използваме) и майонеза, забъркват се точно преди поднасяне. Хелманс ми е много силна като вкус, много я харесвам в комбинация с домашна, жълтата домашна на Краси или Панската(някаква руска е май).

Брада, интересна е идеята със сметаната, ще я пробвам Simple Smile

# 2 222
За пръв път виждам в брошурата тези стикери, че не са налични продуктите.
Ами като не са налични, защо са ги сложили. Joy

# 2 223
  • Велико Търново
Еха, ударно начало, от лидл за някой от доставчиците му Simple Smile сигурно поне 3 камиона с нехранителни стоки не са в срок и планирането е в канала...
Поради независещите от Лидл причини, не виждам нищо интересно следващата седмица Simple Smile

# 2 224
Ще взема памперси за детето, бяло грозде и леща, може би и ленор, но не съм сигурна. Последно време нещо не ме блазнят тези брошури.

# 2 225
Брадичке, кажи за хляба с орехи, моля.

Защо не са сложили едни Дядо Мразовци вместо жълти кръгове на срама в брошурата...😬 Явно за да не стоят голи полета са решили да ги изпляскат така, вместо да свалят артикулите, ноооо не е добре. 🤦Харесах 2-3 дреболийки...ако не ме домързи да ходя до магазина.

# 2 226
  • Бургас
Брадичке, кажи за хляба с орехи, моля.

Защо не са сложили едни Дядо Мразовци вместо жълти кръгове на срама в брошурата...😬 Явно за да не стоят голи полета са решили да ги изпляскат така, вместо да свалят артикулите, ноооо не е добре. 🤦Харесах 2-3 дреболийки...ако не ме домързи да ходя до магазина.
Соулче, много апетитно ми изглежда и като за въпросния мармалад от бекон (пак от този блог, който е на съседка моя Wink ) ще си върви Blush

# 2 227
Това е новата маркировка. Стоката ще бъде изчерпана още при неделното зареждане - преди началото на прИмоцията. Където я заредат разбира се Joy Joy Joy

сигурно поне 3 камиона с нехранителни стоки не са в срок
Всичко е в срок. Хванали са ги новите ковид ограничения за пътуване в ЕС. Нямат бустерна доза. Smile

# 2 228
100% в хартиената брошура ги няма тия кръгове за липсите. Сложили са ги в електронната, поне донякъде да се отсрамят, че снабдяването им никакво го няма. А хартиената е била отпечатана сигурно доста преди да разберат за липсващите продукти.

# 2 229
100% в хартиената брошура ги няма тия кръгове за липсите. Сложили са ги в електронната, поне донякъде да се отсрамят, че снабдяването им никакво го няма. А хартиената е била отпечатана сигурно доста преди да разберат за липсващите продукти.

Точно се чудех дали в хартиената брошура ги има. Съфорумка беше пуснала малко по-назад в темата снимки, ама нещо се изгубих из страниците.
  Ще стане мазаляк ако само онлайн е обявено.. Кой разбрал, видял, недовидял, ще овикат персонала само...

# 2 230
Ех, сетих се за пореден път, че в шкафа имам един буркан червена леща, някъде от времето на Тутанкамон Satisfied Между другото уискито Уестърн Голд хич не е лошо, имам едно много отлежало половин бутилка в дъното на друг шкаф. Мислех тези дни да подредя и разместя, не сколасах.

Фен съм на тофуто и лешниковата напитка, много ми харесва като идея за след празниците, нещо леко и ефирно. Мисля да си търся и фурми, хрумна ми да садя костилки.
Фереро престиж! Nature Sparkles
И флан карамела харесвам Two Hearts Не виждам обаче смисъл на XXL серията веднага след цяла седмица преяждане. Уредът за масаж на крачета също ми хареса, имам подобно но е само за един крак, а докато реша дали ми трябват две се оказа че вече са спрени от производство Rolling Eyes

# 2 231
Скумрия, кафе в буркан от петък и книжките ще погледна...
Забавна работа с тези стикерчета с невалидни продукти...поне нещо по-закачливо да бяха сложили- елхички, звездички, Дядо Коледа...😄

# 2 232
  • Асеновград
В хартиената брошура няма стикери.
Някой може ли да даде отзив за тези https://www.lidl.bg/p/niski-ceni-golemi-nahodki/multifunkcionaln … -shranenie/p65098
Интересува ме най вече дали са трайни. Два пъти взимам от Юск и се късат много бързо, а са ми удобни. И цената е добра.
За НГ традиционно в къщи се правят дребни сърми с кайма и зелеви листа, в голяма тенджера като на дъното на тенджерата слагам два пласта зелеви листа, а в средата цяло пиле или домашна кокошка, отвсякъде покрита със сърми, между редовете парчета домашна сланина. Варят се предната нощ на 1 на котлона.
Тази година ще сме само 4 човека и ще минем на пържоли, сърмите ги правих за Коледа без кайма.
Днес и аз ще пазарувам ,че доста неща оставих за последния момент.

# 2 233
Брадата, и у дома се действа така с менюто за Нова година, както у вас, обаче ме заитригува какво съм изпускала до сега и се оказа, че са хапките спиралки с лаваш. Може ли рецептата?
От новата брошура нищо не си харесах....за пореден път. Освен кутията за хляб, в която да си държа хранителните добавка на кухненския плот. Е, търся такава с чекмедже, вместо с горен капак, та може и да пропусна, но със сигурност ще я разгледам в магазина....Ако я има, де.

# 2 234
Хартиена брошура имахме в пощенската кутия още вчера, няма стикери по нея.

Руска салата правя с шпеков салам (на Клийн лебъл ми харесва за целта). Ползвам рецептата на Пепчо. За НГ менюто е руска салата, сарми с кисело зеле и кайма, баница с късмети, десертът не съм го измислила, но вероятно ще е печена тиква/ябълки/дюли.

Общи условия

Активация на акаунт