Лидл 158 - Декемврийска с коледни вълнения

• 122 796
  • 2 440
  •   1
Отговори
# 2 205
Леми, тези котки 🤣🤣🤣
Най-хубавото около НГ ми е няколко дни да не се налага да готвя, да си гледам коледни филмчета и да се занимавам с други приятни неща или хобита...🙂

# 2 206
Много ме развеселихте и почерпих добри идеи за меню. Покрай Рождество Христово много ядене и готвене и вече ми дойде в повече. Мисля да приготвя свински пържоли с гъби или запеканка с картофи и спанак (правя картофите на пюре, задушавам пресен лук с половин пакет от лидълския спанак на кръгчета докато водата изври. След това смесвам всичко, добавям чедър отгоре и запичам.) Кисели краставички със сигурност, печени чушки, млечна салатка, червено вино и един любим десерт напоследък - https://www.tiktok.com/@evtinirecepti/video/6995425324645223686? … essenger&_r=1

# 2 207
Кой е този спанак "на кръгчета"? 🤔

# 2 208
  • Sofia
Замразения. Simple Smile

# 2 209
Абе я напишете какво ще готвите за НГ, да открадна някоя идея 😏
Тъй като ще се събираме приятели, ще правя само разядки (предястия),  при това мързеливи. Ето ги:
1. Пълнени яйца. Сварявам твърдо яйцата, обелвам и разрязвам на две по дължина. Вадя жълтъците, смачквам ги, добавям малко горчица, олио (не ми харесват със зехтин), черен пипер и ситно нарязани кисели краставички. Горчицата и кисели те краставички (ферментирали) са мое дело. С това се пълнят белтъците.
2. Псевдо "мексиканска" салата, моя версия:
Царевица от консерва, нарязани на ситно мариновани камби (мое дело), кашкавалено сирене, пушено пиле. Подправя се с с чесън (пресован или сух), оцет по избор и зехтин.
3. Напълно моя измишльотина:
Цедено мляко, заквасена сметана, малко горчица (домашна), печен патладжан (намачкан или пасиран), твърдо сварени яйца (нарязани много на ситно или през блендера), малко зехтин, пресен копър  и чесън (пресован или сух).
И трите искат време, за да се смесят отделните съставки и да се изравни вкуса. Утре ще се боря с тях. Днес на пазарувах нужните неща в Лидл, следващото посещение ще е догодина.
За руската салата - отдавна не харесвам с колбас. Правя си домашна майонеза с доста лимонов сок, слагам само картофи, моркови, ферментирали кисели краставички и грах.

# 2 210
Днес беше като на Шипка... и не влязох. Трябват ми салатки-марулки и плодове, и шунка-салам, и чушки в буркан, и замразен грах, масло, мляко, колкото повече мисля толкова по-дълъг списък става Satisfied Сега се чудя кога ще е по-кротко, в преднавечерието или в навечерието на Новата. В навечерието така и така имам едно излизане сутринта, но пък дали ще е останало нещо по щандовете?!!

# 2 211
Хубави намаления има на 31.12.
Но на каквото е останало. Неприятно е, че евентуално отрано се започва с пиратките...Но зависи и от маршрута. 😄

# 2 212
Някой знае ли какво е салата Оливие? Щото някой беше казал, че руснаците ядели салата Оливие, а българите руска (чети нишесте с тоалетна хартия). Simple Smile

# 2 213
Недоволна, чудесни идеи, благодаря! 😊

Долче, няма как да не изкарам бутилките алкохол, ще се обидят хората. 🧐Виното баща ми го правил, уиски и ликьори сестра ми домъкнала от другия край на Европа, ракията от дядо ми.... Седят бутилките за престиж и ги вадя от празник на празник. Разчитам на гости да ги изпият, ние сме по чайовете. 😂

Малко ми е тъпо с тия софри...толкова готвене, а аз дори не вечерям. 🙄 Преди за НГ ходехме по разни купони или празнувания на открито..дори и в студ!..сега свят се побърка окончателно и всички се завряли по хралупите и гризат...🙄 Затова, за да не припадам от скука, в последно време ме влече да разучавам нисковъглехидратни десерти. Искам да направя нещо и за НГ.

Леми, това с котките много весело, 🤪смях се с глас!

# 2 214
  • СОФИЯ
Някой знае ли какво е салата Оливие? Щото някой беше казал, че руснаците ядели салата Оливие, а българите руска (чети нишесте с тоалетна хартия). Simple Smile
Оливье Люсьен, май това търсиш, има различни варианти. В нета има различни видове, да не натоварваме излишно темата.

# 2 215
А, Соул, такава ли била работата с питиетата 😄 И ние имаме някакви подарявани с които се мъчим от години...амарето, ликьор от орехи...Защо не ни подаряват зехтин екстра върджин 😁

# 2 216
Ще има ли брошура...или да си лягаме ☺

# 2 217
  • Пловдив
По НГ всички я пеем "Салат в илюминаторе, салат в илюминаторе..."

У нас се прави с шпеков. Аз признавам само салам шпек Перелик, Бургас в руската. Ползвам бързо замразен грах, варени моркови и варен картоф. Майонеза Хелманс. Като заключение за руснаците това не е никаква руска салата. 🤣

# 2 218
Има още 3 минути, ще видим.

Ето я и нея
https://www.lidl.bg/bg/broshura/03-01-09-01/view/flyer/page/1

# 2 219

Общи условия

Активация на акаунт