Отговори
# 510
ротавирусната си я поддържат педиатрите ? Понеже е по желание не съм наясно дали не трябва да я купувам или заявявам предварително , че другата седмица ще ни слагат и на нас.

# 511
Ротавирусната разбрах от педиатъра,че е безплатна,но и на мен не ми каза за подготовка преди това!?
Да попитам по-опитните от кой месец е добре да се ползва ергономична раница?
Производителите пишат от 0+,но се притеснявам ,че е рано🤨

# 512
Elanlli, на каква възраст синът ти пиеше по 50 мл?
Ами някъде в периода 2-3-4 месеца. Аз го кърмех основно, но когато съм цедяла и давала от шише много пъти изпиваше само 50мл и му стигаха. И той, и сега сестра му, никога не са седяли дълго на гърдите ми. Не знам в мен ли е проблема или децата са такива.

ротавирусната си я поддържат педиатрите ? Понеже е по желание не съм наясно дали не трябва да я купувам или заявявам предварително , че другата седмица ще ни слагат и на нас.
Нашата си ги има, пита ни днес дали да я слага.

# 513
Ейнджъл то е важно колко пие на 24 часа, ако имате повече хранения с по-малко количество не е проблем.

Омнибитик панда разтварям в 30мл кърма цяло саше и седи 10+ минути, щото не знам точно кога е 10 минути преди да яде. Понякога 1 час седи. Не знам дали го правя правилно Simple Smile
От днес реших да разделя капките витамин D, понеже са две на ден на два пъти, ми още не съм дала втората капка .. май наведнъж ще ги давам.

Диди, разнасяме, пускаме музики, дрънкам с дрънкала, но най-вече му говорим, ММ даже му чете Билбо Бегинс Grinning

И нещо забавно за гукането едни приятели българи живеят във Франция и ги бяха питали дали бебето казва "арю" Simple Smile та гукането явно е говорене на български Simple Smile Blue Heart

# 514
На Лилия също ѝ предстои първата ваксина в понеделник, но педиатърката не е спеменавала нищо конкретно, което да правя преди това. Всъщност какво и защо се прави?

Вие как забавлявате мъниците, когато будуват? Аз малката я разнасям от стая в стая или я давам на баща ѝ. Имам една мека книжка на Tiny love и от време на време я разлиствам, но не задържа за дълго вниманието на госпожицата.
Онзи ден ѝ сложих музикалната въртележка на кошарата и тази сутрин я пуснах и десетина минути гледаше как се въртят играчките и гукаше. Усмивки раздава, но рядко.

Елани, Мила е голям бонбон! Simple Smile Да е много здрава и все така засмяна!

Моя син го слагам в музикалния шезлонг и той е много щастлив. Клати се наляво-надясно и слуша музика. Стои с часове и дори спи вътре. В кошарата му пускам музикалната играчка, която пее и се въртят три мечета. Има и музикален заек.

# 515
Ерго раница след 3м минимум. Няма значение какво пише и аз имам Tula free to grow. Пише 0+ над 3.2кг обаче ползвам слинг за сега. Въпреки че бебка е 63см. Наела съм слинг за месец безплатен. Само доставката се поема. А края на този месец ще започна раницата.

# 516
  • Am Dorf (BB)
Нашата първа имунизация мина на 27.12, безпроблемно, предписаха ни свещички парацетамол ако вдигне Т, но не се наложи да слагаме.
Ергораница - използвам Ергобейби, има приставка за 0-3мес и днес я разнасях в нея (малката е на 11 седмици). От 3ти месец може да се махне приставката.
Иначе за занимавките - до към 3ти месец спят, в будно състояние - гушкане и разнасяне, от тази седмица седи по-дълго в сточето за хранене триптрап (в столчето до 6мес) и я взимам така с мен в кухнята, когато подреждам или готвя. С баткото бяхме на същата схема и се надявам и с малката да функционира, много ми беше удобно да си върша хем домакинствито, хем да съм ентъртеймънт за детето 🤣
Като гледам снимки от баткото - към 3ти месец сме вкарали активната гимнастика  в играта, музикална въртележка и подобни. Книжки, приказки и тн идват по-късно.
Тук се застудибот миналата седмица, няколко дни валя непрестанно, не сме излизали и ми липсва. Бях започнала да излизам към 12ч след обедното кърмене и това ми вкарвале структура в ежедневието. Надявам се от другата седмица след като отворят градината (има коледна ваканция 2 седмици) и баткото тръгне отново, да си вкарам ред в къщата. Сега ходя по диновци и колички, отказах се да подреждам 🤣

# 517
Аз вчера бях навън от 10 до 17:30, а днес от 11 до 17:30, направо се родих! Малкия батко спеше с баща си на обяд, работи от вкъщи два дни. Ей, да видя бебето ми да се наспи най-накрая, толкова е ощетена горкичката, че не мога да я извеждам за дълго. От утре дават застудяване и пак ще почне вкъщи с некачествения сън- 30 Мин и ококорва очите, какво е това... реве ми се направо как ще си играя на дондуркане цял ден и баткото ще се сърди, че не му обръщам внимание. Според вас удачно ли е да я приспивам отвреме навреме в количката, но вкъщи? Да мога да я де искам ако се събуди, че нямам никакви люлки вкъщи.
Иначе гука и се смее много, любимото й занимание е да седи в шезлонга и някой да й говори. Слагам я и на гимнастиката, заглежда се, въртележка над кошарата сложих, и нея харесва. Изоставаме с времето по корем, не я слагам заради рефлукса, от днес започнах сиропче по предписание на педиатърката и сякаш има ефект.
Момичета, въобще не се замисляйте да си спите с бебенцата и да си ги гушкате. Моята Мила е много гушлива и като не може да заспи в кошарата я приспивам на ръце, първосигнално си мислех колко е неправилно, после се сетих, че нали аз за това съм тук - да я гушкам и да я закрилям Simple Smile да, трудно е като ме чака и едно голямо бебе (днес се разплака, че не мога веднага да го гушна, почувствах се много кофти), но пък в крайна сметка това е положението, не мога да се разделя на две.
За нощното кърмене пролактинът е в пик около 3-5 ч сутрин, ако има кърмене тогава е отлично. Моята като приключи със сукането към 23-23:30, следващото е между 3 и 5 ч, два пъти се случи чак в 5, като се сетя батковците как ставаха по 3-4 пъти нощем... щом през деня суче добре и наддава няма да я ръчкам сега за второ нощно кърмене, тя сама ще си го сложи в някой скок на растежа Simple Smile
За ваксините ми предписа хонеопатията Туя ch 15 по 10 гранули в деня на ваксина. Куул пач на мястото на убождане и ако вдигне температура аз съм заредила свещички Ефералган вместо Панадол, че единият батко повръщаше Панадола. Минаха два дни откакто и биха трите ваксини, няма реакция освен засиления рефлукс и газове от ротата.

# 518
  • до най-прекрасния мъж
Одри, на 8 хранения за 24 часа сме. Горе-долу й се събират към 500 мл за 24 часа +/- някой милилитър. Никога не е яла повече от 8 пъти дневно, дори като сучеше на поискване търсеше мляко не повече от 8 пъти. Сега пак е на поискване, нямаме строг режим, но 8 хранения си ги правим. Понякога яде на 2, понякога на 4 часа, обикновено нощем прави 2 малко по-дълга паузи от по 3,5-4 часа, но следобед и вечер търси на 2-2.5 часа. Преди седмица, на 23 дни я измериха 3470 кг и 51 см, роди се 3160 и 47 см, изписаха ни 2900 кг.

# 519
Днес му биха синфлорикса. Възможно ли е да има колики от него или е съвпадение? Няма такава истерия вече 2 часа,захласва се,чак се дави от слюнка. Никога не съм виждала такива колики,припада за 15 минути и се буди с писък гърчейки се,носене, топло-нищо не помага... Дали е съвпадение просто, понеже май до сега не съм чувала за други да са забелязали изострени колики след тази ваксина. Тя ми е една от най-неприятните...

# 520
Момичета, Крис и сополив още от първите дни на изписване.. хърка ш му свири носа. Педиатърката каза,че дробчетата са чисти,гърлото е ок.. а тази хрема е ужас. Сега в Понеделник трябва да сме на ваксини,но мисля да отложа... не искам да рискувам изобщо. Отделно и аз и баща му сме хремави от 2 дена.... ще отложа и настоявам за някакво лечение ня тязи хрема. Пръскам капки и това е ... Дали може да е задна хрема? Или от въздуха в стаята

# 521
  • Am Dorf (BB)
Всичко може да е - настинк, вирусно или да е прекалено топло в жилището ви. Моето бебе беше така в началото и сучеше мн зле. Процедирахме така - физиологичен разтвор в носа, при необходимост почистване на носа с помпа (винаги се слага физ.р-р преди това),редовно проветряване, поддържане на по-ниска Т в стаите за спане (18-19 градуса е при нас без парно), повдигане на матрака под главата, за да  е се стичст секретите назад. Т в стаята е мн важна, в дневната държим 22°, предпочитам да си наметна жилетка, отколкото децата да са със сополи постоянно, честно.
Капки тук се дават в краен случай и то за не по-дълго време от една седмица.
При бебетата са необходими около 2 седмици, за да отшуми. Осен физ.р-р, правилна Т в стаите и търпение, друго не ти трябва.

# 522
Gamora при нас няма реакция засега, вече 12 часа. Слагахте ли ротаввирусната?  Това с големия рев и слюнките го имахме 2 пъти при свекървата и според мен тя нещо я беше свила и се задави от върнато мляко, което пък я уплаши силно. Да не е и при вас рефлукс някакъв?

Lyuboslavaa щом и вие сте хремави, по-добре отложи. Ние имахме сополи от родилното, но вече почти не чувам да има. Последно като дърпах имаше едни гъсти бяли, но течна хрема не е имала.

# 523
Слагахме ротавирусната на 20.12 и нямаше такива неща след нея,иначе там очаквах. Не мисля,че има рефлукс,в началото си връщаше малко, но сега вече не и си наддава доста добре. Оф, сега май има и температура... Ужасна нощ просто. Пробвах и клизма с термометър, но нещо не направих както трябва,а мелилаксът е при баткото в стаята. Май ще прибегна до него, измъчи се миличкият

# 524
Бочинка, помня..че беше на фраксшпарин и имаше тромбофилия.. Ти кога спря фраксиито? Ии знаеш ли каквш изследвания трябва да си пусна, че много се притеснявам. Аз съм със стенд в мозъка,заради аневризъм и ми е много важно да следя кръвта😀 Помня,че Лисичков още в 4ти месец ми каза да бия 1 месец след раждането и да спра, така и направих,но неща ме човърка отвътре😀

Общи условия

Активация на акаунт