Отговори
# 540
Ние като че ли палеца го изнамерихме още в родилното 😆 и сега от време на време го тика в устата и доста звучно се чува

# 541
  • Варна
Момичета вашите бебета плюнчат ли се? Алекс се лигави та чак от устата му излизат слюнки на балончета понякога.

Моя да. Дори започна да си облизва/лапа дясната ръка. Вашите правят ли така или по скоро ще си смуче палеца?
Ръцете целите се облизват и иска да ги изяде хахах дори маха бибата, за да си ги тъпче в устата. Слюнки също много има, но няма как, подготовката за зъбите е от далеко. Бялото езиче е нормално, все пак ядат само мляко. Ако е млечница ги боли и няма как да има съмнение.

# 542
Благодаря ви! Когато ми я оставят да я гледам, аз давам вода с шише.Първите две глътки са ок,и после почва едно мръщене и плюене.Дъщеря ми не знам как дава вода - дали с шише или лъжичка.Знам,че пробиотика дава с лъжичка. Лапа си ръчичките, даже онзи ден и палеца засмука.
   И тя не яде винаги по много.Засега по 100 мл направено мляко изяжда,но не винаги.Но пък ми се струва,че расте.Аз не я виждам всеки ден .
    За акането - миналата седмица цялата фамилия чакахме принцеса да се изака.Моята щерка много не ни вдява какво се случва, но случайно в разговор дочух и после все я питах.А взех,че казах и на моята майка,тя казала на сестра ми,че бебето не се е изакало.И се почна едно питане,едно писане в месинджър,докато момата свърши работа и всички бяхме щастливи.Тя ни е първо бебче във фамилията,и е голямо вълнение.

# 543
Моли и Тонката се плюнчи.

Момичета, кога може да сме сигурни, че очите са с постоянен цвят вече ?

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 17:01 от Одри ♡

# 544

Ако са тъмни - сигурно ще останат такива. Ако са сини - вероятно ще останат сини. Но нашите са сиви. При баткото при сиви очи станаха кафяви към 6ти месец. Сигурно и сега от сиви ще станат кафяви.

# 545
Мерси Елан, аз съм с тъмни, ММ със сини, малчо като при вас - сиви Simple Smile

# 546
  • Варна

Към годината е сигурно вече

# 547
Мерси Елан, аз съм с тъмни, ММ със сини, малчо като при вас - сиви Simple Smile

Ние също сме така - аз със сини, ММ с кафяви. Smile

# 548
Ние пък и двамата сме с кафяви, а Крис за сега е със сини 😀 но и двамата имаме доста хора от родата със сини очи.. и сега е русо бебе със сини очи, но до кога не се знае😀 нямам претенции нито за цвят на косата нито за очите.. каквито такива. Момичета сега забелязах,че на гърба му се и появила бенка 😀 или поне така мисля... ще питаме педиатъра в Понеделник, но не е изключено.. аз имам доста 🙂

# 549
Връщам си думите относно реакцията след ротавирусната ваксина. На 5ти я поставихме и беше нормално поведението му както през деня, така и през нощта. На 6ти срещу 7ми беше неспокоен след нощното хранене. Постоянно му се чуваше коремчето. Плачеше силно, а досега не е плакал по този начин. През деня едното му изхождане беше тройно. Чак по гръбчето имаше ако - съвсем леко зеленикаво, малко по-слузесто. Снощи след 3ч. също беше неспокоен, както и днес докъм 10 ч.  Плачеше доста често и му се чуваше стомахчето. Днес следобед си легнах с него иначе нямаше заспиване. Имаше още по-обилно изхождане - пак съвсем леко зеленикаво, и същата консистенция.
Мисля, че е реакция от ваксината. Не се сещам от какво друго може да е.
Изцяло е на кърма.

# 550
И на моя приятелка бебчето имаше същите последици от ваксината за няколко дни и отмина

Ето да покажем и едно от момченцата в групата 😀😀😀😀 малко се е надрал,но нищо ново😀

# 551
При моята девойка обратна реакция - спря да ака. Дотогава на всяко кърмене акаше, че и по два пъти, след ваксината се изака 1-2 пъти и вече ден и половина я чакам- само напръцква памперсите и ако няма. Това е моят див ужас, защото с единия батко големи проблеми имах в тази насока. Не знам дали не е от сиропа за рефлукс, който изписа педиатърката, но него принципно го дават ако от другия сироп се запичат. Изобщо не знам от кое е, но много ме изнервя. Идеи как да се справя? Пробвах да я хвана над мивката както при ЕБХ, масажи, гимнастики, топла вода, няма резултат. Няма според мен запек, просто спря изведнъж и категорично е или от ротарикса, или от Рефлуксайд нипио сиропа за рефлукс. Него го спрях, сега чакам ...

# 552
Мелилакс клизмичка Simple Smile

# 553
Аз не нанирам нещо специално от ваксините. Може би повече газове има, но не е нещо кой знае колко по-различно.

Но с това бебе не мога да се разбера, постояно се рязсейва на хранене. Изпива мляко за 10 минути макс и друго дали ще пие й е все едно. А не търси и скоро пак да яде, минават си 3 часа отстояние. Даже понякога я будя за да не проспи яденето си. Сега тъй като нямам бебешка везна, взех да й измервам мокрите памперси за 24 часа и после ще звъня на консултант за съвет как да увеличим яденето.

# 554
Milk и Алекс намали акото значително след като почна Рефалгин. Акаше на всяко хранене по няколко пъти, а сега 2, 3 пъти на ден. Също почнах да го чувам доста често да пръцка и да му къркори корема.
Колко често даваш рефлукс ейд?

Общи условия

Активация на акаунт