Отговори
# 570
Момичета моляя дайте някакви предложения за капки за коликии... сега сме на Еспумизан и не са окей, бяхме на Колииф ии на него не му действаха добре даже се засилиха.. от всички май Абоколикена най-добре беше... иии мнение за Био баланс бейби? Или Линекс бебе
Може да пробваш чаят на Хип-комфорт
с копър,анасон и кимион мисля беше.
Защото са два вида🙂

# 571
Имам охладена кърма в хладилника от вчера не е замръзявана. Мога да я стопля в стерилизатова нали? На програмата за затопляне? За първи път ще давам така иначе давам от замразената като затоплям на водна баня и размразявам.

# 572
Линекса го давах сутрин, не мисля че има значение кога се дава.
Карма от хладилник топля като слагам шишето с купа с топла вода, не гореща. Може и на чешмата под течаща вода, много бързо се затопля.

# 573
На Марио Нипиото е изписано след всяко кърмене. По листовката е 5-10, а в групата четох за 15. Давам го между 10 и 15 минути след хранене по 1-2мл,защото вече е над 5кг,но няма още 6кг. С изключение на един ден, в който имаше по-често и обилно повръщане, вече почти не повръща. Отделно смених пробиотика от Био гая на Омнибиотик Панда и не знам дали е съвпадение, но съвпаднат със засиленото повръщане. Бебчо вече не ръмжи по цяла вечер и спи много по-спокойно. Ака редовно и обилно.

Не мисля, че повръща от Пандата. Йони също преди 11 дни премина от Био Гая на Омнибиотик панда и не е повръщал. Той по принцип не повръща де, но смятам, че ако имаше такава зависимост щеше да се прояви и при него. От друго е при вас.

# 574
Как така щеше да се прояви и при него и нее от това щом при теб нее от това Simple Smile При мен повръща от омнибиотик панда. Не може да сравняваме така децата. Ако твоето не повръща то и другото не повръща от него.
Моето пък повръща но и това не значи че е от него. Дали е от него или не може да се разбере само ако спреш да даваш и спре да повръща детето.
Но не и като някой каже моя не повръща и за това нее от него.
На Марио Нипиото е изписано след всяко кърмене. По листовката е 5-10, а в групата четох за 15. Давам го между 10 и 15 минути след хранене по 1-2мл,защото вече е над 5кг,но няма още 6кг. С изключение на един ден, в който имаше по-често и обилно повръщане, вече почти не повръща. Отделно смених пробиотика от Био гая на Омнибиотик Панда и не знам дали е съвпадение, но съвпаднат със засиленото повръщане. Бебчо вече не ръмжи по цяла вечер и спи много по-спокойно. Ака редовно и обилно.

Не мисля, че повръща от Пандата. Йони също преди 11 дни премина от Био Гая на Омнибиотик панда и не е повръщал. Той по принцип не повръща де, но смятам, че ако имаше такава зависимост щеше да се прояви и при него. От друго е при вас.

# 575
Как така щеше да се прояви и при него и нее от това щом при теб нее от това Simple Smile При мен повръща от омнибиотик панда. Не може да сравняваме така децата. Ако твоето не повръща то и другото не повръща от него.
Моето пък повръща но и това не значи че е от него. Дали е от него или не може да се разбере само ако спреш да даваш и спре да повръща детето.
Но не и като някой каже моя не повръща и за това нее от него.

Какъв ти е проблема с мен? Какво ходиш след всеки мой коментар да плюеш? И аз не приемам теориите ти, но не те апострофирам.
Ти на учителка в темата ли се правиш? Правиш забележки и злостни коментари по адрес на почти всички. За каква си се взела? Това, че повечето ти премълчават, за да не слизат на скандалджийското ти ниво не означава, че са съгласни с теб.
Не ме интересува твоето мнение! Още повече, че отговорът не е за теб, а за Ирен.
Я се кротни малко! Всеки ден си намираш в групата поне по 1-2 "врагове", с които да се караш. Ти си тази, която всекидневно създава напрежение! Колко хора вече в две теми ти го писаха? Не схващаш ли?
Темата не е само за изява на твоите "познания", а за взаимопомощ!

# 576
Коментирам ти го защото си толкова категорична че няма на къде.
Врагове аз не си намирам.
Айде няма нужда да ми пишеш такива неща. Коментара ми е за теб защото очевидно когато аз изкажа мнение то бива оплювано от тоя ония , и от теб включително. Но ти смяташ че може да си така категорична в коментара си.
Не уча никой на нищо. Даже в повечето случаи не чета 90% от коментарите. Много ти се моля.
Значи смяташ че ти имаш право за такива категорични изказвания а аз не трябва да си мълча . Всеки да си гледа кефа а ?

# 577
Ви-то, ама Марио е с рефлукс .  И според мен точно от промяната на пробиотика се получи. Явно период на адаптация беше.
Моли, топла вода сигурно на коремчето слага Милк. Ние ползваме черешовите костилки и има ефект, но не се е случвало повече от няколко часа да не ачка.

# 578
Топла водичка на дупето Simple Smile принципно ако седнеш в легенче с топла вода, изхождането се улеснява и аз я държах повече време под чешмата плюс масажи и гимнастика, но според мен просто си й дойде момента да се изака. Не е имала запек, изака си нормална бебешка консистенция, аз това го знаех, защото си напръцкваше памперсите, но кое я спря да ака по 7 пъти на ден не знам. Според мен ротарикса раздразни рефлукса и не ядеше добре, тя още не суче качествено и от там като не яде така обилно не повръщаше много и не акаше. Вчера яко се разповръща и викам явно е хапнала добре ще се изака и така и стана. Навремето имах много главоболия с единия батко с неакането, оправи го Линекс бебе. Омнибиотик нула ефект в тази насока при него, Биобаланс бейби подобри, но не оправи (акаше 1 път на 3 дни). С Линекса си върна акането по 3-4 пъти на ден.
Та тя откакто снощи се изака пак не е акала, то принципно като няма запек не в проблем за кърмено бебе и до седмица, но мен не ме кефи това, все да й треперя.
Дали да започна и аз да давам Рефлуксайд след сукане... аз тотално го спрях, че ме достраша да не я е запекал той. Не знам вече, с тези бебета все ще излезе някой казус Simple Smile и на съня й наблягам, че нещо накъсва дневните дремки и кое по-напред да мисля незнам Simple Smile

# 579
Ние сега се връщаме ат преглед.. не дадох да му бият ваксини и аз и татко му сме хремави и той с тая хремма - абсурд! Малко ме смъмриха,че е наддал много, давала съм му много Ам като количество, 140мл яде.. но с 120 не се наяжда.. иначе е наддал около1.300... 57 см е.

# 580
  • Варна
Ние сега се връщаме ат преглед.. не дадох да му бият ваксини и аз и татко му сме хремави и той с тая хремма - абсурд! Малко ме смъмриха,че е наддал много, давала съм му много Ам като количество, 140мл яде.. но с 120 не се наяжда.. иначе е наддал около1.300... 57 см е.
Е, не е наддал чак толкоз много. Моето момче наддаваше три поредни месеца по 1,5 кг Joy беше голям шишко, но растеше доста и на височина. а сега си е висок и слаб младеж и няма никакви проблеми с кг, просто е на 7, а носи дрехите за 10 годишни.

# 581
Около мен има кърмени деца с наддаване 1.6 кг за втори месец. И то с 6-7 хранения. Имам и познати с деца, които с АМ не успяха да постигнат голямо наддаване.

# 582
Моята два месеца по 1300 наддава с по 7 кърмения на денонощие. А батковците й още повече, по 1500-2000, няма да забравя малкия батко втория месец- 2 кг 😂 все са били изцяло кърмени. Че бяха и ниски, такива кюфтенца. Сега големият е супер кльощав и висок, налкият нормално сложен и малко нисичък за възрастта си, но е дръпне след 2-3 г сигурно като големия

# 583
Мами леко съм притеснена. Току що смених памперса на бебчо и видях че има слуз, и като че ли три четири червени точици, незнам дали е кръв. Възможно ли е да е от овесените ядки които ядох вчера и днес. Утре ще звънна на педиатъра но дотогава ще се побъркам от притеснение. Бебчо е на кърма и може би веднъж давам ам
Ps. Звъннах на док и тя ми каза да не се притеснявам , може и от овеса да е. Да му взема Био Гая капки  и да давам. Но все пак ми е доста притеснено

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 22:06 от Me4ta81

# 584
Мечта, помня от лекция на Ася Демирева, че е съвсем нормално. Слузта въобще не е нещо за впечатляване, капчици кръв можело да има ако имаш раничка на зърното (може и да не усетиш) и то погълне малко кръв или също от повърхностна раничка на ануса на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт