Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 40 186
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мога да изнеса публично имена, на преподаватели, които НЕ работят като Вас.
Това, че някъде се случва нещо, не означава, че навсякъде е така. Както с броя заболели, както с вида на изпитване, както с материала в тестовете, както с хиляди други неща.
Аз не казвам, че работя добре или не, а че на децата вече им е внушено, че на ПО ще правят само тестове, което е абсолютно невярно.
Моите шефове редовно правят проверка на ритмичността на изпитванията и все имат разни забележки. Което означава, че учителите работят неритмично, а не че отлагат тестовете, заради ОРЕС.

На децата не "им е внушено". Родителите на училище не ходят, че да им внушават каквото и да било. Децата вече са го преживели веднъж миналата година, те са "снесли" информацията на родителите си (и на онези, които не са били на ПО в този период), не обратното. Не казвай, че децата са лъгали и са пазели в тайна оценките си, получени по-рано, забърсвайки ги от школото с гумичка. Някак просто няма как тези твърдения да не са истинни.

# 76
Тестване само в понеделник пак е по-добре от нищо.

Само се чудя, навсякъде в Европа затягат, при нас всичко е отворено, ЗС не работят, дано не е пак  за кратко докато болниците почнат да преливат.

# 77
  • BG
Пак да обърна внимание, че сега не липсата на тестове е проблем, а осигуряването на 50% съгласие от родителите. Ако то не е осигурено, а в много училища няма да е,  учениците остават на ДО.

# 78
Мне, липсата е проблем според МОН:

# 79
Мога да изнеса публично имена, на преподаватели, които НЕ работят като Вас.
Това, че някъде се случва нещо, не означава, че навсякъде е така. Както с броя заболели, както с вида на изпитване, както с материала в тестовете, както с хиляди други неща.
Аз не казвам, че работя добре или не, а че на децата вече им е внушено, че на ПО ще правят само тестове, което е абсолютно невярно.
Моите шефове редовно правят проверка на ритмичността на изпитванията и все имат разни забележки. Което означава, че учителите работят неритмично, а не че отлагат тестовете, заради ОРЕС.

Ама много моля, да се чете с разбиране - нищо не е внушавано, а е директно казано в прав текст-аз оценки няма да ви поставям, чакам ви присъствено, за да пусна тестовете. В прав теск е казано, не е до внушение, не е съвпадение, директно им го казват, а и аз го чух с ушите си.
Твоите шефове не ги знам, ама шефовете на учителите на едното ми дете явно не правят проверка на ритмичността на изпитванията.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 14:23 от 705966

# 80
  • София
И ще загубиш облога.
Тогава да се обзаложим и да ги броим.
Лятото гледах снимки на някакъв техен форум, забравих Трявна ли беше, може би Елена, нещо планинско. Снимките са публични. Аз лично разпознах няколко директори. Ти за колко си сигурна, че не членуват?
Ами, гледам им управителните съвети, има ги на сайта. В тях няма нито един директор на училище, което бих определила като елитно. Включително двамата председатели.

# 81
Мне, липсата е проблем според МОН:

Тоест повечето тестове са разпределени в училищата, а налични има 80 хиляди. Едва ли ще ги изтеглят от получените вече в училищата да ги разпределят по други...

# 82
678 хил. са учениците без Кърджали. За понеделник 06.12 им трябват още 157 851 броя. За понеделник 13.12 нямат необходимите тестове към момента. Това казват.
Т.е. ако не дойде нова доставка, една седмица ПО всички и после пак ДО всички.

# 83
В класът на сина ми има момче, което иска да се върне, но майка му не го пуска, 11.клас! Dizzy Face
Първо ми стана смешно, а после ужасно тъжно.

Ай да излиза поредната заповед, че съм се хванала на бас и съм на път да спечеля.
А и да мога официално да напусна темата. (като потребител Wink)

И все пак поздравления:
За Увекинд, че си позволиха да отворят първи.
За частните училища, че си издействаха разрешение/заповед сами да си осигурят тестовете.
За директорите на Испанската и СМГ, които показаха, че ако има желание има и начин.

# 84
  • София
Без целият шум, който създадоха единични училища, все още нямаше да се мисли за промяна. Въпреки целия хейт, който отнесоха!

# 85
# 86
  • София
Fair Lady вече я пусна в темата.

# 87

А от МОН в канала си във вайбър в 14 часа днес казват друго в ццифри.
Та пак не е ясно кое е истина.

# 88
  • София
Еми, Денков нали днес по БТВ каза, че се чувствал "оставен самичък". Вече съвсем директно си признават, че са във война двамата министри. Не че не беше очевидно и преди.

# 89
  • Варна
От училищата и на двете ми деца (7-ми и 9-ти клас) искат попълнена декларация за съгласие за тестване и/или ЗС до утре.
 Седмокласничката днес започна  ПО за една седмица, като  казаха, че вероятно (?) от понеделник, при 50% съгласни родители, всички се връщат ПО. За мен това означава, че очакват до края на седмицата да има осигурени тестове за всички ученици. Дали?!

Ред: и аз от непрочелите Fair Lady

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 15:47 от SVU_D

Общи условия

Активация на акаунт