Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 39 770
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 930
Ох, като че ли някой ви стои с чатала на врата и ви заставя да ги ваксинирате - иначе няма да ги изучат...такива крайни заключения чак нагарчат! Дадоха варианти и за МОЛа, и за работа, и за училище - мерак като има - стават нещата. Да не си помислите, че моите са ваксинирани - не са, щото никой не ме принуждава!
П.С. От днес в Русия ваксинацията става задължителна, влиза в техния календар.

# 931
Следващото всеобщо ДО ще е в пика на омикрона. Дали ще избутаме първия срок до край или не, предстои да видим. Допълвам се- почти невероятно ми се струва да не е вече тук, макар и неразпознат.
От фармацевт не очаквам адекватен отговор.
Тестовете с плюнка слабо ловят, бързите тестове не са достатъчно надеждни като цяло, ПСР се прави доста по-рядко. Не коментирам начина на провеждане, но той също е фактор за достигане на определени резултати. Антигените на омикрона са различни от тези на делтата, колко се хващат, не знам. По същата причина преболедуването и ваксинирането също не са надеждна защита, защото антителата са изградени към вече променена структура. Точно в момента ваксиниране с немодифицирана към омикрона ваксина е леко недостатъчно като защита, колкото и каквото да се говори, въпрос на елементарна логика.
Впечатлена съм от позицията на учителския синдикат. Казано в прав тескт всичко това, което съм усещала като неофициално изразено отношение, в действия. Естественият отбор продължава, господа съдебни заседатели! Лотарията продължава.

# 932
  • София
Продължавайте да пишете. Количествените натрупвания водят до качествени изменения.

Пиша десет години.
Активно подавам сигнали от 8 клас на ученика, вкл. по крайни нарушения, свързани с надпланов прием.
Аз дори нямам отговори, някъде отговарят служебно.
Както казах-глас в пустиня.
Последното ми писмо е от преди две седмици към ръководството, по казус с липсващи теущи оценки. Към днешна дата нито имам отговор, нито има текущи оценки. Срокът приключва след петнадесетина учебни дни. Познай дали не крият, че са болни някои и тичат на поредния тест присъствено, за да си набавят оценка за оформяне.

И какво точно ще стане, ако не ходят болни, много ми е интересно... Сега, ако не си харесват каквито и там оценки все пак да имат, е друго - не го правят поради учителя, а понеже не са се справили особено добре в някакъв момент. Ама това не е достатъчно добро оправдание да застрашават здравето на другите... Честно, писна ми от родителското безхаберие, водещо в последствие до такова у децата... Така наречените "ма то нищо му няма, само малко сополчи /кашли" мен ме вкарваха в крайна сметка в болница. Sad

# 933
Ох, като че ли някой ви стои с чатала на врата и ви заставя да ги ваксинирате - иначе няма да ги изучат...такива крайни заключения чак нагарчат! Дадоха варианти и за МОЛа, и за работа, и за училище - мерак като има - стават нещата. Да не си помислите, че моите са ваксинирани - не са, щото никой не ме принуждава!
П.С. От днес в Русия ваксинацията става задължителна, влиза в техния календар.
Има нюанси, не е задължителна за всички. И пак не е правилно.

# 934
И какво да правим тогава, за да се предпазим от омикрона, след него от ламбда, капа, омега и който там още дойде? Още пет години и малкото ми дете ще завърши училище. Какво да направя? Да ги оставя да завършат средното си образование онлайн, после и университета? И докога така? Сигурно и гаджета трябва да си търсят онлайн, после и семейства да създават онлайн?
Аз лично отказвам да тръгнем по тази пътека. Ваксинирани, бустерирани и т.н. сме всички в семейството и всичките ни близки, носим си маските, където е необходимо. От това повече няма какво да направя. Продължавам обаче да искам децата ми да ходят на училище присъствено, да имат възможност да тренират, защото и там не мога ей така с лека ръка да захвърля настрани дългогодишния всекидневен труд на сина ми.

# 935
Продължавайте да пишете. Количествените натрупвания водят до качествени изменения.

Пиша десет години.
Активно подавам сигнали от 8 клас на ученика, вкл. по крайни нарушения, свързани с надпланов прием.
Последното ми писмо е от преди две седмици към ръководството, по казус с липсващи теущи оценки. Към днешна дата нито имам отговор, нито има текущи оценки. Срокът приключва след петнадесетина учебни дни. Познай дали не крият, че са болни някои и тичат на поредния тест присъствено, за да си набавят оценка за оформяне.

И какво точно ще стане, ако не ходят болни, много ми е интересно... Сега, ако не си харесват каквито и там оценки все пак да имат, е друго - не го правят поради учителя, а понеже не са се справили особено добре в някакъв момент. Ама това не е достатъчно добро оправдание да застрашават здравето на другите... Честно, писна ми от родителското безхаберие, водещо в последствие до такова у децата... Така наречените "ма то нищо му няма, само малко сополчи /кашли" мен ме вкарваха в крайна сметка в болница. Sad

Кати, не си хванала нюансът на проблема. Оценки няма. Не да не си ги харесват и да отидат за изпитване за оформяне. Оценки, текущи оценки просто ня-ма. Налага се да си ги набавят в един малък прозорец  от време. Към днешна дата - знаеш кога свършва срока. Има деца с 0 оценки по предмет.

Това е проблем и на присъственото им обучение, винаги стои този проблем. Все в последен момент се прави таргета, правят се ударно по 3-4 теста на ден. Ако изпуснеш този прозорец от време, после се започва едно гонене на учител по коридорите да му се молиш кога ще те изпитва.

# 936
Следващото всеобщо ДО ще е в пика на омикрона. Дали ще избутаме първия срок до край или не, предстои да видим. Допълвам се- почти невероятно ми се струва да не е вече тук, макар и неразпознат.
От фармацевт не очаквам адекватен отговор.
Тестовете с плюнка слабо ловят, бързите тестове не са достатъчно надеждни като цяло, ПСР се прави доста по-рядко. Не коментирам начина на провеждане, но той също е фактор за достигане на определени резултати. Антигените на омикрона са различни от тези на делтата, колко се хващат, не знам. По същата причина преболедуването и ваксинирането също не са надеждна защита, защото антителата са изградени към вече променена структура. Точно в момента ваксиниране с немодифицирана към омикрона ваксина е леко недостатъчно като защита, колкото и каквото да се говори, въпрос на елементарна логика.
Впечатлена съм от позицията на учителския синдикат. Казано в прав тескт всичко това, което съм усещала като неофициално изразено отношение, в действия. Естественият отбор продължава, господа съдебни заседатели! Лотарията продължава.

това са леко свободни разсъждения - за омикрон се каза, че е силно заразен и ако беше тук, да е станало ясно. А случаите все още са много ниски. До Нова година увеличение няма и да се види, защтоо хората и да са болни, няма да се тестват - за да не пропуснат сватбите по ресторантите. После ще трябват минимум 2-3 седмици, за да се покачат и да се усети, т.е. до 20-25 януари няма да имат очевидна причина да спрат децата. Колкото до тестването - антигенните са със същата чувствителност, напълно показателни са, дори за официален документ за пътуване се ползват.

# 937
И какво точно ще стане, ако не ходят болни, много ми е интересно...
Тук съм напълно съгласна. Никакъв шанс да изпратя мое дете на училище, ако то е болно и това е от много преди ковид. Винаги съм спирала и за половин сопол, не за друго, а защото е по-добре за детето да остане 3-4 дена у дома и да мине без усложнения.

Ако до този момент (към Коледа) няма текущи оценки това е повод за писмено оплакване от съответния учител и пращане на копие до РУО, за да организират проверка как така въпросният учител не е нанесъл оценки толкова време. Няма да е първият на когото съм издействала проверки.

# 938
Напоследък не е рядкост негативен антигенен и позитивен ПСР.

# 939
Ако до този момент (към Коледа) няма текущи оценки това е повод за писмено оплакване от съответния учител и пращане на копие до РУО, за да организират проверка как така въпросният учител не е нанесъл оценки толкова време. Няма да е първият на когото съм издействала проверки.
Кучетата си лаят, керванът си върви е при нас работата.

# 940
  • София

Пиша десет години.

Кати, не си хванала нюансът на проблема. Оценки няма. Не да не си ги харесват и да отидат за изпитване за оформяне. Оценки, текущи оценки просто ня-ма. Налага се да си ги набавят в един малък прозорец  от време. Към днешна дата - знаеш кога свършва срока. Има деца с 0 оценки по предмет.

Това е проблем и на присъственото им обучение, винаги стои този проблем. Все в последен момент се прави таргета, правят се ударно по 3-4 теста на ден. Ако изпуснеш този прозорец от време, после се започва едно гонене на учител по коридорите да му се молиш кога ще те изпитва.

Ако няма никаква оценка... проблем има учителят, а не детето... Wink

# 941
Някои са по-равни от равните. От години е така. Нито един учител (защото не е един с този модел на работа) не е  рестриктиран, а не е да не сме подавали сигнал.

# 942
  • Ямбол
Кучетата си лаят, керванът си върви е при нас работата.
Ако в РУО няма реакция на сигнала, сигнализирайте МОН. Имаше няколко уволнени началници на РУО заради нередности при работата им като контролиращ орган.
Честно казано, не вярвам, че чак толкова са ви немарливи и учители, и РУО.
Аз като знам при нас как за най-малкото се хващат, просто не мога да повярвам чак такова нехайство.

# 943
Освен да изпльоскам тук ел. бележник на детето,  че да ми повярвате, знам ли Simple Smile
Скрит текст:
Преди 5 години имахме сериозен сблъсък с подаден сигнал за надплановия прием, последния в историята в този му вид. Оказа се, че сигналът ни е попаднал при човекът-връзка за вкараните с връзки (писмо на министъра). Освен подигравки към детето, друго не последва.
Както казах-свирен е мачът при нас, броим едни 5 месеца до финал и се надявам дори да не си спомняме един ден за това училище.

# 944
  • София
Тъжно е това, което казваш. Жалко, че така се е получило при вас. Моите деца много харесват училищата си и са много щастливи с избора си. Голямата завърши преди 4 години и още си спомня с топло чувство за училището, ходи да вижда някои от учителите си и казва, че ако сега трябваше да прави избор, пак същия би направила. Малката е 11-ти клас и единственото, за което съжалява е, че бяха твърде дълго ДО.

Общи условия

Активация на акаунт