Тема № 23 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Декември 2021

• 39 755
  • 1 083
  •   1
Отговори
# 945
Аз не разбирам съвсем как се получа а така, ако ученикът не е отсъствал и няма отсъствия, които да не позволяват да бъде изпитан или да направи тест, независимо дали е ДО или ПО, защо да е негов проблем, че няма оценки, а не на учителя. Да го е изпитал и да си следи да изпитва равномерно децата. Чувала съм учител да гони ученик да ги изпита, включително да се обажда и на майка му, но не и обратното.
Все пак това не е ВУЗ да гониш професора като не си вземеш изпита на датата, а училище с редовни часове.

# 946
И аз не го разбирам. Тази година конкретно се заядоха, че са онлайн и отказаха изпитвания. Предходните години просто се замотаваха. Миналата се оправдаваха с това, че са първи випуск с промени и не знаят как (учителите, не децата). Не случиха и на класен, който да гони интереса на класа. И ей така. Тази седмица все пак успяха да направят за един ден няколко теста по някои от предметите-присъствено привиквани, съответно изпускат часовете си онлайн, защото пътуват. Няма що, много педагогично и професионално решение беше, показно. Един от учителите точно това им беше казал-що сте онлайн, значи сесийно ще ви изпитваме (ама в сесията по предмет имам един изпит с една оценка, а тук им трябват 14)

# 947
  • Русе
Има такива учители. Няма значени от формата на обучение. Някои си събират собствени вътрешни оценки. Някои са си просто неорганизирани. Учител и лекар си е призвание и няма значение нито заплатата, нито формата , нито с какви оценки са завършили самите те.  Миналата година синът ми имаше по български 6-7 оценки от 2 до 5 по време на дистанцинно обучение. Учителката им беше емблематично взискателна, на пенсионна възраст,но веднага разбра и приложи всички лостове, с които може да ги работи  ефективно.
   Лично аз ненавиждах училището, въпреки че боготворях няколко учители и още са ми като светци в съзнанието. Но самата институция ми беше много противна. Въпреки че помня почти всички зависимости и закони по физика с все формули и изравнявания по химия без да са ми служили за нещо в ежедневието. Математиката я упражнявам постоянно.Но смятам,че образователената система е една от най-големите придобивки на обществото от времето на Фридрих Велики, ако трябва да се вярва на уроците по история по новата система.Просто е инертна и не се развива за добро или зло  в ефективни и ползотворни посоки.Има си и плюсовете и минусите.

# 948
  • Ямбол
О, то детето било онлайн.
Аз в момента същ не пиша оценки, нито изпитвам, нито давам писмени на тези, които са онлайн. Остана ми само в един клас 7 ученици. Ако се върнат, ще бъдарт изпитани. Ако не се върнат, ще го мисля. Но в момента не са равнопоставени с другите и само ги включвам в часовете, без да им отделям внимание.

# 949
Тоест открито се заяждаш с тях?

# 950
Но в момента не са равнопоставени с другите и само ги включвам в часовете, без да им отделям внимание.
Има документ, в който е посочено, че обучаващите се онлайн не са равнопоставени на обучаващите се присъствено и че учителите не трябва да им отделят внимание? Вероятно е същият документ, в който са посочени разликите между учители и даскаля.

# 951
  • Ямбол
Точно толкова, колкото те открито се заяждат с мен и всички останали, които идват на училище.

# 952
на кривата ракета... и т.н.

# 953
  • София
Понеже предусещах, че ще се заяждат с детето ми, ако остане на ДО, го пуснах присъствено. Разцепиха ги от контролни през изминалите две седмици. Оценки не се знае кога и дали ще видим, защото учителите по основните предмети са отпуска или болничен. Вчера учението се състоя от час на класа и рисуване, за днес не съм питала.

# 954
Крива и злобна при това

# 955
Училището се превърна в проводник на всякакви неработещи и несвързани с обучението мерки, а учителите все още си мислят, че в тази ситуация те ръководят ситуацията. Двама от нашите учители се инатиха с отрязване  на достъп и непрекъснато питане директно на децата "Кога се връщат в училище?". Моето беше инструктирано да отговаря "Когато паднат бройките". Успяха с натиск да върнат за предната седмица всички деца без моето, сега някои от върналите се деца плюс други пак са онлайн, но вече болни. Един от учителите, убеждаваше дете в болничен да дойде за писмено изпитване в понеделник на училище, макар "че то си решава, здравето било най-важното". Детето не отиде и правилно направи.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 22:15 от Sparkles

# 956
Понеже предусещах, че ще се заяждат с детето ми, ако остане на ДО, го пуснах присъствено. Разцепиха ги от контролни през изминалите две седмици. Оценки не се знае кога и дали ще видим, защото учителите по основните предмети са отпуска или болничен. Вчера учението се състоя от час на класа и рисуване, за днес не съм питала.
Ето за това става дума. Избор между два страха- от зараза или от заяждане. Явно коронавирусът пасти да яде, спрямо училищните "стимули" за ПО. ПО при празни часове!

# 957
  • Пловдив
Оф, хайде стига вече само децата да на прицел. Какво да направя, аз, като учители по БЕЛ, и математика, вече 10 дни отсъстват от ПО. Отмениха се класни и контролни обявени в школо. Ще ги цапардосат, децата, след ваканцията, с тези пропуснати изпити плюс екзотиките химия и физика дето и самите учители не са в час, защото и те не разбират учебника. Свекър ми е университетски преподавател по физика, аз самата съм учила химия 4-5 вида. Ми само пушка да се гръмнем оправя положението. Онлайн, моето дете, имаше повече часове от ПО. Да са живи и здрави частните учители. Училище любимо, как хубаво си ти.......

# 958
  • София
Моите деца не са имали нито един празен час, откакто започнаха ПО.

# 959
  • Пловдив
Моите деца не са имали нито един празен час, откакто започнаха ПО.

Хай, честито. При моето е 50% фира. Яко!  Вече дори не се ядосвам. Нали знае закона на Ом. К'во и трябва повече. А, да! Знае и столицата на Хондурас. Да беше Добри Войников жив......

Общи условия

Активация на акаунт