НПМГ - тема 7

• 65 297
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Направих една таблица любителкса, може да има неточности - https://docs.google.com/spreadsheets/d/1bIZBm8aiwLbz0-L5QQGeXram … =true&sd=true

# 421
Направих една таблица любителкса, може да има неточности - https://docs.google.com/spreadsheets/d/1bIZBm8aiwLbz0-L5QQGeXram … =true&sd=true
Момичета,
Звъннах директно в НПМГ, за да почерпя инфо от източника, в общи линии и двете спорещи страни стигат до един резултат Simple Smile
 Значи:
действително , потвърдиха ми, че и точките от състезанието се приравняват към 100 (не само от олимпиадата), НО се гледат не по отделните модули, а от всичките дисциплини, т.е. 94 може да е най-високия резултат по физика, но имало дете в някое от другите модули със 100, така "приравняването" на всичките става по него и съответно остават точките такива каквито са, без преобразуване.
Така, ще си участваме с абсолютните стойности от състезанието.

п.п. Сега проверих, че във всеки от останалите модули извън Физиката има поне по едно дете със сто точки, само при физиката нямаме дете с макс.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 16:24 от tedir555

# 422
  • София
Велика супер е таблицата , само че може ли малко разяснение , как е формиран този резултат ?
Моля за жокер Simple Smile .Това са деца над 60 % ли ? и преобразуван може би !

# 423

табличката е страхотна! Благодаря за усилията, намерих си и моя хубостник там!
 Само че е направена с приравняване на 94 точки към 100, аз по-горе писах, че от НМПГ (говорих със зам директорката преди малко) ми казаха, че се приравнява спрямо най-високия резултат от цялото състезание, а не по модули, а в друготе модули има деца с по 100. Т.е. трябва да се вземат реалните точки от състезанието без да се траснформира.
Ако решите да актуализирате таблицата, ще съм Ви много благодарна отново да ни я споделите тук Simple Smile

# 424
Възможно ли е нещо да не сте се разбрали? Не звучи никак логично.

# 425
Възможно ли е нещо да не сте се разбрали? Не звучи никак логично.

Към мен ли е въпроса? Ако да, попитах няколко пъти и ми обясниха няколко пъти с примери и всичко.
И всъщност е съвсем логично, защото състезанието е едно, с една заповед на МОН, едно име и  т.н. и просто има няколко части, гледа се максималния резултат от цялото състезание, включващо четирите модула. Така че е съвсем логично. Така или инак госпожата от НПМГ ми потвърди в прав текст, че в случая при наличие на 100 точки (дори само от един модул) на никое дете няма да се преобразуват точките, защото макса си става 100. Жената  беше изключително любезна и обстоятелствена. Ако искате звъннете и Вие, телефоните са на сайта на НПМГ, аз избрах един от двата на зам. директорките.

# 426
  • София
Добре, а някой знае ли как е било предишните години?
Защото пак се връщаме към сравняване на ябълки с круши, състезанието по физика се приравнява с това по география, примерно, което е напълно нелогично, но знае ли човек...
И аз днес говорих с една заместник директорка, по друг въпрос, но не беше много в час. Провикна се да попита директора за това, което я питах Simple Smile

# 427
  • София
Велика супер е таблицата , само че може ли малко разяснение , как е формиран този резултат ?
Моля за жокер Simple Smile .Това са деца над 60 % ли ? и преобразуван може би !
Не са всички деца. Само тези с преобразувани над 70%.

# 428
  • Къде ли не
Не знам дали знаете,  че преизчислените точки от състезания и олимпиади ще видите в служебните бележки, които ще ви дадат от училищата, след като излезнат резултатите от НВО , преди края на учебната година.

# 429
Както и в профила в единната информационна система. Поне така беше досега.

# 430
  • Къде ли не
Дидева, в системата мисля, че ги отбелязаха седмица по - късно, но всичко си го имаше и там.

# 431
  • София
Аз не знаех. Благодаря за информацията.

# 432
Има ли някъде където можем да видим приравнениете точки от олимпиядите?
Тази информнация за олимпиАдите ще си я видите в служебните бележки.
Добре, а някой знае ли как е било предишните години?
Защото пак се връщаме към сравняване на ябълки с круши, състезанието по физика се приравнява с това по география, примерно, което е напълно нелогично, но знае ли човек...
И аз днес говорих с една заместник директорка, по друг въпрос, но не беше много в час. Провикна се да попита директора за това, което я питах Simple Smile
От миналата година се трансформират точките от състезанието. Предишните години не се трансформираха. Мисля, че ябълки с круши не се сравняват, защото всеки модул е сам за себе си. Не е разбрала потребителката, която казва, че ако в един модул има 100 точки, то това е определящо и за останалите модули или пък не ѝ е обяснено правилно.

Регламент на Националното състезание по природни науки и география „Академик Любомир Чакалов“ :
21. Всеки протокол по модули съдържа: трите имена на ученика, областта, населеното място и името на училището, резултатите в точки и проценти, приравнени към максималния брой точки. Резултатите са подредени в низходящ ред.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 19:35 от petiaivanov

# 433
Само да споделя, че миналата година точките от състезанието се преобразуваха спрямо максимума по конкретния предмет.
Пазя си таблиците и химията е преобразувана към максимума по химия, а биологията към друг максимум.
За тази година не съм чела наредбата, но не звучи логично всички да са под един знаменател!

# 434
  • в страната на чудесата
А децата ви не знаят ли регламентите, които касаят тях всъщност?

Общи условия

Активация на акаунт